'Cep Herkülü'nden iyi haber

Naim Süleymanoğlu 8 saatlik bir operasyondan çıktı!
Naim Süleymanoğlu 8 saatlik bir operasyondan çıktı!

Olimpiyat Şampiyonu Milli Halterci Naim Süleymanoğlu'nun sağlık durumu iyiye gidiyor. Türkiye'yi uluslararası arenada başarıdan başarıya koşturan Naim Süleymaoğlu'nun saatler süren ameliyatı başarılı geçti.

Olimpiyatlarda ve dünya şampiyonalarında Türkiye'nin gururu olan Milli Halterci Naim Süleymanoğlu başarılı bir ameliyat geçirdi. Eski milli halterci Naim Süleymanoğlu Karaciğer yetmezliğinden muzdarip olarak hastaneye kaldırılmıştı.

Durumu uzun süre kritikliğini koruyan Naim Süleymanoğlu'nun 8 saatlik başarılı bir operasyon geçirdiği belirtildi.

Acil karaciğer nakli bekleyen efsane sporcu için aranan uygun donörün bulunmasının sonrasında Süleymanoğlu bu sabah Ataşehir Memorial Hastanesi'nde ameliyata alındı.

Süleymanoğlu’nun akrabaları ve yakın çevresinde yapılan araştırma sonucunda kendi bünyesine uygun düşen bir arkadaşının donör olmasına karar verilmişti.

Arkadaşları yoğun çaba gösterdi

Naim Süleymanoğlu'nun kardeşi Muharrem Süleymanoğlu, kardeşinin karaciğer yetmezliğinin ciddi bir hal almasının ardından birçok arkadaşının organ bağışlamak için ısrarcı olduğunu ve çevrede arayışa başladığını açıkladı.

Hekimlerin, arkadaşlarının arasından birisinin karaciğerinin Naim Süleymanoğlu'na daha uygun olduğunu belirlediğini ifade eden Muharrem Süleymanoğlu, gerekli tetkiklerin ardından hem kardeşinin hem de verici arkadaşının ameliyata alındığını kaydetti.

Her ikisinin de şu anda ameliyathanede olduğunu ve kendilerine operasyonun uzun süreceğinin söylendiğini aktaran Süleymanoğlu, "Karaciğerini vermeyi kabul eden arkadaşı isminin açıklanmasını istemedi. 'Naim ağabeyim çok genç, benim kan grubum da uyuyor. Ben gönüllü olmak istiyorum' dedi. Hocam da kendisini uygun gördü. İnşallah operasyon başarıyla sonuçlanacak ve sağlığına kavuşacak" diyerek abisinin sağlığına en kısa zamanda ulaşacağına olan inancını ifade etti.

50 yaşındaki Naim Süleymanoğlu,karaciğer sirozu teşhisiyle 25 Eylül'de hastaneye kaldırılmıştı.