Bu Kez Yakışmadı: Cristiano Ronaldo 65 bin kişiye ihanet mi etti?

Cristiano Ronaldo yedek kulübesinde sıkılıyor.
Cristiano Ronaldo yedek kulübesinde sıkılıyor.

● K-league All Star takımı ile Seul Olimpiyat Stadı'nda oynanan özel maça çıkmayan Cristiano Ronaldo, Güney Koreli futbolseverlerin bir numaralı düşmanı haline geldi.

● Özel maç sözleşmesinde yer alan 'en az bir devre oynamak zorunda' maddesine uymayarak bir dakika dahi forma giyemeyen Portekizli yıldız, Juventus'u 675 bin dolar tazminat ödemeye mahkum etti.

● 2 binden fazla Güney Koreli taraftar ise kandırıldıklarını gerekçe göstererek organizatör firma The Fasta hakkında dava açmaya hazırlanıyor.

İtalyan devi Juventus ve K-league All Star takımının Seul Olimpiyat Stadı'nda karşı karşıya geldiği özel maçta Güney Koreli futbolseverler için tatsız bir olayın yaşandığı ortaya çıktı.

Müsabakanın biletleri, 'Cristiano Ronaldo en az bir devre forma giyecek' vaadiyle satılmasına rağmen Portekizli futbolcu bir dakika dahi forma giymedi. Karşılaşma esnasında Portekizli futbolcuyu protesto etmek adına 'Messi' tezahüratları yapan Güney Koreli futbolseverler, skandal olayı yargıya taşıyor.

Cristiano Ronaldo müsabaka boyunca yedek kulübesinde oturdu.
Cristiano Ronaldo müsabaka boyunca yedek kulübesinde oturdu.

2 binden fazla Güney Koreli taraftar, Cristiano Ronaldo'nun gösteri maçında forma giymemesinden dolayı organizatör firma The Fasta'ya dava açmaya hazırlanıyor. Myungan Hukuk Bürosu'ndan avukat Kim Hun-ki, yoğun şikayet telefonları aldıklarını ve taraftarların dava açmaya açmaya kararlı olduğunu aktardı.

  • Fiyatları 25 dolar ile 338 dolar arasında değişen 65 bin bilet, satışa çıktıktan yalnızca 2 saat içerisinde tamamen tükendi.

Kim Hun-ki ayrıca organizatör firmayı futbolseverlerin zararları tazmin etmeye davet etti. Deneyimli avukat, müvekkillerinin zararının karşılanmaması durumunda önümüzdeki haftadan itibaren tek tek tüm davaların açılacağını ifade etti.

Portekizli yıldız yedek kulübesinde takım arkadaşlarıyla sohbet ediyor.
Portekizli yıldız yedek kulübesinde takım arkadaşlarıyla sohbet ediyor.
  • "Şimdiye dek 2 binden fazla futbolsever şirketimizle iletişime geçerek organizatör firmaya hava açmak istediğini iletti. Eğer firma taraftarların zararı karşılamak adına bir adım atmazsa, önümüzdeki haftadan itibaren müvekkillerimiz adına davaları tek tek açacağız."

Taraftarlar hayal kırıklığı büyük oldu

Güney Koreli taraftarların hayal kırıklığı yalnızca bu olayla sınırlı kalmadı. Maçtan önce futbolcuların imza dağıtacağı organizasyon, takım uçağının yaşadığı rötar sebebiyle iptal edildi ve müsabaka da 58 dakika geç başladı.

Bu burukluğun ardından bir Cristiano Ronaldo'nun oynamaması, Güney Koreli taraftarların hayal kırıklığını ileri boyutlara taşıdı. Maça giden birçok taraftar, sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarda ağırlıklı olarak "Ronaldo bizi küçük düşürdü, bize ihanet etti. Artık onu sevmiyoruz" ifadelerine yer verdi.

Ağlayarak açıklama yaptı

Konuyla ilgili iddialara ilişkin açıklamalarda bulunan The Fasta'nın CEO'su Robin Jang, gözyaşlarına hakim olamadı. Güney Kore'de yayın yapan SBS televizyonuna konuşan Jang, durumu maç esnasında Juventus Başkan Yardımcısı Pavel Nedved'e ilettiğini ancak Ronaldo oynamak istemediği için ellerinden bir şey gelmediğini söyledi.

  • "Ben de Ronaldo'nun forma giymesini bekliyordum. Ancak oynamak istemediğini söylemedi. Üzgünüm, yapacak bir şey yok. Yedek kulübesine gidip, boynundan tutup, 'sahaya çık' diyecek halim yok. "
Yetenekli oyuncu karşılaşmayı takip ediyor.
Yetenekli oyuncu karşılaşmayı takip ediyor.

Yaptırımı ne olacak?

The Fasta ile yapılan anlaşma gereği en az 45 dakika forma giymesi gereken Cristiano Ronaldo, Juventus'u maddi bir yaptırımla karşı karşıya bırakabilir. Yerel basında yer alan haberlere göre; Juventus, organizatör firmaya 675 bin dolar tazminat ödeyecek.

Aynı haberde İtalyan devinin önümüzdeki hafta The Fasta'ya özür maili atarak sözleşmenin ihlalinden kaynaklanan cezayı ödeyeceğini bildireceği kaydedildi.

  • Juventus, tur kapsamında 3 milyon dolar kazandı.
Cristiano Ronaldo'nun en az bir devre oynaması gerektiğini gösteren madde.
Cristiano Ronaldo'nun en az bir devre oynaması gerektiğini gösteren madde.
The Fasta ile Juventus arasında imzalanan sözleşmede Ronaldo'nun oynamaması halinde Juventus'un cezai yaptırımlarla karşılaşacağını belirten madde.
The Fasta ile Juventus arasında imzalanan sözleşmede Ronaldo'nun oynamaması halinde Juventus'un cezai yaptırımlarla karşılaşacağını belirten madde.

Ronaldo neden oynamadı?

The Fasta cephesi, Cristiano Ronaldo'nun herhangi bir sakatlığı olmadığına inanıyor. Juventus Teknik Direktörü Maurizio Sarri ise öğrencisinin kas yorgunluğu sebebiyle forma giymediğini savunuyor.

İtalyan teknik adam, konuyla ilgili verdiği demeçte, "Ronaldo'nun oynamasını bekliyorduk ancak yaşadığı kas yorgunluğu sebebiyle %100 hazır değildi. Kendisiyle birebir görüştüm ve oynamamasının daha doğru olduğuna karar verdik" ifadelerini kullandı.

Sarri'nin esame listesi.
Sarri'nin esame listesi.

Başkana inandırıcı gelmedi

The Fasta Yönetim Kurulu Başkanı Robin Zhang ise Ronaldo'nun sakat olduğuna inanmadığını açıkça dile getirdi.

  • Haberleri görür görmez Juventus'a protesto maili gönderdim. Futbolcuyu maçta oynayacak şekilde hazırlamak için sorumluluğum değil. Zaten Ronaldo gayet iyi durumda. Fizik olarak fit. Ben şimdi yaşanan hayalkırıklığını nasıl telafi edebilirim? Bu durumu Ronaldo'yu seven çocuklara nasıl anlatabilirim?