Beşiktaş rahat turladı: Şimdi rakip LASK Linz!

Beşiktaş 6-0 B36 Torshavn
Beşiktaş 6-0 B36 Torshavn

UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu rövanş maçında Beşiktaş, sahasında B36 Torshavn’ı 6-0 mağlup etti ve toplamda 8-0’lık skorla Avrupa Ligi’nde tur atladı. Temsilcimizin bu turdaki rakibi LASK Linz oldu.

UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu rövanş maçında temsilcimiz Beşiktaş ile Faroe Adaları ekibi B36 Torshavn karşı karşıya geldi.

Vodafone Park'ta oynanan mücadelede rakibini 6-0 gibi farklı bir skorla mağlup eden Beşiktaş, ilk maçtaki 2-0'lık skorun da avantajıyla toplamda 8-0 ile tur atlayan taraf oldu.

Siyah beyazlı ekibe galibiyeti getiren golleri 31., 61., 79. dakikalarda Cyle Larin, 43. dakikada Caner Erkin, 74. dakikada Oğuzhan Özyakup ve 90. Dakikada Vagner Love kaydetti. Konuk takım ise müsabaka boyunca gol sevinci yaşayamadı.

Alınan bu sonucun ardından Beşiktaş, tarihindeki en farklı Avrupa kupası galibiyetini elde etmiş oldu ve bir üst turda LASK Linz ile eşleşti.

BEŞİKTAŞ 6-0 B36 TORSHAVN MAÇININ DAKİKA DAKİKA ÖZETİ

  • 12. dakikada sol kanattan gelişen Beşiktaş atağında Caner'in ortasında Larin'in kafa vuruşu yandan auta çıktı.
  • 19. dakikada sol kanattan Caner'in yaptığı ortada Tolgay'ın kafa vuruşu yandan dışarı gitti.
  • 31. dakikada Caner'in pasında ceza sahası içerisinde topla buluşan Lens şık bir topuk pasıyla Larin'i gördü. Larin'in şutunda top ağlarla buluştu: 1-0.
  • 36. dakikada Lens'in yaptığı orada Torshavn savunması topu uzaklaştıramadı. Tolgay'ın sert şutunu savunma kornere gönderdi.
  • 37. dakikada Gökhan Gönül'ün ortasında Larin'in kafa vuruşu direkten oyun alanına döndü. Devam eden pozisyonda Lens'in müdahalesinde hakem faul kararı verdi.
  • 40. dakikada Medel'in uzak mesafeden şutu az farkla auta gitti.
  • 43. dakikada sol kanattan Gökhan Gönül ile verkaç yapan Lens, çizgiye indikten topu içeri çevirdi. Arka direkte topla buluşan Caner'in şutunda top ağlarla buluştu: 2-0.
  • 61.dakika sol kanattan Caner'in yaptığı ortada Larin'in kafa vuruşu ağlara gitti: 3-0.
  • 64. dakikada Gökhan Gönül'ün yaptığı ortada Torshavn savunmasından sekti. Caner'in gelişine yaptığı sert vuruşu kaleci iki hamlede kontrol etti.
  • 74. dakikada fark 4'e çıktı. Sol kanattan Caner'in yaptığı ortada Oğuzhan'ın kafa vuruşu ağlara gitti: 4-0.
  • 79. dakikada Love ile verkaç yapan Gökhan Töre çizgiye kadar indi. İçeriye çevirdiği topta Larin'in vuruşu ağlarla buluştu: 5-0.
  • 82. dakikada Oğuzhan'ın ceza sahası dışından yaptığı plase vuruş az farkla auta gitti.
  • 90. dakikada Vagner Love farkı 6'ya çıkarttı. Bjarni Petersen, Oğuzhan'a müdahale etmek isterken topa eliyle müdahale etti ve hakem Xistra penaltı noktasını gösterdi. Penaltıda topun başına geçen Vagner Love ağları sarsarak maçın skorunu belirledi: 6-0.

NEGREDO YİNE KADRODA YOK

UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme rövanş maçında B36 Torshavn ile karşılaşan Beşiktaş’ta İspanyol yıldız Alvaro Negredo kadroya dahil edilmedi.

Deplasmanda oynanan ilk maçta kadroda olan Negredo süre almamıştı. Beşiktaş’ta Negredo, Torshavn maçının kadrosuna dahil edilmedi. Dün düzenlenen basın toplantısında kadroda 6 forvet olmasına karşın verim alamadığını belirten Şenol Güneş, İspanyol golcüyü Torshavn maçının kadrosuna dahil etmedi. Geçen hafta deplasmanda oynanan ilk maçta 18 kişilik kadroda olmasına karşın süre almayan Negredo, bugün ise 18 kişilik kadroda yer almadı.

İlk maçın kadrosunda olan Orkan Çınar da bu mücadelede kadroya olmayan bir diğer isim oldu. Deplasmanda oynanan maçtaki aynı 11’le rövanş karşılaşmasına çıkan Beşiktaş’ta Oğuzhan Özyakup ve Gökhan Töre yedekler arasında yer aldı.

B36 TORSHAVN TEK ŞUT ÇEKEBİLDİ

UEFA Avrupa Ligi 2. Ön Eleme Turu rövaşında Beşiktaş ile Vodafone Park’ta karşılaşan B36 Torshavn, maçtaki ilk ve tek şutunu 48. dakikada çekti. İki karşılaşmada sonunda gol atamayan Torshavn, Vodafone Park’ta maçta hücuma bile gitmekte zorlandı.

Torshavn, rövanş maçında ilk yarıyı şut çekemeden tamamladı. Siyah-beyazlı takım mücadeledeki ilk şutunu ceza sahası dışından gerçekleştirdi. Eli Nielsen’in 48. dakikada ceza sahası dışı sol çaprazından çektiği şutu kaleci Tolga Zengin iki hamlede kontrol etti. Karşılaşmanın geri kalanında da şut çekemeyen Faroe Adaları temsilcisi, maçı tek şut ile tamamladı. Öte yandan Torshavn maç boyunca ofsayta da düşmedi.

AVRUPA KUPALARINDAKİ EN FARKLI GALİBİYET

Beşiktaş, B36 Torshavn'ı 6-0 yenerek Avrupa kupalarındaki en farklı galibiyetini aldı.

Daha önce UEFA Kupası adıyla oynanan bu organizasyonda 2002-2003 sezonun 1. tur rövanş maçında Bosna Hersek temsilcisi Saraybosna'yı deplasmanda 5-0 yenen siyah-beyazlı ekip, bu rekorunu geliştirdi.

ŞENOL GÜNEŞ YÖNETİMİNDE EN FARKLI GALİBİYET

Siyah-beyazlı ekip, teknik direktör Şenol Güneş yönetiminde Avrupa'daki en farklı galibiyetine imza attı.

Güneş'in teknik direktörlüğünde 2016-2017'deki Avrupa Ligi mücadelesinde Olympiakos'u 4-1 mağlup eden Beşiktaş, B36 Torshavn'ı 6-0'lık skorla geçti.

LARİN, DEMBA BA'NIN BAŞARISINA ORTAK OLDU

Bu maçta fileleri 3 kez havalandıran Cyle Larin, geçen sezon Vodafone Park'taki son resmi maçta Sivasspor'a 3 gol atmıştı.

Kanadalı futbolcu, Dolmabahçe'deki 2018-2019'un ilk resmi mücadelesinde de aynı başarıyı gösterdi.

Larin, B36 Torshavn karşısında hat-trick yaparak Beşiktaş'ta 2014-2015'te forma giyen Demba Ba'nın Avrupa'daki rekoruna ortak oldu. Demba Ba, söz konusu sezonda Feyenoord karşısında 3 gol birden atarak siyah-beyazlı formayla Avrupa kupalarında hat-trick yapan ilk oyuncu olurken, Cyle Larin de bunu başaran ikinci isim olarak adını Beşiktaş tarihine yazdırdı.

Geçen sezonki 4 resmi maçta 4 gol kaydeden 23 yaşındaki futbolcu, bu sezon oynadığı 2 karşılaşmada ise 3 kez fileleri havalandırdı. Larin, Beşiktaş formasıyla 6 resmi karşılaşmada 7 gol sevinci yaşadı.

OĞUZHAN ÖZYAKUP, 431 GÜN SONRA GOL ATTI

Beşiktaş'ın 4. golünü kaydeden Oğuzhan Özyakup, 431 gün sonra gol sevinci yaşadı.

Geçen sezonki resmi maçlarda gol atma başarısı gösteremeyen Oğuzhan, siyah-beyazlı formayla son golünü 2016-2017 sezonunda Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Gaziantepspor karşısında bulmuştu.

CANER ERKİN'İN İLK GOLÜ

Karşılaşmada farkı ikiye çıkaran golü atan Caner Erkin, Beşiktaş'ta bir ilki yaşadı.

Siyah-beyazlı ekibe 2016-2017 sezonu başında gelen 29 yaşındaki oyuncu, ilk golünü UEFA Avrupa Ligi'nde attı.

Beşiktaş'ın, karşılaşmadaki son golü penaltıdan geldi. Siyah-beyazlı taraftarlar, penaltı atışını Vagner Love'un kullanması nedeniyle kısa süreli protestoda bulundu. Caner Erkin ve Oğuzhan Özyakup, taraftarları takım arkadaşlarına destek vermesi için uyarı yaptı. Taraftarlar, daha sonra Vagner Love'a alkışlarla destek verdi.

3. ÖN ELEMEDEKİ RAKİP LASK LİNZ OLDU

Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi 3. ön elemedeki rakibi Avusturya temsilcisi LASK Linz oldu.

2. ön eleme turu ilk maçında Norveç'in Lilleström ekibini evinde 4-0 yenen LASK Linz, rövanş mücadelesini ise 2-1 kazanarak adını 3. ön eleme turuna yazdırdı.

Siyah-beyazlı ekip, rakibiyle ilk maçı 9 Ağustos Perşembe günü yapacak. İki ekip arasındaki rövanş mücadelesi ise 16 Ağustos Perşembe günü oynanacak.