Fenerbahçe bu akşam mucize yaşamak istiyor

​Fenerbahçe bu akşam mucizeye yaşamak istiyor
​Fenerbahçe bu akşam mucizeye yaşamak istiyor

Fenerbahçe sezonun son maçında Konyaspor'u mağlup etmenin planlarını yapıyor. Ancak Sarı Kanarya’ya şampiyonluk için sadece galibiyet yetmiyor.

İki kez şampiyonluğu son maçta veren ve büyük travmalar yaşayan Fenerbahçe bu akşam Süper Lig'de hem bir mucize yaşamak istiyor hem de yıllar yılı süren talihsizliğine nokta koymanın planlarını yapıyor.

Galibiyete odaklandılar

Fanatik'in haberine göre; Fenerbahçeli futbolcular ve teknik heyet galibiyete odaklandı. Mücadeleye mutlak 3 puan parolasıyla çıkacak olan teknik direktör Aykut Kocaman’ın öğrencilerine bu akşam sadece galibiyet yetmiyor. Ligde 69 puanla lider Galatasaray’ın 3 puan gerisinde olan Fenerbahçe’nin mutlu sona ulaşması için ezeli rakibinin Göztepe’ye yenilmesi, averajla aynı puanla gerisinde yer alan üçüncü Başakşehir’in, Kasımpaşa karşısında puan kaybı yaşaması gerekiyor. İşte bu ihtimallerin hepsi gerçekleşirse, Sarı-Lacivertliler mutlu sona ulaşmayı başaracak.

4. yıldız hayali

Fenerbahçe sezon içinde yaptığı basit puan kayıplarının pişmanlığını yaşıyor. Fotoğraf: AA
Fenerbahçe sezon içinde yaptığı basit puan kayıplarının pişmanlığını yaşıyor. Fotoğraf: AA

Gelecek olası bir 20. şampiyonluk halinde uzun süredir beklenen 4. yıldız formaya takılacak ve önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi gruplarına direkt katılacak. Eğer Kanarya ikincilik koltuğunda kalırsa, Devler Ligi gruplarına kalmak adına 2 ön eleme oynamak zorunda kalacak.

Sakat oyuncu bulunmuyor

Sarı-Lacivertliler, Konyaspor karşılaşmasının hazırlıklarını dün yaptığı antrenmanla tamamladı ve tesislerinde maç saatini beklemeye başladı. Teknik direktör Aykut Kocaman yönetiminde taktik ağırlıklı bir çalışma gerçekleştiren Kanarya’da sakat oyuncu bulunmazken, iki cezalı futbolcu bulunuyor. Savunmada Martin Skrtel ve orta alanda Nabil Dirar, cezaları sebebiyle bu maçta forma giyemeyecekler.

Konya’da eksikler var

Teknik direktörlük görevine Sergen Yalçın’ın gelmesiyle birlikte başarılı sonuçlar alan ve Süper Lig’de kalmayı başaran Atiker Konyaspor, sezonu 3 puanla kapatmak istiyor. Hazırlıklarını tamamlayan ve İstanbul’a gelen Konya’da cezası sebebiyle kaleci Serkan Kırıntılı, bu maçta eldivenleri Patrik’e bırakacak. Ayrıca sakatlığı sebebiyle Filipovic de, Fener karşısında sahne alamayacak.