Cüneyt Çakır'dan çelişkili karar

Cüneyt Çakır'ın ülkemizi uluslararası arenada temsil ettiği maçlardan bir kare.
Cüneyt Çakır'ın ülkemizi uluslararası arenada temsil ettiği maçlardan bir kare.

Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında Kayserispor ile Atiker Konyaspor kozlarını paylaştı. Atiker Konyaspor'un 2-0 kazandığı mücadelenin ilk yarısında VAR onayıyla, ofsayt gerekçesiyle iptal edilen gol, mücadeleye damga vurdu.

Spor Toto Süper Lig 6. hafta maçında Kayserispor ile Atiker Konyaspor karşı karşıya geldi. Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı’nda oynanan maça hakem Cüneyt Çakır damga vurdu.

Mücadelenin 28. dakikasında konuk takımın attığı golü ofsayt gerekçesiyle iptal eden Cüneyt Çakır, sosyal medyada büyük tepki çekti. Söz konusu pozisyon hakkında verilen iptal kararı VAR hakemleri tarafından da onaylanırken, yayıncı kuruluşun ekrana yansıttığı görüntülerde golün nizami olduğu fark edildi.

Görüntü, beIN SPORTS'tan alınmıştır.
Görüntü, beIN SPORTS'tan alınmıştır.

Bu golden yalnızca 8 dakika sonra yine bir Atiker Konyapor golünde VAR'a başvuruldu. Yine ofsayt gerekçesiyle iptal edilen gol, bu kez VAR'da gol değeri kazandı.

36. dakikada Mustapha Yatabare'nin attığı bu golün ardından 45. dakikada Jens Jonsson da Kayserispor ağlarını sarstı ve mücadele 2-0 Atiker Konyaspor üstünlüğüyle sona erdi.