Fenerbahçe'de Mesut Özil sesleri

Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil

İngiliz basını, Arsenal'ın yıldız isimlerinden olan ve geçtiğimiz aylarda ırkçılığa maruz kaldığını ifade ederek Alman Milli Takımı'nı bıraktığını açıklayan Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil'in Fenerbahçe'ye gelebileceğini iddia etti.

İngiltere'den, Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden Fenerbahçe için transfer iddiaları gelmeye devam ediyor. Sezon başında İngiltere Premier Lig ekiplerinden Arsenal'in önemli oyuncularından biri olan Jack Wilshere ile ilgilenen ancak futbolcuyu İngiliz ekiplerinden West Ham United'a kaptıran sarı lacivetliler için son iddia Sky Sports'tan geldi.

İngiltere’nin önemli gazetelerinden biri olan Sky Sports’un yorumcularından Charlie Nicholas, Arsenal'ın yıldız futbolcuyu ocak ayında elden çıkarabileceğini ileri sürerek, "Fenerbahçe'nin Mesut Özil'e ilgisi devam ediyor. Ancak transferin parasal durumunu nasıl halledecekler bilmiyorum" dedi.

Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil maçtan önce dua ediyor.
Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil maçtan önce dua ediyor.

Kariyerine Almanya'da başlayan Türk asıllı oyuncu, Werder Bremen'de ve Almanya Milli Takımında gösterdiği başarı sonrasında İspanyol devi Real Madrid'e transfer oldu. Madrid'de geçirdiği 3 sezonun ardından 40 milyon avroya Arsenal'e transfer olan yıldız oyuncu geride kalan 6 sezonda 203 maçta 40 gol 71 asistlik bir performans sergiledi. Yıldız futbolcu geçtiğimiz aylarda, milli takımda ırkçılığa maruz kaldığını ifade ederek Almanya Milli Takımı'nı bıraktığını açıkladı.

  • Sözleşmesi 2021 yılında sona erecek olan oyuncunun güncel piyasa değeri 45 milyon avro.