Manchester City ve Beşiktaş zirvede!

Haber Merkezi
09:36, 16/12/2022, CumaG: Güncelleme: 10:44, 16/12/2022, Cuma
CategoryZpor
GZT
Manchester City ve Beşiktaş zirvede!
Beşiktaşlı Weghorst

FIFA'nın Kulüp Yardımları Programı kapsamında, Dünya Kupası’na oyuncu gönderen kulüplere dağıtacağı para miktarı büyük ölçüde netleşti. Futbolcuların turnuvada geçirdiği gün sayısı ve Dünya Kupası başlamadan önceki bir haftalık resmi hazırlık dönemini kapsayan süreç için FIFA, toplam 209 milyon dolar ödeme yapacak. Bu yardım programı kapsamında dünyada en fazla payı Manchester City, Türkiye'de ise Beşiktaş alacak.

FIFA'nın Kulüp Yardımları Programı kapsamında 2022 Dünya Kupası'nda futbolcuların turnuvada geçirdiği gün sayısı ve Dünya Kupası başlamadan önceki bir haftalık resmi hazırlık dönemini kapsayan süreç için
FIFA, toplam 209 milyon dolar ödeme yapacak.
https://image.piri.net/resim/imagecrop/2022/12/16/09/44/resized_f2c14-dd6ceeecfc4b1fa_logo_without_slogan.svg
  • En fazla payı, turnuvaya 16 futbolcu gönderen Manchester City, (5.58 milyon dolar) alacak.
17 futbolcusu giden ancak 8’i erkenden dönen
Barcelona 4.1 milyon dolarla
ikinci olurken, bu kulüpleri
Manchester United (13 futbolcu - 3.6 milyon dolar)
,
Chelsea (12 futbolcu - 3 milyon dolar)
ve
Tottenham (11 futbolcu - 2.8 milyon dolar)
takip ediyor.

Beşiktaş zirvede

Türk kulüpleri içinde en fazla parayı ise 1 milyon 55 bin dolarla Beşiktaş aldı.

  • 4 oyuncu gönderen siyah beyazlılarda Weghorst’un çeyrek, Saiss’in yarı final görmesiyle, kazanılan para miktarı 1 milyon 55 bin dolara ulaştı.
5 futbolcu gönderen fakat hepsi erken elenen
Galatasaray
512 bin dolarla
ikinci sırayı alırken, Faslı kalecisi Munir’le yarı finali gören ve ayrıca Kanadalı Adekugbe’yi Katar’a gönderen
Hatayspor 430 bin dolarla
üçüncü sırada yer aldı. Fenerbahçe’nin kasasına ise
297 bin dolar
girdi.

Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
GZT
GZT Haberin Sosyal Hali.

Gündemi en anlaşılır, en hızlı ve en görsel haliyle takip etmeye hazır mısınız? GZT özel video içerikleri, nitelikli infografikleri ve fark yaratan yayıncılık anlayışıyla size sıradan haber sitelerinin ötesinde bir deneyim sunuyor. Politikadan kültüre, teknolojiden spora kadar hayatın her alanına dokunan içeriklerle, doğru bilgiye keyifli bir arayüzle ulaşın. Dijital yayıncılığın yeni yüzü GZT ile dünyaya farklı bir pencereden bakın.

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

GZT dünyası her an yanınızda! GZT mobil uygulaması ile son dakika gelişmelerine ve özel içeriklere anında erişin. Sadece haber okumayın; izleyin, keşfedin ve paylaşın. iOS, Android ve Huawei cihazlarınıza kolayca indirebileceğiniz uygulamamızla gündemi cebinize sığdırın. Şimdi indirin, haberdar olmanın en keyifli halini kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mahallesi Fetih Caddesi No:6 Dk:1 Topkapı, Zeytinburnu / İstanbul[email protected](0 212) 612 29 30

Albayrak Medya Siteleri
YASAL UYARI

YASAL UYARI BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BIST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026