Fenerbahçe “Elmas”ını neden oynatamıyor?

​Fenerbahçe “Elmas”ını neden oynatamıyor?
​Fenerbahçe “Elmas”ını neden oynatamıyor?

Fenerbahçe’nin 17’lik yıldızı Eljif Elmas özel bir izinle Cagliari maçına çıktı. Ancak yeteneğiyle göz dolduran Eljif Elmas, FIFA’dan onay gelmeden resmi maçlarda yer alamayacak. Peki, ama neden?

Geçtiğimiz aylarda Fenerbahçe 17 yaşındaki Eljif Elmas’ı Makedonya ekibi Rabotnicki’den transfer etti. Ancak genç yıldız 18 yaşından küçük olduğu için bir türlü Fenerbahçe ile resmi sözleşme imzalayamadı.

Kocaman’ın gözüne girdi

İdmanlarda sergilediği performansla teknik direktör Aykut Kocaman’ın gözüne giren Elmas, Fenerbahçe’nin Cagliari ile oynadığı hazırlık maçının ikinci yarısında oyuna girdi. Özel bir izinle sahaya çıkan Elmas taraftarları kendisine hayran bıraktı.

Ocak ayını mı bekleyecek?

10 numara mevkiinde yer alan ve “Fenerbahçe’nin geleceği” olarak nitelendirilen Elmas’ın resmi sözleşmeye ne zaman imza atacağı ise belirsizliğini koruyor. 17 yaşındaki futbolcu 27 Eylül’de 18’ine girecek. Ancak 27 Eylül transfer dönemini kapsamadığı için Elmas forma giymek için ocak transferini bekleyecek.

FIFA’ya başvuru yapıldı

Ocak ayına kadar Elmas’ın oynamamasını göze alamayan yönetim FIFA’ya bir başvuruda bulundu. FIFA’dan gelecek yanıta göre Elmas’ın ne zaman forma giyeceği netleşecek. Şayet FIFA’dan olumsuz bir dönüş olursa Elmas, Fenerbahçe U-21 takımının formasını giyecek.

Elbette Fenerbahçe, FIFA’dan yanıt beklerken boş oturmuyor. Sarı-lacivertliler durumu Türkiye Futbol Federasyonu’na da taşıdı. Transfer sezonu bitmeden Elmas’ın ailesi Türkiye’ye yerleşecek ve futbolcunun ‘iş göçü’ formülüyle Fenerbahçe’ye imza atması sağlanacak.

Avrupa devleri peşindeydi

1 Temmuz 2015'te Rabotnicki altyapısından A Takıma yükselen Elmas iki sezonda toplam 46 maça çıktı. Yetenekli futbolcu söz konusu maçlarda 8 gol atıp 8 asist yaptı. Sahada 3.281 dakika kalan Elmas, Dortmund'un da yakın takibindeydi.

Eljif Elmas kimdir?

Doğum Tarihi: 27 Eylül 1999

Doğum Yeri: Skopje / Makedonya

Boyu: 1,82 m

Mevki: Orta saha

İşte Cagliari maçı sonrasında Fenerbahçeli taraftarların sosyal medyadan yaptığı Eljif Elmas paylaşımları;

🤗 @elifelmas24 #Fenerbahçe #Fenerbahce #EljifElmas #fenergrafik

@fenergrafik (@fenergrafik)'in paylaştığı bir gönderi ()