Fenerbahçe 71 hafta sonra lider!

Atiker Konyaspor 1-1 Fenerbahçe
Atiker Konyaspor 1-1 Fenerbahçe

Spor Toto Süper Lig 17. hafta mücadelesinde Fenerbahçe ile Atiker Konyaspor karşı karşıya geldi. Fenerbahçe, Beşiktaş'ın Sivasspor'a yenildiği haftada Atiker Konyaspor ile 1-1 berabere kaldı.

Spor Toto Süper Lig 17. hafta mücadelesinde Fenerbahçe ile Atiker Konyaspor karşı karşıya geldi.

Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda oynanan ve Türkiye Futbol Federasyonu’ndan Fırat Aydınus’un düdük çaldığı karşılaşma 1-1 eşitlikle sona erdi. Atiker Konyaspor’u öne geçiren golü 58. dakikada Ömer Ali Şahiner kaydederken, Fenerbahçe’nin eşitlik sayısı ise 69. dakikada Mehmet Topal’dan geldi.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

Alınan bu sonucun ardından puanını 33’e yükselten Fenerbahçe, maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Atiker Konyaspor ise 15 puanda kaldı ve düşme hattından bir basamak uzaklaştı.

Ligin ikinci yarısının ilk maçında Fenerbahçe sahasında Göztepe’yi ağırlayacak. Atiker Konyaspor ise Trabzonspor’u konuk ederek perdeyi açacak.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

Fenerbahçe, karşılaşmaya Volkan Demirel, Isla, De Souza, Neto, Hasan Ali Kaldırım, Dirar, Oğuz Kağan Güçtekin, Mehmet Topal, Chahechouhe, Giuliano ve Valbuena'dan oluşan ilk 11 ile başladı.

Sarı-lacivertli takımda yedeklerde kaleciler Carlos Kameni ve Erten Ersu ile Yiğithan Güveli, Samed Karakoç, Serhat Kot, Ozan Tufan, Alper Potuk, Jose Fernandao ve Soldado yer aldı.

Fenerbahçe'de sarı kart cezalıları Skrtel, Neustaedter ve Şener Özbayraklı'nın yanı sıra sakatlığı bulunan Vincent Janssen ve İsmail Köybaşı ise kadroda yer almadı.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

ATİKER KONYASPOR'DA DA 2 DEĞİŞİKLİK

Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek de Göztepe ile yaptıkları maçın 11'ine göre takımını 2 değişiklikle sahaya sürdü.

Tecrübeli teknik adam, Göztepe maçının ilk 11'inde yer alan Selim Ay ve Wilfred Moke'nin yerine Ali Çamdalı ve Jens Jonsson'ı ilk 11'e dahil etti.

Atiker Konyaspor karşılaşmaya, Serkan Kırıntılı, Skubic, Ali Turan, Filipovic, Ferhat Öztorun, Ali Çamdalı, Jonsson, Vedat Bora, Bourabia, Ömer Ali Şahiner ve Milosevic ilk 11'i ile başladı.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

Yeşil-beyazlılarda yedeklerde kaleciler Patrik Carlgren ve Abdulaziz Demircan ile Selim Ay, Savaş Polat, Kadir Kaan Özdemir, Musa Araz, İsmail Güven, Lebogang Manyama ve Moryke Fofana yer aldı.

Yeşil-beyazlı ekipte, sakatlıkları nedeniyle Abdou Razack Traore, Volkan Fındıklı, Amir Hadziahmetovic, Malick Evouna, Eren Albayrak ile kadro dışı kalan Imoh Ezekiel forma giyemedi.

ATİKER KONYASPOR – FENERBAHÇE MAÇININ İLK YARI ÖZETİ

  • 8. dakikada Skubic’in sağ kanattan ceza sahasına ortasında altıpas önünde Milosevic’in şutunu kaleci Volkan kornere çeldi.
  • 32. dakikada Skubic’in kullandığı taç atışında topla buluşan Ali Çamdalı’nın sağ çaprazdan şutunda top farklı şekilde auta gitti.
  • 33. dakikada Valbuena ile verkaç yaparak ceza sahasına giren Aatif’ın kaleci Serkan ile karşı karşıya kaldığı pozisyondaki şutunda Serkan topu kornere çeldi.
  • 34. dakikada Isla’nın ceza sahası dışından sert şutunda kaleci Serkan topu iki hamlede kontrol etti.
  • 43. dakikada Mehdi’nin pasıyla ceza sahası dışı sol çaprazında topla buluşan Milosevic’in sert şutunda meşin yuvarlak kaleci Volkan’da kaldı.

Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

ATİKER KONYASPOR – FENERBAHÇE MAÇININ İKİNCİ YARI ÖZETİ

  • 58. dakikada Isla’nın geri pası kısa düşünce topu kapan Ömer Ali Şahiner, ceza sahasına girerek sol çaprazdan meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 1-0
  • 66. dakikada Dirar’ın pasıyla ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Aatif’ın ortasında altıpas üzerinde Soldado’nun kafa vuruşunda köşeye giden topu kaleci Serkan kurtardı.
  • 69. dakikada sol kanattan Valbuena’nın köşe atışında altıpas içinde Mehmet Topal’ın kafa vuruşunda top filelerle buluştu. 1-1
  • 70. dakikada sol kanattan ceza sahasına giren Alper Potuk’un şutunda kaleci Serkan topa iki hamlede sahip oldu.
  • 85. dakikada ceza sahası dışı sol çaprazından Vedat’ın kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde Manyama’nın kafa vuruşunda top yan direkten oyun alanına geri döndü. Dönen topa Skubic’in vuruşunda meşin yuvarlak farklı şekilde auta çıktı.
  • 90+4. dakikada sağ kanattan son çizgiye inerek yaptığı ortada ön direkte Fernandao’nun şutunda top direğe çarparak auta çıktı.

👀 Fenerbahçe, Konyaspor’a takıldı.

gztspor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()