David Beckham'ın kramponlarının sırrı ortaya çıktı

David Beckham, Manchester United formasıyla frikik kullanıyor.
David Beckham, Manchester United formasıyla frikik kullanıyor.

İngiliz futbolunun sembol isimlerinden biri olan David Beckham, aktif kariyerini noktalamasına rağmen yarattığı moda akımları sebebiyle manşetlerden inmiyor. Son olarak, İngiliz futbolcunun gençlik yıllarında kramponlarının dilini dışarı çıkarmasının sebebine ulaşıldı.

İngiliz futbolunun efsane isimlerinden David Beckham’ın aktif futbolculuk kariyerinde giydiği ve zamanla moda ikonu hale gelen kramponlarının sırrı yıllar sonra ortaya çıktı.

Kramponlarının dilini dışarı çıkaran David Beckham’ın bu hareketinin, ayakkabının topla temas yüzünü güçlendirmek için yaptığı sanılsa da gerçeğin çok farklı olduğu anlaşıldı. İngiliz efsanenin aslında idollerinden Glenn Hoddle’a özendiği için kramponlarını bu şekilde giydiği öğrenildi.

David Beckham'ın kramponlarınan esinlendiği Glenn Hoddle, rakibini çalımlamak için üzerine gidiyor.
David Beckham'ın kramponlarınan esinlendiği Glenn Hoddle, rakibini çalımlamak için üzerine gidiyor.

David Beckham’ın bu tarzı, o dönem hem moda hem de bir teknik olarak algılanmış ve yarattığı etki neticesinde sponsoru adidas, dili uzun modeller üretmeye başlamıştı.

gzt

GLENN HODDLE KİMDİR?

Hoddle, Londra'nın kasabalarından Hillingdon'da doğdu. Watford’da amatör olarak futbola başladı. 1975 yılında Tottenham’a katıldı. İlk maçına 17 yaşında Norwich City karşısında çıktı. Maç 2-2 berabere bitti. 1979-80 sezonunda, 22 yaşında iken 41 maça çıktı ve 19 gol kaydetti. O yıl İngiltere'de Yılın Genç Futbolcusu ödülünü kazanmayı başardı. Hoddle orta sahanın merkezinde ve kanatta oynayabilme özelliği vardı. Yorulmaz koşusu ve iş ahlakı vardı.

Monaco'ya yeni gelen teknik direktör Arsène Wenger, 750.000 avroya Hoddle'yi transfer etti. Hoddle'nin takıma katıldığı ilk sezonda Monaco, lig şampiyonluğunu kazandı. Fransa'da 4 yıl geçirdikten sonra İngiltere'ye döndü. Swindon Town ile oyuncu-antrenör olarak sözleşme imzaladı. 1993 yılında Swindon'dan ayrılarak Chelsea'ye gitti ve burada da hem oyuncu hem de antrenör olarak sözleşme imzaladı.

Glenn Hoddle, yorumculuk yaptığı dönemde Premier Lig maçlarını BT Sport için değerlendiriyordu.
Glenn Hoddle, yorumculuk yaptığı dönemde Premier Lig maçlarını BT Sport için değerlendiriyordu.

22 Kasım 1979 tarihinde, 1980 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde Bulgaristan ile karşılaşarak ilk millî formasını giymiş oldu. 31 Mayıs 1980 tarihinde, Avustralya'ya karşı ilk millî golünü attı. 1982 ve 1986 FIFA Dünya Kupası kadrosuna dahil edildi.

TEKNİK DİREKTÖRLÜK KARİYERİ

Hoddle yönetimindeki Swindon Town ile 1993 yılında Leicester City ile karşılaştığı maçta 4-3 yendi ve Premier League'e yükseldi. Swindon Town'u Premier League'e yükselttikten sonra Chelsea'den gelen teklifi değerlendirdi ve kabul etti. 1993 Haziran ayında, Hoddle, Chelsea'ye hem oyuncu hem de antrenör oldu.

2 Mayıs 1996 tarihinde, İngiltere'den gelen teklifi tabul edince Chelsea'deki 3 yıllık saltanatı sona erdi. Hoddle, 2000 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerindeki kötü sonuçlardan sonra taraftarlara hayal kırıklığı yaşattı.

Hoddle; Spor Bakanı Tony Banks, Başbakan Tony Blair ve birçok siyasetçi tarafından eleştirildi. Hoddle, istifa etmeye hazır olmadığını açıkladı. 2 Şubat 1999 tarihinde İngiltere Futbol Federasyonu, Hoddle'nin sözleşmesini sonlandırdı.

Glenn Hoddle, Newcastler United maçında rakip kaleye doğru bindirme yapıyor.
Glenn Hoddle, Newcastler United maçında rakip kaleye doğru bindirme yapıyor.

Hoddle 1 yıl aradan sonra teknik direktörlüğe geri döndü. Southampton'u 10. sırada ligi tamamladıktan sonra 2001 Mayıs ayında Tottenham'a geri dönmek için Southampton'dan ayrıldı.

2002 Şubat ayında EFL Cup'ta Tottenham ile finale yükseldi. Yarı final rövanş maçı dahil Chelsea karşısında 5-1 maçı tamamladıktan sonra finalde Blackburn ile karşılaştı. Fakat maç 2-1 mağlubiyet ile sonuçlandı. Ondan sonraki yılda Hoddle, Tottenham'ı ligde 10. sırada bitirtti. Bir sonraki yılda sezona kötü başlamasından dolayı 2003 Eylül ayından görevinden alındı.

Hoddle, 7 Aralık 2004 tarihinde Wolverhampton Wanderers'un başına geçti. Sezonların kötü geçmesinin ardından 1 Temmuz 2006 tarihinde istifa etti.

Bu gönderiyi Instagram'da gör

📸 #Günaydın

gzt Spor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()