Bursa'da tüyler diken diken

Bursaspor tribünlerinde 'Zalimler İçin Yaşasın Cehennem' pankartı.
Bursaspor tribünlerinde 'Zalimler İçin Yaşasın Cehennem' pankartı.

Bursaspor tribünleri, Yeni Zelanda’daki hain terör saldırısında şehit olan Müslümanlar için İstiklal Marşı seremonisinde teşrik tekbiri getirdi. Bursa Büyükşehir Belediye Stadı’nda oynanan maçın başlama vuruşundan önce tüyler diken diken oldu.

Spor Toto Süper Lig’in 26. haftasında şampiyonluk yarışından kopmak istemeyen Galatasaray, düşme hattından kurtulmak isteyen Bursaspor ile kozlarını paylaştı. Bursa Büyükşehir Belediye Stadı’nda oynanan maçın başlama vuruşundan önce tüyler diken diken oldu.

Bursaspor tribünleri, Yeni Zelanda’daki hain terör saldırısında hayatını kaybeden Müslümanlar için İstiklal Marşı seremonisinde teşrik tekbiri getirdi. Milli marşımızın okunmasından önce hep bir ağızdan tekbir getiren futbolseverler, ortaya unutulmaz bir görüntü çıkardı.

  • Seremoni esnasında özellikle Müslüman futbolcuların duygusal anlar yaşadığı görüldü.

Bursaspor tribünleri, 'Zalimler İçin Yaşasın Cehennem' pankartı açtı.
Bursaspor tribünleri, 'Zalimler İçin Yaşasın Cehennem' pankartı açtı.

  • Teşrik tekbiri “Allah herşeyden yücedir, Allah herşeyden yücedir. Allah’tan başka ilâh yoktur. O Allah herşeyden yücedir, Allah herşeyden yücedir. Hamd Allah’a mahsustur” anlamına gelir.

ÇANAKKALE UNUTULMADI

Karşılaşma öncesinde Bursasporlu taraftarlar Çanakkale destanını unutmadı. Tribünlerde ‘Çanakkale geçilmez’ pankartı açan taraftarlar, Çanakkale içinde aynalı çarşı türküsünü hep bir ağızdan söyledi.

Tofaş Tribünü’nde ise ’Dirilişten kurtuluşa bir duruştur Çanakkale’ yazılı dev Türk bayrağı açıldı. Ayrıca maraton tribününde de ‘Bir vatan kalbinin attığı yer 1915 Çanakkale’ pankartı yer aldı. Seremonide yer alan çocuklarda Çanakkale’de askerlerin ve hemşirelerin giydiği kıyafetleri giydi.