Başakşehir liderliği kaptırdı!

Başakşehir liderliği kaptırdı!
Başakşehir liderliği kaptırdı!

Süper Lig 23. hafta mücadelesinde Başakşehir ile Gençlerbirliği karşı karşıya geldi. Gençlerbirliği ile 1-1 berabere kalan Başakşehir, liderlik koltuğunu Galatasaray'a kaptırdı.

Spor Toto Süper Lig’de 23. haftanın kapanış mücadelesinde Medipol Başakşehir ile Gençlerbirliği karşı karşıya geldi. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda oynanan maç, 1-1 eşitlikle sona erdi.

Ev sahibi Medipol Başakşehir'i öne geçiren golü 28. dakikada Emmanuel Adebayor kaydetti. Gençlerbirliği'nin beraberlik sayısı ise 50. dakikada Khalili'den geldi.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

Alınan bu sonucun ardından Medipol Başakşehir, 47 puanda kaldı ve liderlik koltuğunu Galatasaray'dan geri alamadı. Gençlerbirliği ise puanını 26 yaptı ve 13. sıraya yükseldi. Ankara ekibi ayrıca yenilmez serisini de 10 maça çıkarmış oldu.

Ligde önümüzdeki hafta Başakşehir sahasında Göztepe'yi ağırlayacak. Gençlerbirliği ise Alanyaspor'u ağırlayacak.

ARDA TURAN OYNAYAMADI

Spor Toto Süper Lig'de 23. haftanın kapanış maçında Gençlerbirliği'ni konuk eden Medipol Başakşehir'de sakatlığı bulunan Arda Turan maç kadrosundan çıkarıldı.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

Turuncu-lacivertli kulüpten, karşılaşmanın başlamasına kısa bir süre kala yapılan açıklamada, "Futbolcumuz Arda Turan’ın son yapılan antrenman sonrasında sağ bacak arka adalesinde ağrı hissetmesi üzerine yapılan muayene ve tetkiklerde, ödem tespit edilmiş olup tedavisine başlanmış ve Spor Toto Süper Lig’in 23.haftasında Gençlerbirliği ile oynayacağımız maçın kadrosundan çıkartılmıştır." ifadeleri yer aldı.

ELİA 10 HAFTA SONRA İLK 11'DE

Medipol Başakşehir'de teknik direktör Abdullah Avcı'nın, Arda Turan'ın yerine Gençlerbirliği karşısında ilk 11'de sahaya sürdüğü Eljero Elia, Süper Lig'de 10 hafta sonra ilk 11'de sahaya çıktı.

Hollandalı futbolcu, son olarak turuncu-lacivertli takımın 12. haftada sahasında Galatasaray'ı 5-1 mağlup ettiği mücadelede ilk 11'de yer almıştı.

Avcı, Gençlerbirliği karşısında takımını sahaya, Volkan Babacan, Caicara, Attamah, Epureanu, Clichy, Emre Belözoğlu, Gökhan İnler, Visca, Mossoro, Elia ve Adebayor ilk 11'i ile sürdü.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

MAHMUT VE VİSCA'YA PLAKET

Karşılaşma öncesinde, İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, takım kaptanlarından Mahmut Tekdemir ve Bosna Hersekli futbolcu Edin Visca'ya plaket verdi.

Gümüşdağ, turuncu-lacivertli formayla 300. maçını geride bırakan takım kaptanlarından Mahmut Tekdemir ile 250. kez turuncu-lacivertli formayı giyen Edin Visca'ya plaketlerini takdim etti.

BAŞAKŞEHİR – GENÇLERBİRLİĞİ MAÇININ DAKİKA DAKİKA ÖZETİ

  • 10. dakikada Gökhan İnler’in orta sahadan gönderdiği ara pasta Elia savunmanın arkasına sarktı ancak kaleci Hopf son onda topa sahip olarak tehlikeyi önledi.
  • 12. dakikada sol kanatta topla buluşan Manu, ceza sahası içine girdi ve şutunu çekti. Epureanu araya girerek topu kornere gönderdi.
  • 28. dakikada kazanılan serbest vuruşta Emre Belözoğlu ceza sahasına ortaladı. Savunmanın arkasında kendisini unutturan Adebayor kafayı vurarak takımını öne geçirdi. 1-0
  • 34. dakikada orta sahaya yakın bir bölgeden kazanılan serbest vuruşta Sessegnon ortasını yaptı, top direkt kaleye gitti ancak Volkan Babacan son anda topu kornere gönderdi.
Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

BAŞAKŞEHİR – GENÇLERBİRLİĞİ MAÇININ DAKİKA DAKİKA ÖZETİ

  • 50. dakikada kazanılan serbest vuruşta topun başına Khalili geçti. Bu futbolcunun uzun mesafeden yaptığı vuruşta Volkan Babacan’ın kolunun altından geçen top ağlara gitti. 1-1
  • 53. dakikada Elia’nın yaptığı ortada Adebayor kafayla indirdi, Mossoro şutunu çekti ancak Palitsevich son anda ayak koydu ve tehlikeyi önledi.
  • 55. dakikada Başakşehir savunmanın hatasında araya giren Khalili, sağdan bindiren Sessegnon’u gördü. Bu futbolcu topla buluşur buluşmaz şutunu çekti ancak yandan auta gönderdi.
  • 79. dakikada sağ kanattan bindiren Visca, yerden ceza sahası içindeki Adebayor’a gönderdi. Golcü futbolcunun düzeltip yaptığı vuruşta top direğin dibinden auta gitti.
  • 86. dakikada Emre’nin pasıyla savunmanın arkasına sarkan Adebayor kafayla İrfan Can’a indirdi. Bu futbolcunun şutunda kaleci Hopf iki hamlede topa hakim oldu.

🦁 Başakşehir takıldı, Galatasaray’a yaradı.

gztspor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()