Bursaspor'da Stancu depremi

Bogdan Stancu attığı golün ardından tribünlere koşuyor.
Bogdan Stancu attığı golün ardından tribünlere koşuyor.

Bursaspor'da alacakları ödenmeyen Bogdan Stancu, 23 Ekim'den itibaren elinde olan fesih hakkını kullandı ve yeşil beyazlı ekiple yollarını ayırdı. Kulübün başkanı Ali Ay, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Joshua John'un da sözleşmesini feshettiğini söylemişti.

Spor Toto Süper Lig'in 15'inci haftasında sahasında Antalyaspor'u ağırlayacak olan Bursaspor'da teknik direktör Samet Aybaba, sabah saatlerindeki antrenman öncesi Bogdan Stancu hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Samet Aybaba, Stancu'dan ilk yarının sonuna kadar yararlanamayacaklarını söylerken, alacakları ödenmeyen Bogdan Stancu'nun, 23 Ekim'den itibaren elinde olan sözleşme fesih hakkını kullandığı ortaya çıktı.

Samet Aybaba basın mensuplarına açıklamalarda bulunuyor.
Samet Aybaba basın mensuplarına açıklamalarda bulunuyor.

23 Ekim 2018'de sözleşme fesih hakkı doğan Stancu, alacaklarının ödenmesini bir süre bekledi ancak yönetim tarafından herhangi bir işlem yapılmadığı için bugün yolları ayırma kararı aldı.

Bursaspor'a 2016-2017 sezonunun devre arasında gelen Rumen golcü, yeşil beyazlı forma ile çıktığı maçlarda toplamda 8 gol 3 asistle oynadı.

Bogdan Stancu attığı golün ardından zıplıyor ve tribünlere bakarak sevincini yaşıyor.
Bogdan Stancu attığı golün ardından zıplıyor ve tribünlere bakarak sevincini yaşıyor.

AYRILIK RÜZGARLARI

Bursaspor'da ayrılık rüzgarı esiyor. Kulübün başkanı Ali Ay, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Joshua John'un sözleşmesini feshettiğini söylemişti.

BOGDAN STANCU KİMDİR?

Bogdan Stancu, küçük yaşlarda ilgi duyduğu futbola ilk olarak doğduğu kentin takımı olanAgreş Piteşti’de başladı. 1998 yılında kariyerine başladığı takımı ile 2005 yılına kadar alt yapı seviyesinde devam etti ve 2005-2006 sezonun öncesinde A takıma kadar yükseldi. 2006 yılı içerisinde kendini geliştirmesi için sezon sonuna kadar Mioveni takımına kiralandı.

Bogdan Stancu'nun gençlik yıllarından bir fotoğraf.
Bogdan Stancu'nun gençlik yıllarından bir fotoğraf.


2006-2007 sezonun başlangıcında Unirea Urziceni takmının yolunu tutan Stancu, 2 sezonda takımı ile 49 maça çıkıp 11 gol attıktan sonra 2008 yılında Steaua Bukreş takımına transfer oldu. 3 sezon forma giydiği takımında kariyerinde zirve yapan Stancu, takımı ile çıktığı 72 maçta 32 gol atma başarısı gösterdi. Burada gösterdiği performans ile 2011 yılının başlarında yeni takımı Galatasaray’a transfer oldu ve takımı ile 4 yıllık sözleşme imzaladı.

Stancu'nun Galatasaray'da top koşturduğu dönemden bir kare.
Stancu'nun Galatasaray'da top koşturduğu dönemden bir kare.

Yarım sezon Galatasaray’da forma giydikten sonra dönemin teknik direktörü Fatih Terim, kendisini yeni sezonu öncesinde kadroda düşünmedi ve 2011-2012 sezonu öncesi Orduspor’a kiralık olarak gönderdi. İki sezon boyunca Orduspor’da kiralık olarak forma giyen Stancu, 61 maçta forma giydi ve 20 kez fileleri havalandırma başarısı gösterdi. Takımının küme düşmesi sonucunda takımdan ayrılacağını açıkladı ve 2013-2014 sezonun öncesi Gençlerbirliği takımı ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. Golcü oyuncu 2017’den itibaren Bursaspor forması giyiyordu.

Bu gönderiyi Instagram'da gör

📸Özlüce Günlüğü: 4 Aralık 2018

Bursaspor (@bursaspor)'in paylaştığı bir gönderi ()