Barcelona’dan İsrail takımına antrenman yasağı: Gerekçe dikkat çekti
19:55, 08/10/2025, ÇarşambaG: Güncelleme: 19:57, 08/10/2025, Çarşamba

İspanya'nın Barcelona Kulübü, İsrailli Hapoel Bank Yahav Jerusalem ekibinin antrenman talebini reddetti. Gerekçe olarak kamu düzeni gösterildi, maç ise “yüksek riskli” ilan edildi.
Katalonya radyosu RAC1'in verdiği haberde, Barcelona, İsrail ekibi Hapoel Bank Yahav Jerusalem'in, Eurocup'ın üçüncü haftasında 15 Ekim'de Nou Congost salonunda Baxi Manresa ile oynayacağı maç öncesinde, sabah saatlerinde Blaugrana Salonu'ndaki tesislerini kullanma talebine kamu düzeni gerekçesiyle olumsuz yanıt verdi.

Hapoel Bank Yahav Jerusalem takımı, EuroCup’ın üçüncü haftasında Baxi Manresa ile oynayacağı karşılaşma öncesi sabah saatlerinde Barcelona’nın Blaugrana Salonu’nda antrenman yapmak istedi. Ancak Barcelona yönetimi, “lojistik ve kamu düzenini bozma riski” nedeniyle talebi reddetti.

İspanya Spor Bakanlığı’na bağlı Sporda Şiddet, Irkçılık, Yabancı Düşmanlık ve Hoşgörüsüzlüğe Karşı Devlet Komisyonu, Baxi Manresa ile Hapoel Bank Yahav Jerusalem arasındaki mücadeleyi “yüksek riskli maç” olarak sınıflandırdı. Komisyon, ev sahibi Manresa kulübünden güvenlik önlemlerini artırmasını istedi.

Reklam
Baxi Manresa taraftar grupları ise İsrail’in Gazze’deki saldırılarına tepki göstererek maçın oynanmaması yönünde çağrı yaptı. Taraftarlar, yayımladıkları ortak açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Basketbolun, bizi çevreleyen gerçeklikten izole edilmiş bir balonun içinde var olamayacağına kesinlikle inanıyoruz. İsrail Devleti soykırım yaparken, kendi stadyumumuzda bir İsrail takımının bulunmasını kesinlikle kabul edilemez buluyoruz. Mesajımız açık ve güçlü. İnsan hayatı, herhangi bir spor etkinliğinden çok daha önemlidir."

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.