Beşiktaş Azeri Messi'yi transfer etti

Nihat Ahmedzade & Lionel Messi
Nihat Ahmedzade & Lionel Messi

Ara transfer dönemi öncesinde altyapıya da takviyeler yapmak için harekete geçen Beşiktaş, Azerbaycan'da 'Azeri Messi' olarak bilinen Nihat Ahmedzade'yi kadrosuna kattı. 12 yaşındaki Ahmetzade, Türkiye'ye gelerek Beşiktaş U-12 takımıyla antrenmanlara başlamak için gün sayıyor.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş, devre arası transferleri için düğmeye bastı. Yalnızca A takıma değil aynı zamanda altyapıya da takviye yapmak isteyen siyah beyazlı ekip, 12 yaşındaki Nihat Ahmedzade’yi kadrosuna kattı.

Akşam Gazetesi’nde yer alan habere göre; Azerbaycan takımlardan Sumgait’in U-12 takımında forma giyen genç yeteneğinin transferini bitiren Beşiktaş, geleceğe büyük bir yatırım yapmış oldu. Ülkesinde üstün top tekniğiyle tanınan Ahmedzade, futbol yorumcuları tarafından ‘Azeri Messi’ olarak yorumlanıyor.

Nihat Ahmedzade'nin Sumgait idmanında çekilmiş fotoğrafı.
Nihat Ahmedzade'nin Sumgait idmanında çekilmiş fotoğrafı.

Geçtiğimiz sezonlarda Premier Lig devi Manchester United tarafından da denemelere alınan Nihat Ahmedzade, teknik heyet tarafından beğenilmesine rağmen ailesi bu transfere onay vermemişti. Minik oğullarının Türkçe konuşulan bir ülkede futbol oynamasını isteyen aile, bu isteklerini Manchester United yönetimine ileterek İngiliz devine kapıları kapatmıştı.

NİHAT AHMEDZADE KİMDİR?

2006 yılında Azerbaycan’da dünyaya gelen Nihat Ahmedzade, Azerbaycan ekiplerinden Sumgait’in U-12 takımında forma giyiyor. Futbola küçük yaşta merak salan Ahmedzade, ülkesinin tanınmış koçlarından Sabir tarafından keşfedildi. Deneyimli antrenör, Aliyev’i de keşfeden futbol adamı olarak tanınıyor.