Ersan Adem Gülüm'ün kaburgası kırıldı ve akciğeri delindi

Ersan Adem Gülüm
Ersan Adem Gülüm

Kariyerinde Avustralya'da devam eden Ersan Adem Gülüm, Adelaide United - Melbourne City maçında sakatlandı. Kaburgası kırılan Ersan Adem Gülüm'ün akciğeri delindi.

Avustralya Ligi ekiplerinden Adelaide United forması giyen eski Beşiktaşlı Ersan Adem Gülüm, Melbourne City maçında korkutan bir sakatlık yaşadı.

Adelaide Oval’da oynanan maç esnasında rakibi Carl Valeri ile çarpışan Ersan Adem Gülüm’ün kaburgasının kırıldı ve kırılan kaburgası akciğerini deldi. Acı içinde yerde kalan futbolcu, apar topar oyundan çıkarıldı ve ivedilikle hastaneye götürüldü.

Ersan Adem Gülüm'ün çıktığı hava topu.
Ersan Adem Gülüm'ün çıktığı hava topu.

Hastanede yapılan tetkik ve müdahalelerin ardından durumu kontrol altına alınan Ersan Ademin Gülüm’ün kaburgasını kırıldığı ve akciğerinin delindiği açıklandı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Adelaide United Genel Menajeri Ante Kovacevic, Ersan Adem Gülüm’ün Solunum Yolları Uzmanı ile özel bir idman programı geçireceğini ve bu süreçte takımdan birkaç hafta uzak kalacağını söyledi.

Fotoğraf: The Adviser
Fotoğraf: The Adviser

Ante Kovacevic, “Hakem maçın kontrolünü kaybetti. Ersan Adem Gülüm feci şekilde sakatlandı ancak şu an durumu iyi. Hem takım hem de kendisi için talihsiz bir sakatlık oldu. Önümüzdeki süreçte uzman bir doktor ile çalışmalarına devam edecek. Ancak birkaç hafta antrenmana çıkması mümkün gözükmüyor” ifadelerini kullandı.

Adelaide United formasıyla bu sezon 3 maça çıkan Ersan Adem Gülüm, henüz gol ya da asistle tanışamadı.