Efsaneler hayran kaldı: İngiltere Çağlar Söyüncü'yü konuşuyor

Çağlar Söyüncü vs. Tottenham.
Çağlar Söyüncü vs. Tottenham.

● Leicester City'de bu sezon ortaya koyduğu performansla parmak ısırtan Çağlar Söyüncü, İngiliz futbol efsaneleri Jamie Carragher ve Garry Lineker'i kendisine hayran bıraktı.

● Tottenham maçında sahanın en fazla başarılı top kapan ve en fazla top uzaklaştıran oyuncusu olan milli yıldızın ismi Manchester City ile anılmaya başlandı.

● 23 yaşındaki futbolcunun Manchester City'e transfer olması halinde seviyesinin Guardiola tarafından daha da geliştirilebileceği kaydedildi.

Aymeric Laporte'un 6 aylık, John Stones'un ise 6 haftalık yokluğu bahsi geçen transfer iddialarını güçlendiriyor.

İngiltere Premier League ekiplerinden Leicester City forması giyen Çağlar Söyüncü, Tottenham maçındaki etkileyici performansıyla Ada'da gündemden düşmüyor.

İlk 6 haftası geride kalan ligde tüm maçlara ilk 11'de başlayan ve 90 dakika sahada kalan milli oyuncu, İngiliz futbolunun efsane isimlerini kendisine hayran bıraktı. Jamie Carragher ve Garry Lineker, Çağlar Söyüncü'yü yere göğe sığdıramadı.

Çağlar Söyüncü takımının attığı gole seviniyor.
Çağlar Söyüncü takımının attığı gole seviniyor.

EFSANELER HAYRAN KALDI

Liverpool'un unutulmaz savunmacısı Jamie Carragher, Tottenham galibiyetinde kilit rol oynayan Çağlar Söyüncü hakkında, "Leicester'daki Çağlar Söyüncü'yü izlemeye bayılıyorum" şeklinde bir paylaştım yaptı.

"Futbol, 22 kişinin 90 dakika boyunca mücadele ettiği ve sonunda Almanların kazandığı bir oyundur" sözünün sahibi İngiliz efsane Gary Lineker ise "Leicester'ın Maguire'nin yerine neden oyuncu almadığını Çağlar'ı izlerken anlıyorum." ifadelerini kullandı.

ÇAĞLAR SÖYÜNCÜ TOTTENHAM MAÇINDA NE YAPTI?

Manchester United'a transfer olan Maguire'in yokluğunu aratmayan Çağlar Söyüncü, 3 kez ile Tottenham maçında sahanın en fazla başarılı top kapan oyuncusu olmayı başardı. Genç oyuncu ayrıca 9 kez uzaklaştırdığı topla bu alanda da sahanın en iyisi oldu. Tüm bunlara ek olarak %88.9 gibi yüksek bir pas başarı oranı yakalamayı da başardı.

  • Çağlar Söyüncü'nün Tottenham maçı performansı
  • En fazla başarılı top kapan oyuncu (3)
  • En fazla top uzaklaştıran oyuncu (9)
  • Pas başarı oranı %88,9

Çağlar Söyüncü yedek kulübesinden gelen talimatlara bakıyor.
Çağlar Söyüncü yedek kulübesinden gelen talimatlara bakıyor.

ADI MANCHESTER CITY İLE ANILIYOR

İngiliz basınından Daily Express, yaşanan sakatlıkların ardından merkezi defans oyuncusu konusunda problemler yaşayan Manchester City için milli yıldızın çözüm olabileceğini yazdı.

Aymeric Laporte'un 6 aylık, bir diğer defans oyuncusu John Stones'un ise 6 haftalık yokluğu nedeniyle stoper mevkisinde sorunlar yaşayan City'nin, devre arası transfer döneminde bu bölgeye takviye yapabileceği ifade edildi.

instagram / gztspor

GUARDIOLA İLE SEVİYE ATLAYABİLİR

Bu kapsamda milli yıldız için ayrı bir parantez açan Daily Express, Premier Lig'de çok fazla tecrübesi olmamasına karşın Çağlar Söyüncü'nün iyi bir transfer olabileceğini vurguladı.

Milli futbolcunun, Leicester City ile yaptığı harika sezon başlangıcına dikkat çekilen haberde, Harry Maguire'ın gidişinin ardından takıma çok iyi bir şekilde adapte olduğunun altı çizildi.

  • 23 yaşındaki futbolcunun City'e transfer olması halinde seviyesinin Guardiola tarafından daha da geliştirilebileceği kaydedildi.
Bu gönderiyi Instagram'da gör

🇹🇷 Son bel bükücü: Çağlar Söyüncü

gzt Spor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()