Bu fotoğrafın bedeli ağır oldu: Leonidis görevden alındı

​Bu fotoğrafın bedeli ağır oldu: Leonidis görevden alındı
​Bu fotoğrafın bedeli ağır oldu: Leonidis görevden alındı

Naim Süleymanoğlu'nun cenazesindeki görüntüleriyle akıllara kazınan Valerios Leonidis, Yunanistan Halter Milli Takımı antrenörlüğü görevinden alındı. Karar ülkede tartışmalara neden oldu.

Naim Süleymanoğlu'nun en önemli rakiplerinden ve Yunan halterinin sembol ismi Valerios Leonidis, ülkesinden işinden oldu. Naim Süleymanoğlu'nun cenazesindeki görüntüsüyle akıllara kazınan Leonidis, Yunanistan Halter Milli Takımı'ndaki antrenörlük görevinden alındı.

MAKAM DEĞİŞİKLİĞİ

Yunanistan Halter Federasyonu'nun başknlığını yapan ve Leonidis'in takım arkadaşı olan Pyrros Dimas, Leonidis'in işine son veren isim oldu. Leonidis'e görevden alındığı e-mail yoluyla bildirilirken, efsane halterci gelişimden sorumlu departmanda görevlendirildi.

KARDEŞİNİ GÖREVE GETİRDİ

Bu karar ülkede şaşkınlığa neden olurken, komşuda yapılan yorumlarda bu kararın geçerli bir gerekçesi olmadığı belirtildi. Efsane ismin yerine getirilen isim de tartışma konularından biri oldu. 90'larda dopingle ilgili bazı itiraflarda bulunan Christos Kostantinidis, Leonidis'in yerine getirilirken, başkan Dimas kardeşini de yardımcı antrenörlüğe getirdi.

  • Leonidis'in görevden alınması hakkında hiçbir neden belirtilmezken, ülkede yapılan yorumlarda Yunan haltercinin Naim Süleyamoğlu'nun Türk bayraklı tabutunu öpmesi, görevden alınmasının nedeni olarak gösteriliyor.