Fenerbahçe, Soldado için ne kadar ödeyecek?

​Fenerbahçe, Soldado için ne kadar ödeyecek?
​Fenerbahçe, Soldado için ne kadar ödeyecek?

Fenerbahçe, Villareal forması giyen Roberto Soldado’yu renklerine bağladı. Peki, sarı-lacivertliler Soldado’ya ne kadar ödeyecek?

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım transfer sözünü tuttu. Sezon açılmadan önce iki transfer gerçekleştireceklerini bir dahaki hafta da iki önemli ismi renklerine bağlayacaklarını söyleyen Aziz Yıldırım’ın açıklamaları taraftarı heyecanlandırdı. Açıklamaların üzerinden 24 saat geçmeden Fenerbahçe, Roberto Soldado transferini duyurdu.

Taraftarlar karşıladı

İspanyol ekibi Villarreal’de forma giyen başarılı golcü dün akşam saatlerin idari menajer Hasan Çetinkaya ile birlikte İstanbul’a geldi. Golcü futbolcu çok sayıda sarı-lacivertli taraftarca karşılandı. Taraftarların sevgi gösterileri karşısında Soldado’nun bir hayli şaşırdığı ise dikkatlerden kaçmadı.

“Türkiye’nin en büyük takımına geldim”


Soldado, Fenerbahçe ile anlaştığı için son derece mutlu olduğunu açıkladı. İspanyol golcü, “Türkiye’nin en büyük ve en iyi takımına geldiğimi biliyorum. Burada olmak kaçıramayacağım bir fırsat ve burada olmaktan dolayı çok mutluyum. Fenerbahçe’yi tekrar şampiyonluğa taşıma yolunda takıma, kulübümüze katkı sağlamak için buradayım. Sahada elimden gelenin en iyisini yapmak için her şeyimle çalışacağım. Çalışıp atacağım gollerle, taraftarımızı mutlu ederek her türlü katkıyı sağlamak benim hedefim. Benim için şu nokta önemliydi; geçtiğimiz yıl sakatlığı geride bıraktıktan sonra tekrar oynayabilmek, karşılaşmalarda görev alabilmek önemliydi. Orada yavaş yavaş formumu bulmuştum. Bu sezona da bu şekilde başladım. Geçtiğimiz yılki sakatlığı artık geride bıraktım ve benim için önemli nokta buydu. Şu an için hazırım" ifadelerini kullandım.

Fenerbahçe ne kadar bonservis ödeyecek?

Geçtiğimiz günlerde Fenerbahçe Basın Sözcüsü ve Asbaşkanı Mahmut Uslu ile birlikte idari menajer Hasan Çetinkaya İspanya'ya hareket etti. İkili, Villareal Kulübü’nü ikna etti ve Soldado'yu renklerine bağladı. Şimdi en merak edilen konu ise Fenerbahçe'nin Soldado'ya ne kadar bonservis ödeyeceği... Fransız basını Fenerbahçe'nin golcü oyuncuya 10 milyon Euro ödeyeceğini yazdı. Ancak sarı-lacivertlilerin Saldado'ya 5 milyon Euro bonservis ödeyeceği öğrenildi.

16 milyona transfer oldu

İspanya'da fırtınalar estiren Soldado, 2013'te İngiltere Premier Lig ekiplerinden Tottenham'a imza attı. 2015'te ise İspanyol yurduna geri döndü. Soldado için Villareal 16 milyon Euro bonservis bedeli ödedi.

10 maçta forma giydi

Geçtiğimiz yıl sakatlık geçiren ve uzun süre sahalardan uzak kalan Soldado, sezon öncesi hazırlıklarına iyi başladı. Geride bıraktığımız sezon Soldado, La Liga'da 10 maça çıkıp 4 gol attı. İspanyol futbolcu, Avrupa Ligi'nde bir maçta görev aldı ancak golle buluşamadı.


Roberto Soldado Rillo kimdir?

Doğum Tarihi: 27 Mayıs 1985

Doğum Yeri: Valencia / İspanya

Boyu: 1,80 m

Mevki: Forvet

Rocío Millán ile evli olan Soldado'nun bir oğlu var.