Bir devir kapandı: Diego Godin artık Inter'de

Diego Godin, Atletico Madrid'den ayrılırken gözyaşlarına hakim olamadı.
Diego Godin, Atletico Madrid'den ayrılırken gözyaşlarına hakim olamadı.

▬ La Liga'da son 9 sezondur Atletico Madrid forması giyen Diego Godin, Serie A devi Inter'e transfer oldu.

▬ Diego Godin, Atletico Madrid formasıyla son 9 sezonda 1 lig şampiyonluğu (2014), 1 Kral Kupası (2013), 1 İspanya Süper Kupası (2014), 2 Avrupa Ligi Kupası (2012, 2018) ve 3 UEFA Süper Kupası (2010, 2012, 2018) kazanmıştı.

▬ İtalyan basını, Godin'in Inter ile 3 yıllık sözleşme imzalayacağını belirterek sezon başına alacağı 6,75 milyon avro ile takımın en çok kazanan futbolcusu olacağını yazdı.


Son 9 sezondur Atletico Madrid'de forma giyen Uruguaylı defans oyuncusu Diego Godin, İtalya'nın Inter Kulübüne transfer oldu.

Godin, sezon sonunda sözleşmesinin sona ereceği Atletico Madrid'den ayrılarak Inter'e gidecek olması sebebiyle basın toplantısı düzenleyerek İspanyol kulübüne veda etti.

Diego Godin düzenlenen basın toplantısında duygusal anlar yaşadı.
Diego Godin düzenlenen basın toplantısında duygusal anlar yaşadı.

Wanda Metropolitano Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Godin, ilk tercihinin her zaman Atletico Madrid'de kalmak olduğunu ve kulübü ile anlaşmaya çalıştığını ancak sonuç alınamayınca Inter'den gelen teklifi kabul ettiğini söyledi.

Godin, "Veda etmek çok zor. Ancak bu takıma sağladığım katkılardan dolayı başım dik ayrılıyorum. Geçen sezonlarda da çok sayıda transfer teklifi almıştım ama kaldım. Aldığım kararlardan hiçbir zaman pişmanlık duymadım. Ben bu kulübün taraftarlarından biriyim." ifadelerini kullandı.

Uruguaylı futbolcu, ayrılık kararının ardından duygularını aktarıyor.
Uruguaylı futbolcu, ayrılık kararının ardından duygularını aktarıyor.

Atletico Madrid'in kariyerindeki en büyük ve en özel kulüp olduğunu vurgulayan 33 yaşındaki futbolcu, "Değişiklikler her zaman insanı olgunlaştırır. Hayatı başka açıdan da görürsün. Burada 40 yaşına kadar futbol oynamak isterdim ama imkansız." açıklamasında bulundu.

Godin'in veda ettiği basın toplantısına Atletico Madrid Kulübü Başkanı Enrique Cerezo, teknik direktör Diego Simeone ve takımdaki futbolcuların çoğunluğu katıldı.

Diego Godin neden Inter'e transfer olduğunu açıklıyor.
Diego Godin neden Inter'e transfer olduğunu açıklıyor.

Diego Godin, Atletico Madrid formasıyla son 9 sezonda 1 lig şampiyonluğu (2014), 1 Kral Kupası (2013), 1 İspanya Süper Kupası (2014), 2 Avrupa Ligi Kupası (2012, 2018) ve 3 UEFA Süper Kupası (2010, 2012, 2018) kazandı.

  • Öte yandan İtalyan basını, Godin'in Inter Kulübü ile 3 yıllık sözleşme imzalayacağını belirterek, sezon başına alacağı 6,75 milyon avro ile takımın en çok kazanan futbolcusu olacağını ileri sürdü.

DIEGO GODIN KİMDİR?

Diego Godin, futbol hayatına ilk olarak 2003 yılında Cerro takımında başladı. Takımda yer aldığı ilk sezonunda 10 maçta forma şansı bulan Uruguaylı, sonraki sezonda ise performansını arttırarak takımın maçlarında ilk 11’de forma giymeye başladı. 2006 yılına kadar forma giydiği takımında toplamda 63 maça çıktı ve bu maçlarda 6 gol attı. Son sezonunda ise takımın kaptanlığına kadar yükseldi.

Deneyimli futbolcu sık sık gözyaşlarını sildi.
Deneyimli futbolcu sık sık gözyaşlarını sildi.

2006-2007 sezonun başında ise gösterdiği performans ile Nacional takımına transfer oldu. Sadece bir sezon forma giydiği takımda değişilmez oyuncular arasında Godin, takımı ile toplamda 26 maça çıktı. Sezonun sonunda ise La Liga’da mücadele eden takımlardan biri olan Villarreal ile görüşmelere başladı ve 2007 yılında takımı 5 yıllık sözleşme imzaladı.

3 sezon forma giydiği takımında en popüler sezonunda 24 maça çıkan Godin, toplamda ise 91 maça çıktı ve 4 gol attı. 2010 yılında ise bir başka La Liga ekibi olan Atletico Madrid ile anlaştı. 8.8 milyon avro karşılığında takımı ile 5 yıllık sözleşme imzaladı.

Diego Godin, Barcelona maçında takım arkadaşlarını uyarıyor.
Diego Godin, Barcelona maçında takım arkadaşlarını uyarıyor.

DIEGO GODIN'İN ATLETICO MADRID KARİYERİ

9 sezon boyunda Atletico Madrid forması giyen Diego Godin, takımın vazgeçilmez isimlerinden biri olmayı başardı. Başkent ekibinde 387 resmi maça çıkan Godin, toplamda 27 gol ve 14 asiste imza attı.

  • 🏆 La Liga
  • 🏆 Copa del Rey
  • 🏆 İspanya Süper Kupa
  • 🏆🏆 Avrupa Ligi
  • 🏆🏆🏆 UEFA Süper Kupa

Diego Godin zaman zaman konuşmasına ara verdi.
Diego Godin zaman zaman konuşmasına ara verdi.

Atletico Madrid formasıyla bir lig şampiyonluğu, bir Copa del Rey, bir İspanya Süper Kupası, iki Avrupa Ligi ve 3 UEFA Süper Kupa’sı kazanan deneyimli futbolcu, Şampiyonlar Ligi’nde ise iki final görmesine rağmen kupaya uzanamadı.

  • 🏆 2015-16 | 6-4 Real Madrid-Atletico
  • 🏆 2013-14 | 4-1 Real Madrid-Atletico