Aziz Yıldırım hakkında 10 bilinmeyen

Aziz Yıldırım hakkında 10 bilinmeyen
Aziz Yıldırım hakkında 10 bilinmeyen

Fenerbahçe tarihine adını altın harflerle yazdıran Aziz Yıldırım’ın hayatını 10 maddede daha yakından öğrenmeye ne dersiniz?

Her kulüp bir ya da birkaç isimle özdeşleşir.... Bu isimler kimi zaman bir futbolcuya kimi zaman ise bir başkana ait olabilir… 110 yıllık süreçte Fenerbahçe formasını birçok önemli isim giydi. Lefter, Can Bartu, Cemil Turan, Rıdvan Dilmen, Selçuk Yula, Alex de Souza... Bu listeyi daha da uzatabiliriz.

Hayal bile edilmiyordu

Aynı süreç içinde sarı-lacivertli kulübün başkanlık koltuğunda da birçok isim oturdu. 90'lı yıllarda tribünler "Ali Şen başkan Fenerbahçe şampiyon" tezahüratlarıyla inliyordu. O yıllarda Fenerbahçeliler Ali Şen'den başka birinin sarı-lacivertlilerin başına geçebileceğini hayal bile demiyordu.

Taki 15 Şubat 1998'e kadar...

Vefa Küçük'ü yalnızca '1' oyla geçen Aziz Yıldırım, Fenerbahçe başkanlığına getirildi. Başkanlık koltuğundaki 20. yılını kutlayan olan Aziz Yıldırım bu süre zarfında sarı-lacivertli kulübe çok şey kazandırdı.

Tesislere yatırımlar yapan Aziz Yıldırım, Fenerium markasını ortaya çıkardı ve sarı-lacivertli taraftarların kulüplerine destek olmasını sağladı.

Parça parça inşa edildi

Fenerbahçe, stadını yalnızca taraftarlarının desteği ve kulübün gelirleriyle yeniden inşa etti. Sarı-lacivertli futbol takımı bu süreçte statsız kalmadı. Çünkü Aziz Yıldırım statın parça parça yıkılıp, inşa edilmesine karar verdi. Başkan bu kararı verirken de iyi bir inşaat mühendisi olduğunu kanıtladı.

Gelin 10 maddede Aziz Yıldırım'ı daha yakından tanıyalım;

2 Kasım doğumlu

                                    
                                    Aziz Yıldırım, 2 Kasım 1952 yılında Diyarbakır Ergani'de dünyaya geldi. İlkokul ve liseyi Düzce'de okuyan Aziz Yıldırım, amatör olarak futbol oynadı.
2 Kasım doğumlu Aziz Yıldırım, 2 Kasım 1952 yılında Diyarbakır Ergani'de dünyaya geldi. İlkokul ve liseyi Düzce'de okuyan Aziz Yıldırım, amatör olarak futbol oynadı.
Fenerbahçe aşkı O'nun için çok farklı

                                    
                                    Gazi Üniversitesi mezunu olan Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe aşkı çocukluk yıllarında başladı. Yıldırım, 1990-1992 yılları arasında Fenerbahçe yönetiminde görev aldı. 1991-92 sezonunda Yıldırım, Futbol Şube Sorumlusu olarak görev yaptı.
Fenerbahçe aşkı O'nun için çok farklı Gazi Üniversitesi mezunu olan Aziz Yıldırım'ın Fenerbahçe aşkı çocukluk yıllarında başladı. Yıldırım, 1990-1992 yılları arasında Fenerbahçe yönetiminde görev aldı. 1991-92 sezonunda Yıldırım, Futbol Şube Sorumlusu olarak görev yaptı.
Yalnızca 1 oy

                                    
                                    15 Şubat 1998'de gerçekleşen seçimde Aziz Yıldırım, Vefa Küçük'ü bir oyla geçip başkanlık koltuğuna oturdu.
Yalnızca 1 oy 15 Şubat 1998'de gerçekleşen seçimde Aziz Yıldırım, Vefa Küçük'ü bir oyla geçip başkanlık koltuğuna oturdu.
Tesisleşmede atılım

                                    
                                    Yıldırım başkanlık sürecinde sarı-lacivertli kulübe Ülker Spor Arena ve Topuk Yaylası gibi son derece önemli tesisler kazandırdı.
Tesisleşmede atılım Yıldırım başkanlık sürecinde sarı-lacivertli kulübe Ülker Spor Arena ve Topuk Yaylası gibi son derece önemli tesisler kazandırdı.
İşinin ustası

                                    
                                    Parça parça yükselen Saracoğlu’nda son olarak Fenerium Tribünü inşa edildi. Proje çizildiğinde başkan yöneticilere birkaç sıranın yeniden gözden geçirilmesi gerekeceğini ifade etti. Başkan, işaret ettiği yerlerde sahanın görülmeyeceğini belirtti. Stat bitip, koltuklar yerleştirilirken yöneticiler başkanın ne kadar haklı olduğunu bir kez daha anladı.
İşinin ustası Parça parça yükselen Saracoğlu’nda son olarak Fenerium Tribünü inşa edildi. Proje çizildiğinde başkan yöneticilere birkaç sıranın yeniden gözden geçirilmesi gerekeceğini ifade etti. Başkan, işaret ettiği yerlerde sahanın görülmeyeceğini belirtti. Stat bitip, koltuklar yerleştirilirken yöneticiler başkanın ne kadar haklı olduğunu bir kez daha anladı.
Taraftarı önemseyen başkan

                                    
                                    Başkan Aziz Yıldırım’ın önderliğinde başlatılan ‘Hedef 1 Milyon’ üye projesiyle sarı-lacivertli kulüp maddi ve manevi birçok yarar sağladı.
Taraftarı önemseyen başkan Başkan Aziz Yıldırım’ın önderliğinde başlatılan ‘Hedef 1 Milyon’ üye projesiyle sarı-lacivertli kulüp maddi ve manevi birçok yarar sağladı.
Basketbolda başarılı adımlar

                                    
                                    Aziz Yıldırım’dan önce başarılana hasret olan erkek basketbol takımı dev bir atılım yaptı. İlk olarak Ülker Spor ile birleşen Fenerbahçe, Türkiye’de peş peşe şampiyonluklar yaşadı. Ardından da Avrupa Şampiyonluğu geldi.
Basketbolda başarılı adımlar Aziz Yıldırım’dan önce başarılana hasret olan erkek basketbol takımı dev bir atılım yaptı. İlk olarak Ülker Spor ile birleşen Fenerbahçe, Türkiye’de peş peşe şampiyonluklar yaşadı. Ardından da Avrupa Şampiyonluğu geldi.
Amatör branşlara büyük destek

                                    
                                    Amatör sporlara en büyük yatırımı yapan kulüpler arasında yer alan Fenerbahçe, milli takımlara en çok sporcu gönderen kulüp durumunda. Elbette bu durumda buram buram Aziz Yıldırım kokuyor. Çünkü o sarı-lacivertli formayı giyen sporculara kıymet veriyor. Bir başkan düşünün; Fenerbahçe’nin genç takımlarında forma giyen sporcuların isimlerini ezbere bilen… İşte Aziz Yıldırım böyle bir başkan. Fenerbahçe’siz soluk alamayan bir başkan…
Amatör branşlara büyük destek Amatör sporlara en büyük yatırımı yapan kulüpler arasında yer alan Fenerbahçe, milli takımlara en çok sporcu gönderen kulüp durumunda. Elbette bu durumda buram buram Aziz Yıldırım kokuyor. Çünkü o sarı-lacivertli formayı giyen sporculara kıymet veriyor. Bir başkan düşünün; Fenerbahçe’nin genç takımlarında forma giyen sporcuların isimlerini ezbere bilen… İşte Aziz Yıldırım böyle bir başkan. Fenerbahçe’siz soluk alamayan bir başkan…
'Aziz Yıldırım kaçmaz'

                                    
                                    3 Temmuz sürecinden sonra Yargıtay’ın kendisi hakkında verdiği cezanın ardından Aziz Yıldırım, kamuoyunun ‘kaçacak’ düşüncesini yerle bir etti. Kararı yurtdışında öğrenen Yıldırım apar topar İstanbul’a geldi. Binlerce taraftar da Aziz Yıldırım’ı havaalanında karşıladı. O dönem Aziz Yıldırım konu hakkında, “Benim için, 'Aziz Yıldırım kaçacak' dendi. Aziz Yıldırım kaçmaz. Bende öyle bir yürek var ki, onların hiçbirinde o yürek yok. Bunu bilsinler” ifadelerini kullanmıştı.
'Aziz Yıldırım kaçmaz' 3 Temmuz sürecinden sonra Yargıtay’ın kendisi hakkında verdiği cezanın ardından Aziz Yıldırım, kamuoyunun ‘kaçacak’ düşüncesini yerle bir etti. Kararı yurtdışında öğrenen Yıldırım apar topar İstanbul’a geldi. Binlerce taraftar da Aziz Yıldırım’ı havaalanında karşıladı. O dönem Aziz Yıldırım konu hakkında, “Benim için, 'Aziz Yıldırım kaçacak' dendi. Aziz Yıldırım kaçmaz. Bende öyle bir yürek var ki, onların hiçbirinde o yürek yok. Bunu bilsinler” ifadelerini kullanmıştı.

                                    
                                    Hande, Gülşah ve Yaz isminde üç kızı bulunan Aziz Yıldırım, iki kez dünya evine girdi. Aziz Yıldırım'ı tanıyanlar onun için Fenerbahçe sevgisinin her şeyin önünde olduğunu belirtir. Aziz Yıldırım kendinden ve ailesinden önce her daim Fenerbahçe'yi düşünür…2018'in Mayıs ayında Fenerbahçe, seçime gidecek. Aziz Yıldırım'ın kongredeki en büyük rakibi ise bir zamanlar yan yana yürüdüğü Ali Koç...
Hande, Gülşah ve Yaz isminde üç kızı bulunan Aziz Yıldırım, iki kez dünya evine girdi. Aziz Yıldırım'ı tanıyanlar onun için Fenerbahçe sevgisinin her şeyin önünde olduğunu belirtir. Aziz Yıldırım kendinden ve ailesinden önce her daim Fenerbahçe'yi düşünür…2018'in Mayıs ayında Fenerbahçe, seçime gidecek. Aziz Yıldırım'ın kongredeki en büyük rakibi ise bir zamanlar yan yana yürüdüğü Ali Koç...