Fenerbahçe kongre üyesinden Benzia'ya kıyafet eleştirisi

Bazı takım arkadaşlarıyla 
 cuma namazına giden Benzia, Cezayir'in geleneksel kıyafeti kandura ile objektiflere yansımıştı.
Bazı takım arkadaşlarıyla cuma namazına giden Benzia, Cezayir'in geleneksel kıyafeti kandura ile objektiflere yansımıştı.

Fenerbahçe'de kongre üyesi olan İbrahim Sözen, Cezayirli futbolcu Benzia'nın geçtiğimiz cuma namazı çıkışında giydiği ülkesinin geleneksel kıyafeti kandurayı, "Radikal dinci giysisi" olarak tanımlayarak oyuncu hakkında eleştiri dolu bir paylaşım yaptı.

Sarı-lacivertli takımın Cezayirli futbolcusu Yassine Benzia'ya, geleneksel kıyafeti "kandura" giymesi nedeniyle kulübün kongre üyesi İbrahim Sözen'den baskı dolu bir eleştiri geldi.

Futbolcunun geçtiğimiz cuma namazı çıkışı objektiflere geleneksel kıyafetiyle yansımasının ardından sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yapan Sözen, "Özel yaşamında ne yaparsa yapsın, ancak profesyonel oyuncu olduğun takımın kampında (yani iş yerinde), oranın formasıyla, oranın kuralı ile davranacak, radikal dinci giysisi ile Fenerbahçe kampında boy gösteremezsin. Fenerbahçe buna izin vermemelidir" ifadelerini kullandı.

  • Sözen'in bu yaklaşımı, sarı-lacivertli taraftarların büyük çoğunluğu tarafından tepkiyle karşılanırken, kongre üyesinin tepkiler sonrası Twitter hesabını kapatması ise dikkat çekti.