Bir futbolcu en fazla kaç yaşına kadar futbol oynayabilir?

​Bir futbolcu en fazla kaç yaşına kadar futbol oynayabilir?
​Bir futbolcu en fazla kaç yaşına kadar futbol oynayabilir?

Futbol nankör bir meslektir. Kendisine bakmayan futbolcu kariyerini gencecik yaşlarda noktalamak zorunda kalır. Bedenine iyi bakan, işini profesyonelce yapanlar ise seremoniye torunlarıyla çıkma onurunu yaşar.

Futbol oynamak da futboldan kopmak da zor bir iş… Bir genç ne kadar yetenekli olursa olsun yıldızının parlaması için şansa ihtiyaç duyar. Yıldızı parladıktan sonra ise sağlam bir karaktere sahip olması gerekir. Çünkü paraların havada uçuştuğu yaşam tarzının içine bir anda kendini bulan gençler kısa sürede kayıplara karışmaya mahkum...

Futbolu; küçük dünyalardan büyük bir geleceğe adım olarak görenler ise tarih boyunca her zaman kazandı.

Futbolun belli bir yaş aralığında oynandığını bilen ve bu doğrultuda bedenine iyi bakanlar; kendilerine yaptıkları yatırımların karşılığını kısa sürede alır. Kimisi 30’unu görmeden futbol kariyerine nokta koyarken kimi de 50 yaşında halen meşin yuvarlağın peşinde koşuyor.

İşte 40’lı yaşlarından sonra emekli olan ya da olmaya yakın isimler;

Francesco Totti

                                    Roma demek Totti demek, Totti demek Roma demektir. 1989 yılında Roma altyapısında forma giymeye başlayan Totti, 1992’de A Takıma yükseldi. Roma tarihi için yeri çok ayrı olan Totti kariyerini ise 2016-2017 sezonunun sonunda noktaladı. Totti futbolu bıraktığında 40 yaşındaydı.
Francesco Totti Roma demek Totti demek, Totti demek Roma demektir. 1989 yılında Roma altyapısında forma giymeye başlayan Totti, 1992’de A Takıma yükseldi. Roma tarihi için yeri çok ayrı olan Totti kariyerini ise 2016-2017 sezonunun sonunda noktaladı. Totti futbolu bıraktığında 40 yaşındaydı.
Javier Zanetti

                                    Arjantin futbolunun önemli isimlerinden biri olan Javier Zanetti, 1995 yılında Inter'e imza attı. 19 yıl Inter forması giyen Arjantinli 2013-2014 sezonun sonunda emekliye ayrıldı. 40 yaşında kariyerini noktalayan Zanetti'nin ardından 4 numaralı forması da kulüp tarafından emekliye ayrıldı.
Javier Zanetti Arjantin futbolunun önemli isimlerinden biri olan Javier Zanetti, 1995 yılında Inter'e imza attı. 19 yıl Inter forması giyen Arjantinli 2013-2014 sezonun sonunda emekliye ayrıldı. 40 yaşında kariyerini noktalayan Zanetti'nin ardından 4 numaralı forması da kulüp tarafından emekliye ayrıldı.
Paolo Maldini

                                    Milan'ın gelmiş geçmiş en iyi futbolcuları arasında yer alan Paolo Maldini, 40 yaşında emekli oldu. 2009 yılında Milan forması altında çıktığı 901. maçın ardından kariyerini sonlandıran Maldini o gün son derece duygusal anlar yaşamıştı. Kariyeri boyunca yalnızca Milan forması giyen Maldini halen taraftarların sevgilisi konumunda.
Paolo Maldini Milan'ın gelmiş geçmiş en iyi futbolcuları arasında yer alan Paolo Maldini, 40 yaşında emekli oldu. 2009 yılında Milan forması altında çıktığı 901. maçın ardından kariyerini sonlandıran Maldini o gün son derece duygusal anlar yaşamıştı. Kariyeri boyunca yalnızca Milan forması giyen Maldini halen taraftarların sevgilisi konumunda.
Oliver Kahn

                                    Almanya Milli Takımı ve Bayern Münih’in efsane kalecisi Oliver Kahn 40 yaşında emekliye ayrıldı. Bayern Münih'te 20 yıl boyunca kaleyi koruyan Oliver Kahn, 2 Eylül 2008'deki jübile maçıyla futbolu bıraktı. Bir kaleci olarak sayısız rekora sahip olan Oliver Kahn’ın emeklilik yaşı ise Fenerbahçeli Volkan Demirel için son derece önemli. Volkan, Kahn’ın rekorunu kırıp 41.5 yaşına kadar futbol oynamayı istiyor.
Oliver Kahn Almanya Milli Takımı ve Bayern Münih’in efsane kalecisi Oliver Kahn 40 yaşında emekliye ayrıldı. Bayern Münih'te 20 yıl boyunca kaleyi koruyan Oliver Kahn, 2 Eylül 2008'deki jübile maçıyla futbolu bıraktı. Bir kaleci olarak sayısız rekora sahip olan Oliver Kahn’ın emeklilik yaşı ise Fenerbahçeli Volkan Demirel için son derece önemli. Volkan, Kahn’ın rekorunu kırıp 41.5 yaşına kadar futbol oynamayı istiyor.
Ze Roberto

                                    Real Madrid, Bayern Münih gibi önemli takımların formasını giyen Brezilyalı Ze Roberto 42 yaşında futbolu bıraktı. 2000'li yılların başında Türk ekiplerinin de kadrosuna katmak istediği Sambacı kariyerine kısa bir süre önce nokta koydu. Ze Roberto 28 Kasım 2017'de Palmeiras ile yollarını ayırdı ve emekli oldu.
Ze Roberto Real Madrid, Bayern Münih gibi önemli takımların formasını giyen Brezilyalı Ze Roberto 42 yaşında futbolu bıraktı. 2000'li yılların başında Türk ekiplerinin de kadrosuna katmak istediği Sambacı kariyerine kısa bir süre önce nokta koydu. Ze Roberto 28 Kasım 2017'de Palmeiras ile yollarını ayırdı ve emekli oldu.
Sir Stanley Matthews

                                    "Top Sihirbazı" lakabıyla tanınan İngiliz futbolcu Sir Stanley Matthews 50 yaşına kadar futbol oynadı. 1 Şubat 1915 yılında dünyaya gelen Hatthews 55 yaşında da birkaç kez maça çıkmıştır. İngiltere Milli Takımı'nın önemli orta saha oyuncularından biri olan Matthews 23 Şubat 2000'de 85 yaşında vefat etti.
Sir Stanley Matthews "Top Sihirbazı" lakabıyla tanınan İngiliz futbolcu Sir Stanley Matthews 50 yaşına kadar futbol oynadı. 1 Şubat 1915 yılında dünyaya gelen Hatthews 55 yaşında da birkaç kez maça çıkmıştır. İngiltere Milli Takımı'nın önemli orta saha oyuncularından biri olan Matthews 23 Şubat 2000'de 85 yaşında vefat etti.
Dino Zoff

                                    28 Şubat 1942 doğumlu İtalyan kaleci Dino Zoff, 41 yaşında emekliye ayrıldı. Dino Zoff 40 yaşındayken 1982 Dünya Kupası'nda İtalya forması giydi. İspanya'da düzenlenen turnuvada şampiyonluğa İtalya ulaşmış ve Zoff tarihin en yaşlı Dünya Kupası Şampiyonu milli takım kalecisi unvanını elde etmiştir.
Dino Zoff 28 Şubat 1942 doğumlu İtalyan kaleci Dino Zoff, 41 yaşında emekliye ayrıldı. Dino Zoff 40 yaşındayken 1982 Dünya Kupası'nda İtalya forması giydi. İspanya'da düzenlenen turnuvada şampiyonluğa İtalya ulaşmış ve Zoff tarihin en yaşlı Dünya Kupası Şampiyonu milli takım kalecisi unvanını elde etmiştir.
Peter Shilton

                                    İngiliz kaleci Peter Shilton 48 yaşında kariyerini noktaladı. 1966 yılında Leicester City forması altında profesyonel kariyerine başlayan efsane kaleci 1996-1997 sezonunun sonunda formasını astı.
Peter Shilton İngiliz kaleci Peter Shilton 48 yaşında kariyerini noktaladı. 1966 yılında Leicester City forması altında profesyonel kariyerine başlayan efsane kaleci 1996-1997 sezonunun sonunda formasını astı.
Todor Veselinović

                                    Fenerbahçe’nin efsane teknik adamlarından Todor Veselinović de uzun yıllar yeşil sahalarda top koşturdu. Veselinović, FB TV’ye verdiği bir röportajında 47 yaşına kadar futbol oynadığını dile getirmişti. Fenerbahçeli taraftarların sevgilisi olan Veselinović 17 Mayıs 2017’de vefat etti.
Todor Veselinović Fenerbahçe’nin efsane teknik adamlarından Todor Veselinović de uzun yıllar yeşil sahalarda top koşturdu. Veselinović, FB TV’ye verdiği bir röportajında 47 yaşına kadar futbol oynadığını dile getirmişti. Fenerbahçeli taraftarların sevgilisi olan Veselinović 17 Mayıs 2017’de vefat etti.
Kozuyoshi Miura 

                                    “Kral Kazu” 50 yaşında ve halen meşin yuvarlağın peşinde koşuyor. Kozuyoshi Miura, Japon 2. Lig ekibi Yokohama forması giyiyor. Deneyimli ismin sözleşmesi ise 31 Aralık'ta sona erecek.
Kozuyoshi Miura “Kral Kazu” 50 yaşında ve halen meşin yuvarlağın peşinde koşuyor. Kozuyoshi Miura, Japon 2. Lig ekibi Yokohama forması giyiyor. Deneyimli ismin sözleşmesi ise 31 Aralık'ta sona erecek.