Azarenka oğlu için turnuvaya katılmayacak

​Azarenka oğlu için turnuvaya katılmayacak
​Azarenka oğlu için turnuvaya katılmayacak

Dünya eski 1 numaralarından Victoria Azarenka, 2018’de de turnuvalara katılmayabilir.

Dünyaca ünlü tenisçi Viktoriya Azarenka, ABD'de görülen velayet davası nedeniyle 1 Ocak'ta başlayacak olan turnuvada yer alamayacak. 2017 yılında velayet davası nedeniyle yalnızca iki turnuvaya katılabilen Azarenka benzer bir kaderi bu sene de yaşayabilir.

Yurt dışına çıkmayacak

Eurosport'ta yer alan haberde; sezon açılışını 1 Ocak'ta başlayacak WTA Auckland ile yapmayı planlayan Belaruslu tenisçinin ABD'de görülen velayet davası sebebiyle yurt dışına çıkamayacağı, bu sebeple Yeni Zelanda'da oynanacak turnuvaya katılamayacağı belirtildi.

“Zor bir süreçten geçiyor”

Turnuva direktörü Karl Budge, Azarenka'dan gelen haber sonrası büyük üzüntü duyduklarını belirterek, "Yasal gereklilikler sebebiyle Victoria önümüzdeki hafta aramızda olamayacak. Kendisi oldukça zorlu bir süreçten geçiyor. Bir an önce eski seviyesine gelebilmek adına çok sıkı çalıştığını biliyorum. Biz de onun gibi büyük bir ismin turnuvamızda boy gösterecek olmasından büyük heyecan duyuyorduk, fakat yılbaşı öncesi kötü bir sürprizle karşılaştık." diye konuştu.

Dünya eski 1 numaralarından Victoria Azarenka'nın, 15 Ocak'ta başlayacak olan Avustralya Açık'ta mücadele edip etmeyeceği ise belirsizliğini koruyor. Şu an dünya sıralamasının 210. basamağında yer alan Azarenka'ya, daha önce iki kez şampiyonluğa ulaştığı sezonun ilk Grand Slam'ine ana tablodan katılması için wild card verilmişti.

The best feeling in the world #unconditionallove❤️#cuddles #mommystwin

Victoria Azarenka (@vichka35)'in paylaştığı bir gönderi ()