Damien Comolli'nin transfer politikası çöktü!

Damien Comolli, göreve gelmesinin ardından açıklamalarda bulunuyor...
Damien Comolli, göreve gelmesinin ardından açıklamalarda bulunuyor...

Ali Koç'la birlikte değişim sürecine giren Fenerbahçe'de sezonun ilk transferi idari anlamda yapıldı. Yeni başkan Ali Koç, Aziz Yıldırım dönemindeki sportif başarısızlığın ilacı olarak Fransız futbol adamı Damien Comolli getirdi. Daha önce Avrupa'nın önemli kulüplerinde sportif direktörlük, scout gibi görevlerde bulunan Comolli, sarı lacivertlilerde yaptığı transferlerde aynı başarıyı yakalayamadı. Durum böyle olunca camiada hedef haline gelen Fransız futbol adamının Ali Koç nezdinde de kredisi tükenmeye başladı. Koç’un Fransız futbol adamına ne kadar daha tahammül edeceği, taraftarın kafasında koca bir soru işareti olmaya devam ediyor...

Fenerbahçe'de göreve geldiği gibi kolları sıvayan Damien Comolli'nin ilk işi; Fernandao, Giuliano ve Josef gibi zaman zaman tepki çekseler de takımın en çok verim aldığı isimleri iyi bonservis bedelleriyle elden çıkardı.

Yeni transferler; Slimani, Benzia ve Reyes taraftarı çıldırttı. Ayew hayal kırıklığına uğrattı. Frey çoğu kez ‘nereden çıktı!’ dedirtti. Sınıfı geçti denilebilecek Harun Tekin ve Barış Alıcı’nın ortak özelliği ise ‘Comolli transferi’ olmamaları.

Yassine Benzia
“Lille’den hangi oyuncuyu isteyeceğimi sordular. Benzia’yı söyledim. Bizim için inanılmaz bir fırsattı...” Bu sözler Damien Comolli’ye ait.Hiçbir zaman potansiyeline ulaşamayan ve zaman zaman disiplin sorunlarıyla gündeme gelen Cezayirli oyuncu, transferin son günlerinde kiralandı.
Yassine Benzia “Lille’den hangi oyuncuyu isteyeceğimi sordular. Benzia’yı söyledim. Bizim için inanılmaz bir fırsattı...” Bu sözler Damien Comolli’ye ait.Hiçbir zaman potansiyeline ulaşamayan ve zaman zaman disiplin sorunlarıyla gündeme gelen Cezayirli oyuncu, transferin son günlerinde kiralandı.
Islam Slimani
Slimani transferi büyük risk içeriyordu. Son iki sezonu kayıp olan ancak ismiyle heyecan yaratan bir forvet olarak geldi. Comolli, Slimani’yi almak için takımın Benfica maçlarına forvetsiz çıkmasını bile göze aldı. 

  
Kariyerinde, Sporting formasıyla 46 resmi maçta 31 gol attığı 2015-16 sezonu dışında çok parlak bir dönemi olmayan Slimani, kötü gidişin baş sorumlularından biri olarak öne çıkıyor. 

  
Cezayirli oyuncunun bulduğu net fırsatları bir bir harcaması, takımın genel morali ve güvenini de yerle bir etti.
Islam Slimani Slimani transferi büyük risk içeriyordu. Son iki sezonu kayıp olan ancak ismiyle heyecan yaratan bir forvet olarak geldi. Comolli, Slimani’yi almak için takımın Benfica maçlarına forvetsiz çıkmasını bile göze aldı. Kariyerinde, Sporting formasıyla 46 resmi maçta 31 gol attığı 2015-16 sezonu dışında çok parlak bir dönemi olmayan Slimani, kötü gidişin baş sorumlularından biri olarak öne çıkıyor. Cezayirli oyuncunun bulduğu net fırsatları bir bir harcaması, takımın genel morali ve güvenini de yerle bir etti.
Andre Ayew
Yapılan transferler içinde ‘kötünün iyisi’ olarak yorumlanacak isimlerden biri. Birçok maçta yaptığı top kayıpları, rakiplerini kovalamaması ve zaman zaman sergilediği umursamaz tavırlarla taraftarı çıldırttı.Ayew, potansiyelinin ve beklentilerin çok uzağında. Ganalı oyuncu, buna rağmen ligde 13 maçta attığı 3 golle en skorer isim konumunda.Yine de senelik 3.2 milyon avro ödenen bir futbolcu için, sergilediği performans hiç de iyi sayılmaz.
Andre Ayew Yapılan transferler içinde ‘kötünün iyisi’ olarak yorumlanacak isimlerden biri. Birçok maçta yaptığı top kayıpları, rakiplerini kovalamaması ve zaman zaman sergilediği umursamaz tavırlarla taraftarı çıldırttı.Ayew, potansiyelinin ve beklentilerin çok uzağında. Ganalı oyuncu, buna rağmen ligde 13 maçta attığı 3 golle en skorer isim konumunda.Yine de senelik 3.2 milyon avro ödenen bir futbolcu için, sergilediği performans hiç de iyi sayılmaz.
Diego Reyes
Sakatlığı nedeniyle sezon öncesi kampı yapmayan Diego Reyes’in alınmasının belki de tek sebebi, bonservisinin elinde olmasıydı. Ancak kısa sürede, Meksikalı’ya imza attırılmasının ne kadar büyük bir hata olduğu ortaya çıktı. Tribünlerin ıslıkladığı isimler arasında yer alan Reyes, kulübeden bir türlü dışarı çıkamadı.
Diego Reyes Sakatlığı nedeniyle sezon öncesi kampı yapmayan Diego Reyes’in alınmasının belki de tek sebebi, bonservisinin elinde olmasıydı. Ancak kısa sürede, Meksikalı’ya imza attırılmasının ne kadar büyük bir hata olduğu ortaya çıktı. Tribünlerin ıslıkladığı isimler arasında yer alan Reyes, kulübeden bir türlü dışarı çıkamadı.
Michael Frey
Görev aldığında takımın en çok koşan, savaşan, mücadele eden ismi oluyor. Bu yönüyle takdiri hak ediyor. Ancak konu yetenek ve bir hücum oyuncusundan beklenenlere gelince, Frey’in Fenerbahçe gibi bir takımda 11’de oynaması maalesef kabul edilebilir değil. 

  
Fenerbahçe’nin forveti için yapılacak olumlu yorum, “Ne kadar çok koşuyor” olmamalı...
Michael Frey Görev aldığında takımın en çok koşan, savaşan, mücadele eden ismi oluyor. Bu yönüyle takdiri hak ediyor. Ancak konu yetenek ve bir hücum oyuncusundan beklenenlere gelince, Frey’in Fenerbahçe gibi bir takımda 11’de oynaması maalesef kabul edilebilir değil. Fenerbahçe’nin forveti için yapılacak olumlu yorum, “Ne kadar çok koşuyor” olmamalı...
Jailson
Yeni transferler arasında performansıyla sınıfı geçebilen ender oyuncular arasında yer alıyor. Belki bir Josef değil ama Jailson, her geçen hafta formunu artırmayı başardı. Ancak Galatasaray derbisinde Soldado ile gerginlik yaşayan Belhanda’ya tokat atarak 8 maç ceza aldı.
Jailson Yeni transferler arasında performansıyla sınıfı geçebilen ender oyuncular arasında yer alıyor. Belki bir Josef değil ama Jailson, her geçen hafta formunu artırmayı başardı. Ancak Galatasaray derbisinde Soldado ile gerginlik yaşayan Belhanda’ya tokat atarak 8 maç ceza aldı.
Barış Alıcı
Gençleşmenin ve yeniden yapılanmanın sembol transferlerinden biri. Barış, hazırlık maçlarındaki başarılı performansına rağmen Cocu tarafından görmezden gelindi. Son dönemde şans bulmaya başladı. Oynadıkça kalitesini daha fazla gösterebilir.
Barış Alıcı Gençleşmenin ve yeniden yapılanmanın sembol transferlerinden biri. Barış, hazırlık maçlarındaki başarılı performansına rağmen Cocu tarafından görmezden gelindi. Son dönemde şans bulmaya başladı. Oynadıkça kalitesini daha fazla gösterebilir.
Harun Tekin
Forma giydiği ilk maçlarında hatalı goller yedi. Buna rağmen o dönem bile yüksek kurtarış yüzdesi yakalamayı başardı. Son haftalarda ise formunu yükseltti. Özellikle penaltılardaki müthiş başarısıyla alkış aldı. Harun, Fenerbahçe’nin en iyilerinden biri olmasına rağmen, yaptığı kritik kurtarışlar bile takımına galibiyet için yeterli olmadı.
Harun Tekin Forma giydiği ilk maçlarında hatalı goller yedi. Buna rağmen o dönem bile yüksek kurtarış yüzdesi yakalamayı başardı. Son haftalarda ise formunu yükseltti. Özellikle penaltılardaki müthiş başarısıyla alkış aldı. Harun, Fenerbahçe’nin en iyilerinden biri olmasına rağmen, yaptığı kritik kurtarışlar bile takımına galibiyet için yeterli olmadı.
Berke Özer
Berke, sadece Fenerbahçe’nin değil, milli takımın gelecekteki kalecisi olabilir ama henüz forma şansı bulamadı.
Berke Özer Berke, sadece Fenerbahçe’nin değil, milli takımın gelecekteki kalecisi olabilir ama henüz forma şansı bulamadı.
Tolga Ciğerci
Sezonun en ilginç transferlerinden biri. Sakat olduğu bilinmesine rağmen, “Alalım, kadroda dursun” düşüncesiyle imza attırıldı.
Tolga Ciğerci Sezonun en ilginç transferlerinden biri. Sakat olduğu bilinmesine rağmen, “Alalım, kadroda dursun” düşüncesiyle imza attırıldı.
Ferdi Kadıoğlu
Bir başka geleceğe yatırım transferi. Ferdi, henüz 18 yaşında olmasına rağmen Hollanda ekibi Nijmegen’de düzenli olarak oynayarak kalitesini göstermişti. Fenerbahçe’de ise ligde hiç forma giyemedi. Sabırsızlıkla kendisine fırsat verilmesini bekliyor.
Ferdi Kadıoğlu Bir başka geleceğe yatırım transferi. Ferdi, henüz 18 yaşında olmasına rağmen Hollanda ekibi Nijmegen’de düzenli olarak oynayarak kalitesini göstermişti. Fenerbahçe’de ise ligde hiç forma giyemedi. Sabırsızlıkla kendisine fırsat verilmesini bekliyor.