Beşiktaş'a 'sabıkalı' hakem: Almanlar'ın kini büyük

​Beşiktaş'a 'sabıkalı' hakem: Almanlar'ın kini büyük
​Beşiktaş'a 'sabıkalı' hakem: Almanlar'ın kini büyük

Beşiktaş ile RB Leipzig arasında oynanacak olan karşılaşmayı Macar hakem Viktor Kassai yönetecek. Kassai, Real Madrid - Bayern Münih maçındaki skandal yönetimiyle Almanların nefretini kazanmıştı.

UEFA Şampiyonlar Ligi G Grubu son hafta maçında temsilcimiz Beşiktaş ile RB Leipzig karşı karşıya gelecek. Müsabakayı Viktor Kassai yönetecek.

Red Bull Arena’da oynanacak mücadelede düdük çalacak Macar hakem Viktor Kassai, Nisan ayında Şampiyonlar Ligi yarı finalinde oynanan Bayern MünihReal Madrid maçındaki yönetimiyle gündeme oturmuştu. İspanyol temsilcisinin attığı gollerde yardımcısının kurbanı olan Kassai, tartışmalı kararları sebebiyle bir hayli eleştirilmişti.

Bayern Münih'i 4-2 mağlup eden Real Madrid adını yarı finale yazdırmıştı.
Bayern Münih'i 4-2 mağlup eden Real Madrid adını yarı finale yazdırmıştı.

Bayern Münih 1-0 öndeyken Ronaldo’nun attığı iki golde de ofsaytı es geçen Macar hakem, skor 2-1 Real Madrid lehine döndükten sonra Vidal’e kırmızı kart vermiş ve adeta maçın seyri değişmişti. Ayrıca, uzatmalara giden müsabakayı 1 dakika 12 saniye erken bitiren Kassai, özellikle Alman basının hedefi haline gelmişti.

Bayern Münih forması giyen Vidal ve Robben, söz konusu Real Madrid mağlubiyetini hakem Viktor Kassai’ye bağlamıştı. Vidal, “Hakem bizi resmen soydu. Bu seviyede böyle bir hırsızlık olmamalı. Utanç verici bir yönetim” derken Robben ise “Turu resmen bir taraftan alıp diğerine hediye etti” ifadelerini kullanmıştı.

Ronaldo'nun ofsayt pozisyonu.
Ronaldo'nun ofsayt pozisyonu.

Ronaldo'nun ofsayt pozisyonu - 2
Ronaldo'nun ofsayt pozisyonu - 2

Dönemin Bayern Münih Teknik Direktörü Carlo Ancelotti ise video hakem uygulamasının bir an önce gelmesi gerektiğini söyleyerek, “Bir maçta çok kez şüpheli durumlar olabilir ama burada hiçbir şüphe götürecek pozisyon yok. Maç sonunda sadece hakemi selamlayıp 'İyi iş' dedim” şeklinde konuşmuştu.

Sahadan 4-2 galip ayrılan Real Madrid adını yarına finale yazdırmış ve finalde de Juventus’u 4-1 devirerek Şampiyonlar Ligi’nde zafer ulaşmıştı.