Avrupa'ya veda eden Fenerbahçe'de transfer operasyonu başladı

Fenerbahçe Transfer
Fenerbahçe Transfer

Sarı lacivertliler'in, UEFA Avrupa Ligi'ne veda etmesinin ardından Finansal Fair Play engeli kalktı. Transferde eli rahatlayan Fenerbahçe yönetiminin geniş çaplı bir transfer çalışması başlatacağı öğrenildi.

Fenerbahçe, UEFA ile yaptığı Finansal Fair Play anlaşması gereği sattığından fazla oyuncu alabiliyor fakat Avrupa'da oynatamıyordu. Hafta içi Vardar yenilgisi sonrası Avrupa defterini kapatan Sarı Lacivertli ekibin, transferde kısıtlayıcı bir durumun kalmamasıyla transfer girişimlerini arttıracağı öğrenildi.

Vardar fiyaskosu sonrası yönetimi toplayan Aziz Yıldırım'ın, "Bu sene kesin şampiyon olacağız. Bu yüzden hoca kimi istiyorsa alacağız" dediği öğrenilirken, transferde hızlı hareket edilmesi talimatı verdiği ortaya çıktı. Yönetimin Aykut Kocaman'dan hangi mevkilere ihtiyaç olduğunu öğrenmesinin ardından hızlı bir şekilde çalışmalara başlayacağı öğrenildi.

Alınan bilgilere göre, en az 6 oyuncu alınacak. Sol beke, stopere, orta sahaya, sağ ve sol açığa takviyeler yapılacak.

Ayrıca hücum bölgesinde Van Persie'nin belirsiz durumunu ve Kalede Volkan Demirel ve Kameni'nin yediği hatalı golleri göz önünde bulunduran yönetimin, bir forvet ve sürpriz bir kaleci transferi yapabileceği de konuşulanlar arasında.

Kadroya katılması için uzun süredir uğraş verilen Gustavo Gomez'e hafta içi formayı giydirmeyi planlayan yönetimin, eski kaptan Emre Belözoğlu, Pierre Webo ve Moussa Sow'la da ilgilendiği belirlendi.

Portolu Miguel Layun ise sarı lacivertlilerin sol bek adayıyken Portekiz basını, Fenerbahçe'nin oyuncuya olan ilgisi hakkında "Fenerbahçe Layun'un peşinde ama henüz teklif yok" diye yazdı.

Serie A ekiplerinden Bologna'nın sol kanat oyuncusu Anthony Mounier Kanarya'nın listesindeki bir diğer isimken, hücum bölgesi için Arjantin'in San Lorenzo takımından Nicolas Blandi'yle de ilgilenildiği belirtildi.

Fenerbahçe'nin takibe aldığı Blandi, ülkesinde oyun tarzı olarak vatandaşı Gonzalo Higuain'e benzetiliyor.

Transfer döneminde sona yaklaşılırken Fenerbahçe'nin transfer çalışmalarını son hızla yürütmesi ve bir an önce takıma gereken takviyeleri yapması bekleniyor. Sarı lacivertlilerin Avrupa'ya veda etmesiyle birlikte yönetimde parola ligde şampiyonlukken transferlerin buna göre yapılacağı söyleniyor.