Ben Arfa'nın gözyaşları

2019 Fransa Kupası'nı müzesine götüren Rennes, kupa sonrası büyük mutluluk yaşadı.
2019 Fransa Kupası'nı müzesine götüren Rennes, kupa sonrası büyük mutluluk yaşadı.

Paris Saint-Germain'de futbol oynamadan geçen bir yılın ardından Rennes'e transfer olan Hatem Ben Arfa, eski takımı karşısında kazandıkları Fransa Kupası sonrası gözyaşlarına hakim olamadı. Maç sonu yaptığı açıklamada eski başkanı Nasser El Khelaifi'yi eleştiren tecrübeli futbolcu, seremonide ise başkanın elini sıkmak istemesine karşın soğuk bir tavırla yüz yüze geldi.

Fransa Kupası finalinde Rennes, normal süresi ve uzatma bölümü 2-2 sona eren maçta, Paris Saint-Germain'i (PSG) penaltılarla 6-5 yenerek kupanın sahibi oldu.

Karşılaşmanın 13. dakikasında Dani Alves'in golüyle öne geçen PSG, sakatlığı nedeniyle 23 Ocak'tan bu yana ilk kez onbirde sahaya çıkan Brezilyalı yıldızı Neymar ile 21. dakikada farkı ikiye çıkardı. Maçın 40. dakikasında Presnel Kimpembe'nin kendi kalesine attığı golle ilk yarı PSG'nin 2-1 üstünlüğüyle sona erdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısında, Edson Mexer'in 66. dakikadaki golüyle skora dengenin geldiği maçın kalan bölümlerinde skor değişmedi ve uzatmaya gidildi.

Mbappe, uzatma dakikalarında kırmızı kart gördü.
Mbappe, uzatma dakikalarında kırmızı kart gördü.
  • Uzatma bölümünde de eşitliğin bozulmadığı final maçında rakibine penaltı atışlarında 6-5 üstünlük sağlayan Rennes, Fransa Kupası'nın sahibi oldu.

Rennes, 1965 ve 1971 yıllarının ardından üçüncü kez kupayı müzesine götürdü.

Rennes'li futbolcuların kupa sevinci.
Rennes'li futbolcuların kupa sevinci.

Finale Ben Arfa'nın gözyaşları damga vurdu

Daha önce forma giydiği Paris Saint-Germain'de teknik direktör Unai Emery ile anlaşamadığı için sık sık kadro dışı bırakılan ve başkan Nasser el Khelaifi ile de arası bozuk olan Fransız futbolcu Hatem Ben Arfa, kazandıkları final maçı sonrası gözyaşlarına hakim olamadı.

Ben Arfa duygusal anlar yaşadı.
Ben Arfa duygusal anlar yaşadı.

Paris ekibinde sözleşmesinin son bir yılını tek bir maç dahi oynamadan geçiren Ben Arfa bu süre zarfında hem Türkiye'den hem de başka ülkelerden teklifler almış ancak hepsini reddetmişti. Öte yandan Fransızların ünlü dergisi France Football'da 2018 Dünya Kupası sırasında köşe yazıları yazan tecrübeli futbolcu, futbol oynamadan geçirdiği bu süreci böyle değerlendirmişti.

  • PSG ile kontratının sonuna gelen Ben Arfa, Fransa'dan ayrılmayarak sezon başında Rennes ekibiyle sözleşme imzalamıştı.

"Önemli olan insana saygı göstermek"

Dün oynanan karşılaşmada eski takımını mağlup etme başarısı gösteren Ben Arfa, yaşadığı zorlu dönemler nedeniyle gözyaşlarını tutamadı. Maç sonu bir de demeç veren yıldız futbolcu, rakip takımın başkanını hedef alarak, "PSG Başkanı'na da dediğim gibi, rakibinizi asla küçümsememelisiniz. Zira bir gün çok güçlü gelebilir. Adrien Rabiot da bir gün gelecek ve PSG'yi alt edecek. Hayat işte bu. Önemli olan insana saygı göstermek, gerisi halledilir" ifadelerini kullandı.

Ben Arfa'nın kupa seremonisinde PSG Başkanı El Khelaifi'nin elini sıkma anı kameralara böyle yansıdı;