Derbi Röntgeni: Galatasaray liderliği kaptı

Galatasaray forması giyen futbolcular, derbinin son düdüğünün ardından tribünlerle şampiyonluk coşkusu yaşıyor.
Galatasaray forması giyen futbolcular, derbinin son düdüğünün ardından tribünlerle şampiyonluk coşkusu yaşıyor.

▬ Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında oynanan derbide Beşiktaş'ı 2-0 yenerek averajla liderlik koltuğuna oturdu.

▬ Süper Lig'de puanını 63 yapan sarı kırmızılılar, 21 hafta aradan sonra zirveye yerleşerek ligdeki yenilmezlik serisini 17 maça çıkarmış oldu.

▬ Galatasaray'da Fatih Terim, tartışılan ilk golde topun Caner Erkin'e çarparak taca gittiğini söyledi.

▬ Beşiktaş'ta Şenol Güneş, yedikleri ilk goldeki tartışmalı taç pozisyonu için 'Top bize değmiş olabilir' dedi.

▬ Ligde 13 maç sonra yenilen Beşiktaş, şampiyonluk yolunda ağırbir yara aldı ve ikili averaj üstünlüğünü de rakibinekaptırdı.

▬ Beşiktaş, Süper Lig’de 15 maç sonra gol atamazken Burak Yılmazise 6 maç sonra ilk kez bir karşılaşmada filelerihavalandıramadı.

▬ Derbide seyirci rekoru kırıldı. Türk Telekom Stadı'ndaoynanan karşılaşmayı 51 bin 578 biletli taraftarın izlediği açıklandı.

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında oynanan derbi maçta Beşiktaş'ı 2-0 yenen Galatasaray, averajla liderliğe yükseldi.

Sarı-kırmızılı takım, Türk Telekom Stadı'nda oynanan derbide rakibini, Henry Onyekuru ve Fernando Reges'in golleriyle 2-0 yenerek, şampiyonluk yarışında çok önemli bir galibiyete imza attı.

Süper Lig'de puanını 63'e çıkaran Galatasaray, aynı puanda bulunan Medipol Başakşehir'in averajla önüne geçti ve liderlik koltuğuna oturdu.

Fatih Terim, Onyekuru'nun gol sevincini paylaşıyor.
Fatih Terim, Onyekuru'nun gol sevincini paylaşıyor.

Sarı-kırmızılı takım, ayrıca sezonun ilk yarısında deplasmanda 1-0 yenildiği Beşiktaş karşısında aldığı 2-0'lık galibiyetle, olası puan eşitliğinde ikili averajda rakibinin önüne geçti.

  • Galatasaraylı futbolcular, karşılaşmanın ardından tribünlere giderek, galibiyet sevincini taraftarlarıyla paylaştı.

21 hafta aradan sonra lider

Galatasaray, Süper Lig'de uzun bir aradan sonra liderlik koltuğuna oturdu. Ligde en son 9. haftada liderlik yaşayan sarı-kırmızılı takım, Beşiktaş karşısında elde ettiği galibiyetle 21 hafta aradan sonra zirveye yerleşti.

Galatasaray'ın ilk golünde taç tartışması

Siyah-beyazlı takımın oyuncuları, 44. dakikada yedikleri gol sonrası hakem Bülent Yıldırım'a uzun süre itirazda bulundu.

Beşiktaş atağında Galatasaray yarı alanında taca çıkan topu kullanmak isteyen ve bu nedenle duraklayan siyah-beyazlı takım, Galatasaray'ın ani atağında kalesinde golü gördü. Caner Erkin'in içinde bulunduğu pozisyonda Beşiktaşlı oyuncular, tacın kendi lehlerinde olması gerektiği yönünde orta sahada hakem Bülent Yıldırım'a sert tepki göstererek oyunu başlatmadı.

Beşiktaş forması giyen oyuncular, maçın tartışmalı hakemi Bülent Yıldırım'a itiraz ediyorlar.
Beşiktaş forması giyen oyuncular, maçın tartışmalı hakemi Bülent Yıldırım'a itiraz ediyorlar.

Santrada topa gelişi güzel vuran Gökhan Gönül, bu hareketinden dolayı sarı kart gördü. Gelen topu tepkili bir şekilde uzaklaştıran Adem Ljajic de aynı şekilde cezalandırıldı.

  • Siyah-beyazlı oyuncular, uzun süreli itirazlarının ardından oyunu yeniden başlattı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ve kenar yönetimi, oyuncuların sakinleşmesi için uyarılarda bulundu. Güneş'in özellikle Caner'i sert bir dille uyarması dikkati çekti.

Bu arada siyah-beyazlılarda maçın ilk yarısında ayrıca Jeremain Lens, Caner Erkin ve Domagoj Vida da sarı kart gördü.

Şenol Güneş, taç pozisyonunda gerilen öğrencisi Caner Erkin'i sakinleştiriyor.
Şenol Güneş, taç pozisyonunda gerilen öğrencisi Caner Erkin'i sakinleştiriyor.

İki golde de atılan taç öncesi durakladılar

Beşiktaş, iki golü de rakibinin taç atışları sırasında hakeme yaptığı itiraz sonrası yedi. Maçın ilk yarısında tacın kendi lehlerine olduğu gerekçesiyle duraklayan siyah-beyazlılar, 55. dakikadaki golde ise rakibin taç atışı sırasında savunmada yerleşmekte gecikti ve kalesinde golü gördü.

Kartlar havada uçuştu

Derbi maçta hakem Bülent Yıldırım 9 oyuncuya sarı kart gösterdi. Beşiktaş'ta Lens, Caner, Vida, Gökhan Gönül ve Ljajic'in yanı sıra ikinci yarıda Necip Uysal ile Shinji Kagawa sarı kart gördü. Galatasaray'da ise Younes Belhanda ile Henry Onyekuru aynı şekilde cezalandırıldı.

Caner Erkin ve Adem Ljajic'in yedikleri golün üzüntüsünü yaşıyor.
Caner Erkin ve Adem Ljajic'in yedikleri golün üzüntüsünü yaşıyor.

Yenilmezlik serisini 17 maça çıkardı

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'deki yenilmezlik serisini 17 maça çıkardı. Sarı-kırmızılı takım, ligin 14. haftasında Beşiktaş'a 1-0 yenildikten sonra çıktığı müsabakalarda 11 galibiyet ve 6 beraberlik aldı.

Galatasaray, bu müsabakalarda Demir Grup Sivasspor, MKE Ankaragücü, Göztepe, Trabzonspor, Kasımpaşa, Akhisarspor, Antalyaspor, Bursaspor, Evkur Yeni Malatyaspor, İstikbal Mobilya Kayserispor ve Beşiktaş'ı yenerken, Çaykur Rizespor, Medipol Başakşehir, Aytemiz Alanyaspor, Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Fenerbahçe ve Atiker Konyaspor ile berabere kaldı.

Galatasaraylı futbolcuların ilk goldeki sevinç yumağı.
Galatasaraylı futbolcuların ilk goldeki sevinç yumağı.

Teknik direktörler neler dedi?

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş'ı 2-0 yenerek, liderliğe yükselmelerinden dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamada bulunan tecrübeli teknik adam, Beşiktaş'a karşı gerektiği gibi oynayarak sonuca gittiklerini dile getirdi.

Fatih Terim derbi öncesinde yedek kulübesine doğru ilerliyor.
Fatih Terim derbi öncesinde yedek kulübesine doğru ilerliyor.

Terim, maça iyi başladıklarını belirterek, "Kaptırdığımız toplarda 8-10 dakikalık bölümde sıkıntı yaşadık ama ondan sonra daha çok topa sahip olduk. Kaptırdığımız toplar dışında hiçbir tehlike yaşamadık. Maçta 2-0'dan sonra rakibimiz de şampiyonluğa oynayan bir takım olduğu için risk aldı. Risk aldıkça bizim de her çıkışımız pozisyon oldu. Bulduğumuz pozisyonları sonuçlandıramadık, daha da goller atabilirdik. Oyunun bir bölümü bazen kalite, bir bölümü de mücadele ister. Gerektiği gibi oynadıkları ve 3 puan aldıkları için oyuncularımı kutluyorum." diye konuştu.

Karşılaşmadaki tartışmalı taç pozisyonuyla ilgili soruya Terim, "Taç pozisyonunda Caner'in ayağına değiyor. Orada taç bizim. Orada bir sıkıntımız yok. İstediğimiz gibi çabuk başlarız." cevabını verdi.

"Hak ettiğimiz ödülleri 3 maç sonra almak istiyoruz"

Tecrübeli teknik adam, Süper Lig'in 24. haftasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile 1-1 berabere kalıp, o zaman lider olan Medipol Başakşehir'in 8 puan gerisine kaldıkları dönemde söylediği "8 puan da kapınır, 18 puan da " şeklindeki ifadenin belirtilmesi üzerine, şunları kaydetti:

  • "Ben yaptığım işe inanıyorum. Kendi camiamı ve kulübümü iyi tanıyorum. Taraftarlarımız takımla birleştiği zaman burada herkes zorlanabilir. Oyuncularıma inanıyorum, Türkiye ligini iyi tanıyorum. Kaybettiğinizde değil, vazgeçtiğinizde yenilirsiniz. Ben vazgeçmiyorum, kaybettiğimde de tebrik ediyorum. 'Biz bu işi kaybettik' demek benim hiç tarzım değil. Ben, bana yabancı bir şey söylemedim. Çok şükür, Allah da bizi mahçup etmedi, inşallah etmez de. Çünkü bu iş öyle bir iştir ki davranışınız, duruşunuz ve konuşmanız otomatik olarak karşıya geçer. Bunların hiçbirini de samimiyetsiz yapamazsınız. Oyuncu, taraftar ve camia çok zekidir. Sezonun bitmesine 3 hafta kala lider olmak güzel bir şey. İnşallah bunu da sonuna kadar götürürüz. Açıkçası hak ettiğimiz ödülleri 3 maç sonra almak istiyoruz."

Fatih Terim, Süper Lig'de bu sezon deplasman maçlarında yaşadıkları sıkıntıya yönelik soruyu, "Evet bu sezon deplasman ve içerdeki maçlar farklı gibi görünüyor. Bu, bir zaman meselesi. Hatılıyorum da 1996-2000 yıllarında da ufak bir sıkıntı yaşamıştık. Sonra çim, saha, stat, hiçbir yer fark etmemişti. İnşallah bu sıkıntıyı kalan iki deplasmanımızda yaşamayız. Çünkü artık bir yere getirdik. Bugünkü galibiyet bize sadece liderliği değil, bazı kredileri de getirdi. Bu galibiyet, elbette istemeyiz ama olası herhangi bir sıkıntıyı içerdeki maçta onu telafi etme imkanını getirdi." şeklinde yanıtladı.

Fatih Terim taca çıkan topu rakip oyuncuya vermeden önce bir şeyler söylüyor.
Fatih Terim taca çıkan topu rakip oyuncuya vermeden önce bir şeyler söylüyor.

Fatih Terim, yayıncı kuruluş olan beIN Sports ve Türkiye Futbol Federasyonunun ortaklaşa düzenlediği "Futbolun Süperleri" ödül töreninde Galatasaray'dan kimseye ödül verilmemesiyle ilgili şunları şöyledi:

  • "Ödül almak için daha çok çalışacağız. Oyuncular bana söz verdiler, daha çok çalışacaklar. Biz, bizim için önemli olan, hak ettiğimiz ödüllere doğru gidiyoruz. Allah bize o ödülleri nasip etsin. Bugün 52 bine yakın taraftar vardı. Stat rekoru kırılmış. Derbiyi kazanmak ve lider olmak çok güzel. Galatasaraylılar için çok güzel bir akşam. Taraftarlarımıza buradan sonsuz teşekkür ediyorum. Bizim onlara ihtiyacımız var, onların da başarılarımızla övünmeye ihtiyaçları var. Çok güzel bir geceydi. Liderlik hayırlı olsun. İnşallah sonunu da böyle getiririz."

"Ndiaye önemli bir oyuncumuz"

Fatih Terim, karşılaşmanın kadrosuna almadığı Badou Ndiaye'nin kendileri için önemli önemli bir futbolcu olduğunu vurgulayarak, "Yabancı sınırlaması nedeniyle Ndiaye kadroda yer almadı. Ndiaye gelecek hafta faydalanacağımız, bizim için önemli bir oyuncu. Böyle bir karar verdim. Özel işleri nedeniyle İngiltere'ye gidip geldiği için biraz da dinlenmiş oldu. Taktik icabı bugün onu oynatmadık. Ndiaye sezon sonuna kadar faydalanacağımız, hatta bir sene sonrası için düşüneceğimiz önemli bir oyuncumuz." ifadelerini kullandı.

Karşılaşmada etkili bir performans sergileyen ve bir de gol atan Fernando Reges'in orta sahanın her bölümünde oynayabildiğini aktaran Terim, "Fernando son zamanlarda çok iyi ve diri durumda. Zaten futbolculuğuna söylenecek bir şey yok. Fiziği de yerinde oldu mu bizim için vazgeçilmez bir oyuncu oluyor." şeklinde görüş belirtti.

Terim, bu sezon sakatlıklar ve cezalar nedeniyle çok sıkıntı yaşadıklarını dile getirerek, "Nitekim gene bir oyuncumuz cezalı oldu. Gelecek maçta Belhanda yok. Hakem de haklıydı. Hakemlerle ilgili her zaman bir şeyler söylüyoruz, hepsini tebrik ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Şenol Güneş'ten özeleştiri

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, takımının Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray'a 2-0 yenildiği maçta aynı şekilde yaptıkları hatalarla rakiplerine mağlup olduklarını söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, "Kaybettik, üzgünüz" diyen Güneş, "Rakip kazandı, onları tebrik ediyoruz. Oyuna düşündüğümüz gibi başladık. İlk yarıda baskı yapıp hızlı çıkmayı düşünüyorduk. Ama baskılarımızda faulü görünce şaşırdık. Oyunun kontrolünü kaybetmek oyuncular için bir hataydı." diye konuştu.

Şenol Güneş, seremonide İstiklal Marşımızı okuyor.
Şenol Güneş, seremonide İstiklal Marşımızı okuyor.

Hataların güvensizlik oluşturduğunu vurgulayan Güneş, "Taçtan yediğimiz golde bunlardan biriydi. Hatalı olduklarını düşünüyorum, bizim hatalarımız. Hakem ne hata yaparsa yapsın bizim hatamızı örtmez. İki tane aynı hatadan golü yedik. 'Taçtı, değildi' tartışmasından çok daha önce verilen kararlarla oyun disiplini ve sakinliği kaybolan oyuncuların oyun içerisinde şuursuzluğundan kaynaklandığını düşünüyorum. Sinir hali devam etti. İkinci yarı rakibin yorulmasıyla daha etkili olacağımızı düşünüyorduk." değerlendirmesinde bulundu.

Hakem kararları

Maçın hakemi Bülent Yıldırım'ın yönetimiyle ilgili soruyu yanıtlayan Güneş, şunları söyledi:

  • "Herkes izliyor. Necip bir pozisyonda topu aldı atak yapılıyor, tehlikeyi görünce hakem faulü verdi. Tüm kararlarda kendini rahatsız hissetmeye başladı. Hakem hatası olabilir ama bu bizim hata yapmamızı gerektirmez. Doğru verilen kararlarda belki biz hatalar yapmaya başladık. Taçta bize değmiş de olabilir."

Yıldırım'ın takdir haklarını da ev sahibi ekip lehine kullandığını anlatan Güneş, "Takdir haklarının ev sahibine verilmesi, karşı takımla oynama hissi vermesi oyuncularımı tedirgin etti. Bunları söyleyip kendimizi kurtaramayız. Hakem hatalarına rağmen iyiydik. Daha sonra kopmaya başladık. İtirazlar çok geldi. Şu maçta 7 sarı kart gördük. Bunlar itirazdan, gerginlikten, güvensizlikten kaynaklandı. Bu oyunu da etkiliyor. Son haftalarda tedaviler, hastaneye gerek kalmadan sahada yapılmaya başlandı." diye konuştu.

Necip Uysal ile başlamasının hata olup olmadığı yönündeki soruya Güneş, "İlk yarıda çıkan kadro olumsuz değildi. Necip orta sahayı kapatırken, bek tarafında gecikti. Necip, baskılı ve top kazanarak oynadı. Zaman zaman Caner'in geç kaldığı pozisyonlar oldu. İkinci yarı daha risk aldık, pozisyonlar bulduk ama gol atamadık." ifadelerini kullandı.

Beşiktaş forması giyen futbolcular, Bülent Yıldırım'ı itiraz ablukası altına alıyor.
Beşiktaş forması giyen futbolcular, Bülent Yıldırım'ı itiraz ablukası altına alıyor.

Gökhan Gönül'ün sakatlanmasıyla değişiklik konusunda olumsuzluk yaşadıklarını kaydeden Güneş, "Sakatlanmasaydı hücumda hamle yapabilirdik." değerlendirmesinde bulundu.

Şampiyonluk şansı

Aldıkları yenilginin ardından şampiyonluk şanslarının ne olduğu yönündeki soruya Güneş, "İlk yarıda çok puan kaybeden takım olarak ikinci yarıda her maçı kazanmak için çıktık. Kalan üç maçı da kazanmak istiyoruz, ondan sonra ne olacağı varsayım. Kazandıktan sonra ne olur, bilemiyoruz. Beşiktaş'ın hedefi zaten şampiyonluk. Yara aldık ama daha önce yara almıştık. Sonuna kadar şansımızı kullanacağız." yanıtını verdi.

En uzun yenilmezlik serisi Trabzonspor'un

Lig tarihinde kendi evinde en uzun süre yenilmeyen takım unvanı 90 maçla Trabzonspor'a ait.

Bordo-mavili ekip, ligde adeta fırtına gibi estiği dönemde 1975-1976 sezonunun 10. haftasından başlayıp 1981-1982 sezonunun 6. haftasına kadar süren seride 90 iç saha maçında mağlup olmadı.

Galatasaraylı oyuncular, derbinin son düdüğünün ardından tribünleri selamlıyor.
Galatasaraylı oyuncular, derbinin son düdüğünün ardından tribünleri selamlıyor.

İç sahada 2 Kasım 1975'te Altay'a 2-1 kaybeden Trabzonspor, 30 Kasım 1975'te 1-1 biten Bursaspor maçıyla başladığı seride, 1976-1977, 1977-1978, 1978-1979, 1979-1980 ve 1980-1981 sezonlarında Hüseyin Avni Aker Stadı'nda rakiplerine boyun eğmedi. Karadeniz temsilcisi, 1981-1982 sezonunun 9. haftasında, 1 Kasım 1981'de Kocaelispor'a 1-0 yenilerek, seriyi sonlandırdı.

  • Trabzonspor, bu süre içinde iç sahadaki 90 lig maçından 70'ini kazandı, 20'sinde berabere kaldı.

Onyekuru gol sayısını 13 yaptı

Derbi maçta Galatasaray'ın ilk golünü atan Henry Onyekuru, Süper Lig'de bu sezonki gol sayısını 13'e çıkardı. Sarı-kırmızılı takımın ligdeki en skorer ismi olan Nijeryalı futbolcu, karşılaşmanın 44. dakikasında takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti.

Müsabakanın 55. dakikasında Galatasaray'ın ikinci golüne imza atan Fernando Reges ise bu sezon ligde ikinci kez ağları havalandırdı.

Derbinin kahramanları Onyekuru ve Fernando'nun gol sevinci.
Derbinin kahramanları Onyekuru ve Fernando'nun gol sevinci.

Belhanda cezalı duruma düştü

Karşılaşmada sarı kart gören Younes Belhanda, cezalı duruma düştü. Faslı futbolcu, Süper Lig'in 32. haftasında deplasmanda Çaykur Rizespor ile oynanacak maçta forma giyemeyecek.

Penaltı kararı VAR'la iptal edildi

Karşılaşmada Galatasaray lehine verilen penaltı kararı, Video Yardımcı Hakem (VAR) uygulamasıyla iptal edildi.

Müsabakanın 67. dakikasında sağdan ceza sahasına giren Diagne, Vida'dan sıyrılmak isterken yerde kalınca hakem Bülent Yıldırım penaltı kararı verdi.

Daha sonra VAR odasıyla görüşen Bülent Yıldırım, pozisyonun ofsayt olduğunu belirterek penaltı kararını iptal etti.

Bülent Yıldırım tüm itirazlara rağmen golü geçerli sayarak orta noktayı işaret ediyor.
Bülent Yıldırım tüm itirazlara rağmen golü geçerli sayarak orta noktayı işaret ediyor.

Türk Telekom Stadı'nda seyirci rekoru kırıldı

Galatasaray'ın Beşiktaş'ı konuk ettiği derbide seyirci rekoru kırıldı. Türk Telekom Stadı'nda oynanan karşılaşmayı 51 bin 578 biletli taraftarın izlediği açıklandı. Bu sayının, Türk Telekom Stadı'nda ulaşılan en yüksek taraftar sayısı olduğu belirtildi.

Beşiktaş ağır yara aldı

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasındaki derbi maçta Galatasaray'a 2-0 mağlup oldu.

Maçın ilk yarısında kontrollü oynamaya çalışan siyah-beyazlı takım, 44. dakikada kalesinde ilk golü gördü. Konsantrasyon konusunda zorluk yaşayan Beşiktaş, ikinci yarıda da durakladığı anda rakibin bir golüne daha engel olamadı ve karşılaşmadan 2-0 mağlup ayrıldı.

Tribünlerde yerini alan taraftarlar tezahüratlarda bulunuyor.
Tribünlerde yerini alan taraftarlar tezahüratlarda bulunuyor.

Süper Lig'de 6. kez mağlup olan Beşiktaş, 59 puanda kaldı. Siyah-beyazlı takım, 63 puanlı Medipol Başakşehir ve Galatasaray'ın 4 puan gerisine düşerek şampiyonluk mücadelesinde büyük yara aldı.

13 maç sonra yenildi

Beşiktaş, Süper Lig'de 13 maç sonra mağlubiyet yaşadı. Ligin ilk yarısındaki kötü performansının ardından ikinci yarıda büyük bir çıkış yakalayan siyah-beyazlılar, 13 maçta 10 galibiyet ve 3 beraberlik alarak 33 puan toplamış ve şampiyonluk yarışının içine girmişti. Siyah-beyazlı ekip, ayrıca 2019'daki ilk mağlubiyetini aldı.

6 maçlık galibiyet serisi de sonlandı

Beşiktaş'ın 6 maçlık galibiyet serisi de Galatasaray mağlubiyetiyle sonlandı. Türk Telekom Stadı'na Atiker Konyaspor (3-2), Göztepe (1-0), Çaykur Rizespor (7-2), Medipol Başakşehir (2-1), Demir Grup Sivasspor (2-1) ve MKE Ankaragücü (4-1) maçlarını kazanarak gelen siyah-beyazlı takım, Galatasaray'a 2-0 yenilmekten kurtulamadı.

Beşiktaşlı futbolcular son düdüğün ardından soyunma odasına gidiyor.
Beşiktaşlı futbolcular son düdüğün ardından soyunma odasına gidiyor.

Deplasmanda 6 maç sonra mağlup oldu

Siyah-beyazlı takım, deplasmanda da 6 maç sonra mağlup oldu. Dış sahadaki son yenilgisini ligin 17. haftasında Kasımpaşa'ya 4-1 mağlup olarak alan Beşiktaş, ardından konuk olduğu 6 karşılaşmada 5 galibiyet ve bir beraberlik almıştı.

Sezonun son derbisinde yenildi

Beşiktaş, sezonun son derbisini yenilgiyle tamamladı. Ligin ilk yarısında deplasmanda Fenerbahçe ile 1-1 berabere kalan ve evinde Galatasaray'ı 1-0 yenen siyah-beyazlı takım, ikinci devredeki ilk derbi maçta Vodafone Park'ta Fenerbahçe ile 3-3 berabere kalmıştı. Galatasaray'a deplasmanda yenilen Beşiktaş, derbi maçlarını birer galibiyet ve yenilginin yanı sıra iki beraberlikle 5 puanla bitirdi.

Fatih Terim yerde kalan eski öğrencisi Burak Yılmaz'la konuşuyor.
Fatih Terim yerde kalan eski öğrencisi Burak Yılmaz'la konuşuyor.

İkili averajda avantajı rakibine kaptırdı

Siyah-beyazlı takım, ikili averajda avantajı da rakibine kaptırdı. Sezonun ilk yarısında rakibini 1-0 yenen Beşiktaş, deplasmandaki karşılaşmayı 2-0 skorla yitirdi. Siyah-beyazlı ekip, sezon sonundaki olası puan eşitliğinde ikili averajdan dolayı rakibinin gerisinde kalacak.

15 maç sonra gol atamadı

Beşiktaş, Süper Lig'de 15 maç sonra fileleri havalandıramadı. Ligin 15. haftasında Aytemiz Alanyaspor ile deplasmanda 0-0 berabere kalan siyah-beyazlı ekip, ardından oynadığı 15 karşılaşmada gol atmayı başardı. Beşiktaş, bu 15 maçta 41 gol kaydetti.

Burak Yılmaz kaçan gole üzülüyor.
Burak Yılmaz kaçan gole üzülüyor.

Burak Yılmaz da serisini sürdüremedi

Beşiktaş'ta Burak Yılmaz da 6 hafta sonra gol atma başarısı gösteremedi. Atiker Konyaspor, Göztepe, Çaykur Rizespor, Medipol Başakşehir, Demir Grup Sivasspor ve MKE Ankaragücü maçı olmak üzere 6 haftada 7 gol bulan Burak, 300. lig karşılaşmasında Galatasaray'a karşı gol sevinci yaşayamadı.

Bu gönderiyi Instagram'da gör

📸 O an.

gzt Spor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()