Bir sezonda 103 gol atmanın formülünü yazan takım; Fenerbahçe

​Bir sezonda 103 gol atmanın formülünü yazan takım; Fenerbahçe
​Bir sezonda 103 gol atmanın formülünü yazan takım; Fenerbahçe

Fenerbahçe, bu sezon sergilediği performans ve aldığı sonuçlarla taraftarlarını bir hayli üzdü. Özellikle teknik direktör Aykut Kocaman eleştiri oklarının hedefi oldu. Ancak deneyimli teknik adamın Fenerbahçe için yaptıkları azımsanmayacak bir gerçek. Kocaman denildiği zaman akıllara gelen ilk şey ise 1988-1989 sezonu… Sarı-lacivertli taraftarların yüzünü güldürecek tarihi bir yolculuğa çıkmaya hazırsanız; işte size 1988-1989 sezonunun şanlı hikayesi…

Bir futbol takımı için hangi tarih daha özeldir; kuruluşu mu yoksa rekorlar kırarak elde ettiği şampiyonluğun senesi mi? Yoksa; yüzüncü ya da yüz ellinci yılı mı?

Sarı-lacivertli renkleriyle gönüllerde taht kuran Fenerbahçe, 1907 yılında futbolseverlerin hayatına girdi. Kısa sürede İstanbullu taraftarların hayranlığını kazanan sarı-lacivertliler, milli mücadele sırasındaki vazifeleriyle Türk halkının sevgisini kazandı.

İşgal kuvvetlerinin takımlarıyla 50 maç oynayan ve bu karşılaşmaların 41’ini kazanıp 4’ünde berabere kalan Fenerbahçe, Türk halkına büyük bir sevinç kaynağı oldu.

Müzesinde General Harrington Kupası’ndan Süper Lig şampiyonluğuna kadar nice kupa bulunan Fenerbahçe için bir tarih var ki onun yeri hiçbir zaman değişmeyecek…

Kendi yüzüncü yılında şampiyon olan, ezeli ve edebi rakibi Galatasaray’ın 100. senesinde ipi göğüsleyen Fenerbahçe için 1988-1989 sezonu gönüllerdeki yerini tüm sıcaklığıyla koruyor.

Fenerbahçe, 1988-1989 sezonunda tamı tamına 103 gol attı ve şampiyonluğu göğüsledi.

İşte 103. gollü şampiyonluğun hikayesi;

Efsane kadro

                                    Fenerbahçe başarısız geçen 1985-1986, 1986-1987 ve 1987-1988 sezonlarının ardından Todor Veselinoviç yönetiminde 1988-1989 sezonuna iddialı bir kadro kurarak başladı.

  
Fenerbahçe’nin 1988-1989 sezonu kadrosu; Toni Schumacher, Murat Aydın, Nurettin Yıldız, Yaşar Duran, Can Barhan, Hikmet Zeydan,Nezihi Tosuncuk, Şenol Ustaömer, İsmail Kartal, Taygun Erdem, Ergin Parlar, Hasan Özdemir, Sedat Karaoğlu, Niyazi, Oğuz Çetin, Hakan Tecimer, Turhan Sofuoğlu, Şenol Çorlu, Serdar Şenkaya, Durmuş Ali Çolak, Bilal Şar, Önder Çakar, Bilal Güven, Müjdat Yetkiner, Mustafa Kurt, Aykut Kocaman, Rıdvan Dilmen, Hasan Vezir, Erdi Demir, Orhan Kapucu, Zafer Tüzün.
Efsane kadro Fenerbahçe başarısız geçen 1985-1986, 1986-1987 ve 1987-1988 sezonlarının ardından Todor Veselinoviç yönetiminde 1988-1989 sezonuna iddialı bir kadro kurarak başladı. Fenerbahçe’nin 1988-1989 sezonu kadrosu; Toni Schumacher, Murat Aydın, Nurettin Yıldız, Yaşar Duran, Can Barhan, Hikmet Zeydan,Nezihi Tosuncuk, Şenol Ustaömer, İsmail Kartal, Taygun Erdem, Ergin Parlar, Hasan Özdemir, Sedat Karaoğlu, Niyazi, Oğuz Çetin, Hakan Tecimer, Turhan Sofuoğlu, Şenol Çorlu, Serdar Şenkaya, Durmuş Ali Çolak, Bilal Şar, Önder Çakar, Bilal Güven, Müjdat Yetkiner, Mustafa Kurt, Aykut Kocaman, Rıdvan Dilmen, Hasan Vezir, Erdi Demir, Orhan Kapucu, Zafer Tüzün.
Gol canavarı

                                    Todor Veselinoviç yönetiminde Fenerbahçe sezona fırtına gibi başladı. Sarı-lacivertlilerin oynadığı her maç bol gollü geçiyordu.
Gol canavarı Todor Veselinoviç yönetiminde Fenerbahçe sezona fırtına gibi başladı. Sarı-lacivertlilerin oynadığı her maç bol gollü geçiyordu.
İnanılması güç bir ortalama

                                    Maç başına 2,86’lık gol ortalamasıyla oynayan Fenerbahçe rakiplerinin korkulu rüyası haline geldi.
İnanılması güç bir ortalama Maç başına 2,86’lık gol ortalamasıyla oynayan Fenerbahçe rakiplerinin korkulu rüyası haline geldi.
Motivasyonları bozulmuyor

                                    Bu durum Fenerbahçeli futbolcuların özgüvenlerini olumlu yönde etkiledi. Futbolcular geriye düştükleri dakikalarda “Olsun biz şimdi gol atar öne geçeriz” diyordu. Yenilen bir gol moral bozmuyor aksine sarı-lacivertli futbolcuları hırslandırıyordu.
Motivasyonları bozulmuyor Bu durum Fenerbahçeli futbolcuların özgüvenlerini olumlu yönde etkiledi. Futbolcular geriye düştükleri dakikalarda “Olsun biz şimdi gol atar öne geçeriz” diyordu. Yenilen bir gol moral bozmuyor aksine sarı-lacivertli futbolcuları hırslandırıyordu.
Gol kralı Kocaman

                                    Fenerbahçe’nin 103 gol attığı 93 puan topladığı sezon Aykut Kocaman gol kralı oldu.
Gol kralı Kocaman Fenerbahçe’nin 103 gol attığı 93 puan topladığı sezon Aykut Kocaman gol kralı oldu.
28 yıl oldu

                                    28 yıl önce yaşanan 103 gollü şampiyonluk Fenerbahçeliler için büyük bir mutluluk ve özlem kaynağı. O yıllara denk gelenler her daim kendini şanslı hisseder, gençler ise benzer bir başarıyı görebilmek için temennilerde bulunur.
28 yıl oldu 28 yıl önce yaşanan 103 gollü şampiyonluk Fenerbahçeliler için büyük bir mutluluk ve özlem kaynağı. O yıllara denk gelenler her daim kendini şanslı hisseder, gençler ise benzer bir başarıyı görebilmek için temennilerde bulunur.