Avrupa futbolunun gizli kahramanı: 'Yıldızları keşfeden adam!'

Aurelio Pereira ve Ronaldo bir araya geldi

Avrupa futboluna damga vurmuş sayısız futbolcuyu keşfeden Auerelio Pereira, 31 yıl boyunca Sporting Lizbon'un alt yapı sorumlusu olarak görev alıyor. Tecrübeli Antrenörün Portekiz'in son Avrupa Şampiyonluğunda kadrosunda bulundurduğu 8 futbolcunun gelişiminde ve dünya futboluna katkısında emeği oldukça fazla.

Portekiz'de cevher avcısı olarak bilinen Aurelio Pereira, Luis Figo ve Cristiano Ronaldo gibi yıldızları en dipten alarak dünya yıldızı futbolcu konumuna getirmeye başardı.

  • Pereira, Cristiano Ronaldo için ise neredeyse futbola erken yaşlarda veda etmek zorunda kalacağını dile getirdi.

Yıldız futbolcunun 12 yaşındayken Sporting'e geldiğini belirten Pereira, Goal'e yaptığı açıklamalarda, "Ronaldo ilk başta çok zorlanmıştı. İlk başlarda sürekli ağlıyordu. Doğduğu yerden ve ailesinden ayrılarak hiç bilmediği şehir olan Lizbon'a gelmesi elbette ki kolay değildi. Ancak o bu kadar güçlü ve dirayetli olmasa hiçbir zaman bugünlere gelemeyebilirdi açıklamalarında bulundu.

Pereira'nın keşfettiği 8 futbolcu final maçında görev aldı

Portekiz basını, 2016'da Paris'teki Portekiz takımı tarafından kazanılan Avrupa şampiyonluğunda “Ülke futbolu için Aurélio Pereira'nın önemini final maçında oynayan 14 oyuncunun 8'inin tecrübeli antrenörün keşfettiği futbolcular olduğunu vurguladı. Bu isimler kariyerleri ile oldukça adından söz ettiren futbolcular.

Quaresma - Ronaldo
Quaresma - Ronaldo
Ruı Patricio
Ruı Patricio
William Carvalho
William Carvalho
Adrien Silva
Adrien Silva
Nani
Nani
Cedric Soares
Cedric Soares
Joao Mario
Joao Mario