Beşiktaş öldü öldü dirildi

Bursaspor 2-2 Beşiktaş
Bursaspor 2-2 Beşiktaş

Süper Lig 20. hafta mücadelesinde Bursaspor ile Beşiktaş kozlarını paylaştı. Beşiktaş, zorlu deplasmanda uzatma dakikalarında bulduğu golle rakibiyle 2-2 berabere kaldı.

gzt

Alınan bu sonucun ardından Beşiktaş puanını 37'ye yükseltti ancak 4. sırada kalarak zirve yarışında yara almış oldu. Bursaspor ise puanını 26 yaptı ve 9. sıraya yerleşti.

Ligde önümüzdeki hafta Beşiktaş sahasında Karabükspor'u ağırlayacak. Bursaspor ise Akhisarspor deplasmanına konuk olacak.

BURSASPOR 2-2 BEŞİKTAŞ MAÇININ DAKİKA DAKİKA ÖZETİ (İLK YARI)

  • 6. dakikada Bursaspor'un sol kanattan kazandığı serbest vuruşu Yusuf Erdoğan kullandı. Bu oyuncunun Beşiktaş ceza sahası içine yaptığı ortada savunmadan seken topu önünde bulan Delarge'nin vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Fabricio'da kaldı.
  • 13. dakikada konuk takım, öne geçti. Siyah-beyazlı ekibin sol kanattan geliştirdiği atakta Negredo'nun pasıyla Bursaspor ceza sahası önünde topla buluşan Adriano, güzel bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-1.
  • 16. dakikada Quaresma'nın pasıyla topla buluşan Oğuzhan Özyakup'un Bursaspor ceza sahası önünden yaptığı vuruşta, kaleci Harun Tekin meşin yuvarlağı kornere çeldi.
  • 36. dakikada Bursaspor'un sağ çaprazdan kazandığı serbest vuruşu Yusuf Erdoğan kullandı. Bu oyuncunun vuruşunda, kaleci Fabricio topu kornere attı.
  • 37. dakikada Bursaspor, eşitliği yakaladı. Yusuf Erdoğan'ın sağdan kullandığı korner atışında, arka direkte Titi'nin kafa vuruşunda, kaleye doğru giden ve Medel'in müdahale edemediği top kale çizgisi üstündeki Negredo'nun önüne düştü. Bu oyuncu, uzaklaştırmak istediği meşin yuvarlağı ters bir vuruşla kendi filelerine gönderdi: 1-1.
  • 45. dakikada Yusuf Erdoğan sağ taraftan topla Beşiktaş ceza sahasına girerek, topu kale çizgisi önüne çıkarmak istedi. Beşiktaş savunma oyuncularının uzaklaştırmak istediği topu Yusuf Erdoğan, kafa vuruşuyla yeniden kale çizgisine doğru gönderdi. Delarge'nin vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti: 2-1.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

BURSASPOR 2-2 BEŞİKTAŞ MAÇININ DAKİKA DAKİKA ÖZETİ (İKİNCİ YARI)

  • 54. dakikada kaleci ile karşı karşıya kalan Quaresma’nın şutunu Harun kurtardı. Dönen topta Quaresma’nın pasında topla buluşan Negredo uygun pozisyondaki Lens ile oynadı. Kaleci ile karşı karşıya kalan Lens’in şutunu yine Harun çeldi.
  • 59. dakikada Quaresma’nın sol kanattan içeriye ortaladığı topta uygun pozisyondaki Love’nin kafa vuruşunu Harun ayaklarıyla kornere çeldi.
  • 65. dakikada Bostock’un ceza sahası dışından çektiği şut savunmaya çarpıp az farkla kornere çıktı.
  • 79. dakikada Bostock’un ara pasıyla kaleci ile sol çaprazdan karşı karşıya kalan Aziz’in şutunu Fabri kurtardı.
  • 87. dakikada Kembo’nun ceza sahası dışından çektiği şutu Fabri son anda tokatladı.
  • 88. dakikada Negredo’nun pasıyla ceza sahası içerisine giren Love’nin şutunu Harun kurtardı.
  • 90. dakikada Caner’in sol kanattan ortaladığı topa iyi yükselen Negredo meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 2-2

Fotoğraf: İhlas
Fotoğraf: İhlas

ŞENOL GÜNEŞ’TEN İKİ DEĞİŞİKLİK

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Bursaspor ile deplasmanda oynanan karşılaşmada, ligdeki son Kasımpaşa maçına göre ilk 11'de zorunlu iki değişiklik yaptı.

Güneş, Bursaspor maçında, sarı kart cezalısı Ryan Babel'in yerine Jeremain Lens'i ilk 11'de sahaya sürdü. Lens, orta sahanın solunda oynadı.

Güneş, sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Atiba Hutchinson'ın yokluğunda savunmada ve önünde değişikliklere gitti. Kasımpaşa karşılaşmasında savunmanın göbeğinde oynayan Gary Medel, Hutchinson'ın yerine savunmaya dönük orta sahada görev aldı. Medel'in orta sahaya geçmesiyle Beşiktaş'ın yeni transferlerinden Domagoj Vida da ilk 11'de oynama fırsatı yakaladı. İkinci yarının ilk haftasında Antalyaspor karşısında ilk 11'de sahaya çıkan, Kasımpaşa mücadelesinde de sonradan oyuna dahil olan Hırvat oyuncu, bir maç sonra yine ilk 11'de yer aldı.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

VAGNER LOVE YİNE YEDEK

Beşiktaş'ın bir başka yeni transferi Vagner Love, Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Gençlerbirliği maçında olduğu gibi Bursaspor karşılaşmasına da yedek başladı.

Siyah-beyazlı ekipte son maçlarda olduğu gibi forvet hattında Alvaro Negredo görev aldı.

Beşiktaş'ta ayrıca Fabricio Agosto Ramirez, Gökhan Gönül, Pepe, Adriano Correia, Oğuzhan Özyakup ve Anderson Talisca da ilk 11'de şans buldu.

BURSASPOR CEPHESİ

Bursaspor'da ise Fransız teknik direktör Paul Le Guen, Beşiktaş karşısında Harun Tekin, Barış Yardımcı, Titi, Ekong, Aziz Eraltay, Shehu, Badu, Delarge, Bostock, Yusuf Erdoğan, Stancu'yu ilk 11'de görevlendirdi.

Ara transfer döneminde kadrosuna 5 oyuncu katan Bursaspor'da Nijeryalı savunma oyuncusu Abdullahi Shehu ve orta sahada oynayan İngiliz futbolcu John Bostock, Beşiktaş karşısında ilk 11'de forma giydi.

Fotoğraf: İhlas
Fotoğraf: İhlas

Yeşil-beyazlılarda yeni transferlerden Moussa Sow sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkarılırken, Grozav kulübede şans bekledi. Bursaspor'un Schalke 04'den transferi Alper Ademoğlu ise teknik direktör Le Guen tarafından kadroya alınmadı.

Ev sahibi ekipte sakatlıkları bulunan Batalla, Jorquera ve Emre Taşdemir ile sarı kart cezalısı Agu, bu maçta forma giyemeyen diğer isimler oldu.

BEŞİKTAŞ TARAFTARI STADA ALINMADI

Bursa Büyükşehir Belediye Stadı'nda oynanan karşılaşmaya İl Spor Güvenlik Kurulunun kararıyla Beşiktaş taraftarları alınmazken, Bursasporlu taraftarlar maça ilgi gösterdi. Statta, misafir takım tribünü boş bırakıldı. Bu arada karşılaşmayla ilgili Bursa Emniyet Müdürlüğü tarafından yoğun güvenlik önlemleri alındı.

🦅 Kartal, Bursa’da yara aldı.

gztspor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()