Galatasaray'dan epik geri dönüş

Galatasaray forması giyen futbolcuların galibiyet sevinci.
Galatasaray forması giyen futbolcuların galibiyet sevinci.

Spor Toto Süper Lig 26. hafta mücadelesinde Galatasaray, deplasmanda 2-0 geriye düştüğü maçta Bursaspor'u 3-2 mağlup etti ve lider Medipol Başakşehir ile arasındaki puan farkını 6'ya indirdi.

Spor Toto Süper Lig 26. hafta mücadelesinde şampiyonluk yarışından kopmak istemeyen Galatasaray ile düşme hattından uzaklaşmak isteyen Bursaspor karşı karşıya geldi. Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada sahadan galibiyetle ayrılan taraf, 3-2'lik skorla Galatasaray oldu.

İlk 42 dakikada 2-0 geriye düşen sarı kırmızılı ekibe galibiyeti getiren golleri 45+2. dakikada Ndiaye, 56. dakikada penaltıdan Diagne ve 63. dakikada Sofiane Feghouli kaydetti. Yeşil beyazlı takımı öne geçiren ancak puan almaya yetmeyen sayıları 15. dakikada Sakho ile 42. dakikada Saviet attı.

  • Alınan bu sonucun ardından Galatasaray puanını 52'ye yükseltti ve lider Medipol Başakşehir ile arasındaki puan farkını 6'ya indirdi. Bursaspor ise 28 puanla 15. sırada kalarak düşme hattından uzaklaşamadı.

YENİLMEZLİK SERİSİ 12 MAÇA ÇIKTI

Galatasaray, deplasmandaki Bursaspor galibiyetle Süper Lig’de son 12 maçta rakiplerine 3 puan vermedi. Sarı-kırmızılılar bu süreçte 8 kez kazanırken, 4 kez de berabere kaldı.

Spor Toto Süper Lig’in 26. haftasında Galatasaray, deplasmanda karşılaştığı Bursaspor’u mağlup etti. Bu maçla birlikte sarı-kırmızılılar, ligdeki yenilmezliğini sürdürdü. Süper Lig’de son olarak dış sahada Beşiktaş’a yenilen Galatasaray, bu müsabakadan sonra rakiplerine 3 puan şansı vermedi. Ligde 12 maçtır yenilmeyen sarı-kırmızılılar 8 kez galip gelirken, 4 kez de berabere kaldı.

Cimbom bu süreçte Sivasspor, Ankaragücü, Göztepe, Trabzonspor, Kasımpaşa, Akhisarspor, Antalyaspor ve Bursaspor’u mağlup ederken, Çaykur Rizespor, M. Başakşehir, Alanyaspor ve BB Erzurumspor ile de berabere kaldı.

DEPLASMANDAKİ 6. GALİBİYET

Galatasaray, Süper Lig’de deplasmanda Bursaspor’u mağlup ederek bu sezon ligde dış sahadaki 6. galibiyetini elde etti. Sarı-kırmızılılar böylece dış sahadaki 21. puanını aldı.

Spor Toto Süper Lig’in 26. haftasında Galatasaray kritik Bursaspor deplasmanından 3 puanla ayrıldı ve şampiyonluk yarışına devam etti. Bu sezon aldığı 4 yenilgiyi de deplasmandaki maçlarda yaşayan sarı-kırmızılılar, bu sezonki 13. dış müsabakasında 6. galibiyetini almış oldu. Cimbom ayrıca 3 kez de berabere kaldı. Aslan dışarıdaki mücadelelerde 21 puan toplarken, 18 gol atıp, 17 golü engelleyemedi.

NDİAYE VE LUYİNDAMA YENİ MALATYASPOR MAÇINDA YOK

Galatasaray’da Badou Ndiaye ile Christian Luyindama, Bursaspor maçında sarı kart görerek cezalı duruma düştü. İki futbolcu 27. haftadaki Yeni Malatyaspor maçında takımını yalnız bırakacak.

Spor Toto Süper Lig’in 27. haftasında deplasmanda Bursaspor ile karşılaşan Galatasaray’da maç öncesi 3 futbolcu sarı kart sınırında bulunuyordu.

Martin Linnes, Badou Ndiaye ve Christian Luyindama üçlüsünden iki futbolcu sarı kart görerek cezalı duruma düştü. Maçın 44. dakikasında Luyindama ile 46. dakikada Ndiaye sarı kart gördüğü için ligin 27. haftasında İstanbul’daki Yeni Malatyaspor karşılaşmasında sahadaki yerlerini alamayacak.

DIAGNE YİNE ATTI

Galatasaray’ın Senegalli futbolcusu Mbaye Diagne, Bursaspor maçında penaltıdan attığı golle, sarı-kırmızılılardaki 3., toplamda ise 23. golünü kaydetti.

Galatasaray’ın forveti futbolcusu Mbaye Diagne, Süper Lig’de iki haftadır rakip fileleri havalandırıyor. Ligin 26. haftasında deplasmandaki Bursaspor maçında sahneye çıkan Diagne, takımın 2-1 gerideyken kazanılan penaltıyı gole çevirerek eşitliği sağladı. 27 yaşındaki futbolcu böylece sarı-kırmızılı forma ile 3. golünü kaydederken, ligde ise 23 kez gol sevinci yaşadı.

Başarılı futbolcu ayrıca Galatasaray forması ile attığı 3 golün 2’sini penaltıdan kaydetti. Mücadeleye 11’de başlayan Diagne, 78. dakikada yerini Selçuk İnan’a bıraktı.

NDIAYE BOŞ GEÇMİYOR

Galatasaray’ın Senegalli futbolcusu Badou Ndiaye, Bursaspor maçında attığı golle bu sezon 3. kez gol sevinci yaşadı. Ndiaye ayrıca son iki haftada 2 gol atmayı başardı.

Spor Toto Süper Lig’in 26. haftasında deplasmanda Bursaspor’a karşı 2-0 geriye düşen Galatasaray’da Badou Ndiaye galibiyet için ilk ışığı yakan isim oldu. Mücadele 2-0 devam ederek ilk yarının son dakikalarında sahneye çıkan Ndiaye farkı 1’e indirdi ve takımının içeriye moralli girmesini sağladı. 28 yaşındaki futbolcu, böylece geçtiğimiz haftadaki Antalyaspor maçının ardından bu haftada takımına hücumda katkı sağladı. Bu sezon Ankaragücü maçında da gol atan Ndiaye toplam sayısını da 3’e yükseltti.

BURSASPOR 2-3 GALATASARAY MAÇININ ÖZETİ

  • 11. dakikada Bursaspor atağında Saivet'in ara pasında Galatasaray savunmasının arkasına sarkan Onur Atasayar'dan önce kalesini terk eden Muslera, topu yatarak kontrol etti.
  • 14. dakikada Galatasaray ceza sahası içinde topla buluşan Saivet'in kale önüne doğru çevirdiği top, oyuncuların kafalarından sekerek, Aytaç Kara'nın önünde kaldı. Aytaç Kara'nın yerden sert şutunda kaleci Muslera, topu ayağıyla çeldi.
  • 15. dakikada Yusuf Erdoğan, topu sağ kanattan sürerek Galatasaray ceza sahası içine kadar girdi. Yusuf Erdoğan'ın pasında savunmadan seken topla buluşan Sakho, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-0.
  • 21. dakikada Galatasaray atağında Feghouli'nin sağ kanattan ceza sahası içine yaptığı ortada müsait pozisyondaki Emre Taşdemir'in kafa şutunda kaleci Okan Kocuk, topu yatarak kontrol etti.
  • 39. dakikada Belhanda'nın sağ kanattan kullandığı serbest atışta Bursaspor ceza sahası içinde topa iyi yükselen Luyindama'nın kafa vuruşunda meşin yuvarlak kale direğinin üzerinden auta çıktı.
  • 42. dakikada Galatasaray ceza sahasının sol çaprazındaki Lima'nın pasında ceza sahası dışında topla buluşan Saivet'in sert şutunda meşin yuvarlak, kaleci Muslera'nın sağından filelerle buluştu: 2-0.
  • 45+3. dakikada Belhanda, kullandığı serbest atışta topu yanındaki Mariona'ya iletti. Mariano'nun Bursaspor ceza sahası içine gönderdiği topa iyi yükselen Ndiaye, kafa vuruşuyla meşin yuvarlığı ağlarla buluşturdu: 2-1.
  • 54. dakikada Bursaspor'da Aytaç Kara'nın Belhanda'ya ceza sahası içinde yaptığı müdahaleyi VAR sisteminin uyarısıyla inceleyen hakem Suat Arslanboğa, penaltı kararı verdi. 56. dakikada penaltı atışını kullanan Diagne, topu ağlarla buluşturdu: 2-2.
  • 61. dakikada Belhanda sağ kanattan taşıdığı topu, ceza sahası içine doğru çevirdi. Bursaspor savunmasını geçen topla buluşan Onyekuru'nun bekletmeden şutunda meşin yuvarlak, az farkla kale direğinin üzerinden auta çıktı.
  • 63. dakikada Emre Taşdemir'in ara pasında sol kanatta topla buluşan Onyekuru, pasını ceza sahası önüne doğru gönderdi. Burada bulunan Feghouli'nin sert şutunda top, fileleri havalandırdı: 3-2.
  • 68. dakikada Belhanda'nın ara pasında topla buluşarak ceza sahasına giren Onyekuru'nun şutunda meşin yuvarlak, kale direğinin yanından az farkla dışarıya çıktı.
  • 90+1. dakikada Kubilay Kanatsızkuş'un pasında ceza sahası içinde topla buluşan Sakho'nun şutunda kaleci Muslera, meşin yuvarlığı kontrol etti.