Cüneyt Çakır'a tam not: Harika bir geceydi

Cüneyt Çakır, VAR incelemesinin ardından Manchester City'nin golünü iptal etmek üzere sahaya dönüyor.
Cüneyt Çakır, VAR incelemesinin ardından Manchester City'nin golünü iptal etmek üzere sahaya dönüyor.

The Guardian yazarı dünyaca ünlü İngiliz hakem Mark Clattenburg, tarihi Manchester City - Tottenham maçındaki yönetimiyle ses getiren FIFA kokartlı hakemimiz Cüneyt Çakır'ın performansını değerlendirdi. Kariyerine Çin'de devam eden Clattenburg, meslektaşına tam not verdi.

Kariyerine Çin’de devam eden dünyaca ünlü İngiliz hakem ve The Guardian yazarı Mark Clattenburg, Şampiyonlar Ligi’nde Tottenham’ın Manchester City’yi elediği dramatik maçın hakemi Cüneyt Çakır’ın kararlarını değerlendirdi.

Tarihi maçta Tottenham’ın Hugo Llorente ile bulduğu üçüncü golü VAR incelemesinin ardından geçerli sayan ve Manchester City’nin 90+3’teki Raheem Sterling imzalı golünü VAR incelemesi neticesinde ofsayt gerekçesiyle iptal eden Cüneyt Çakır, meslektaşından tam not aldı.

gzt

Raheem Sterling’in golünün iptal edilmesinin doğru olduğunun altını çizen Mark Clattenburg, "VAR için harika bir geceydi." dedi. İngiliz hakem ayrıca, aynı pozisyonda Tarık Ongun’a ayrı bir parantez açarak "Bayrağını kaldırmadı. Beklemekte haklıydı." ifadelerini kullandı.

MARK CLATTENBURG’UN CÜNEYT ÇAKIR YORUMLARINDAN SATIR BAŞLARI

  • "Hakem, Raheem Sterling'in golünü iptal etmekte son derece haklıydı. Pozisyon ofsayt. VAR için kesinlikle harika bir geceydi. "

  • "Tekrar görüntüde topun Bernardo Silva'dan Sergio Agüero'ya geldiğini görüyoruz. Agüero net şekilde ofsayt. Yardımcı hakem Tarık Ongun, bayrağını kaldırmadı çünkü beklemekte haklıydı. Topa Christian Eriksen vurduğu için incelemeyi bekledi. Açık şekilde Bernardo Silva'nın topa dokunmuş. Kasıtlı olarak dokunmadığı iddia edilebilir ama bu önemli değil. Top Agüero'ya gelmeden önce topa son dokunan Manchester City'li oyuncu. "

  • "Fernando Llorente'nin attığı golden sonra öncelikle Cüneyt Çakır'ın VAR'ı kontrol etmesi daha sonra golü geçerli sayması, sistemin harika olduğunun bir örneğiydi. "

  • "Böylesine yüksek profilli bir maçta hakemin Tottenham'ın forvetinin koluyla golü attığını düşünmesinin ardından hakeme ikinci bir şans verilmesi önemlidir. "

  • "Eğer top Llorente'nin eline ya da koluna çarpıp ağlara gitseydi bu çarpma kasıtlı olmasa bile golün iptal edilmesi gerekirdi. Llorente bu gol sırasında topa uyluğu ile dokundu. Bazen elle oynama pozisyonlarının VAR'da ağır çekim izlendiğinde kafa karıştırdığı için eleştiyoruz. Ancak burada doğru karara varılması gerekiyordu."
Bu gönderiyi Instagram'da gör

🏆 Finalin adı ne olur?

gzt Spor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()