Beşiktaş sezona 16 milyon avro karla başladı

Fikret Orman
Fikret Orman

Beşiktaş, bu sezon kadrosuna kattığı ve gönderdiği futbolcuların satışlarından elde edilen kar ile verilen bonservislerin yanı sıra kadrodan çıkarılan oyuncuların maaşlarından sağlanan tasarruf da göz önüne alındığında transfer dönemini 16 milyon avro kar ederek kapattı.

Son üç sezonda alınan ve satılan futbolcularla adeta şov yapan Beşiktaş, geride kalan transfer döneminde daha sakin bir politika izledi.

Sezon bitiminde Boyko’yu bedelsiz olarak Dinamo Kiev’e veren siyah beyazlılar, futbolcunun 1 milyon avroluk maaş yükünden kurtuldu. Sözleşmesi fesih edilen Veli Kavlak ve yeniden kiralanmayan Atınç Nukan’dan elde edilen kar ise 2.5 milyon avro oldu. Beşiktaş’tan ayrılan Talisca ise son yılında 2.5 milyon avro ücret almıştı. Tosic, Fabricio ve Mitrovic’in satışından elde edilen gelir 14 milyon avro iken üç futbolcunun yıllık ücreti ise 3.7 milyon avroydu. Beşiktaş, ilk operasyonda kasaya 14 milyon avro koyarken yıllık maaştan da 10.7 milyon avro tasarruf etti.

Kiraya verilen Aras Özbiliz’e 300 bin avro ödenecek ve 1.2 milyon avro daha tasarruf edilecek. Diğer kiraya verilen Orkan Çınar ve Umut Nayır’dan elde edilen tasarruf ise 500 bin avro. Tüm rakamlar toplandığında geçen sezona göre yeni transferler eklenmeden 12.4 milyon avro maaş tasarrufu sağlandı. Satıştan elde edilen 14 milyon ile bu rakam toplamda 26.4 milyon avroya ulaştı.

YENİ TRANSFERLERİN TOPLAM MALİYETİ 10.4 MİLYON AVRO

Yeni transferler Ljajic, Roco, Karius, Dorukhan, Güven ve Umut Nayır’ın yıllık maliyeti ise 6 milyon avroya yaklaşan rakamlar seviyesinde.

6 futbolcunun bonservis, kiralama ve diğer giderleri de bu sezon için 4.4 milyon avro. Her iki rakam toplandığında bu sezon tüm transferler için kasadan çıkacak rakam 10.4 milyon avro. Gidenlerden 26.4 milyon avro kar eden Beşiktaş, gelenler için 10.4 milyon avro ödeyecek. Tasarruf farkı ise 16 milyon avro.

Bu gönderiyi Instagram'da gör

Ailemize Hoş Geldin Adem Ljajic! #Beşiktaş

Beşiktaş JK 🏆 (@besiktas)'in paylaştığı bir gönderi ()

Bu gönderiyi Instagram'da gör

Ailemize hoş geldin Karius 🦅 @lorisk21

Beşiktaş JK 🏆 (@besiktas)'in paylaştığı bir gönderi ()