Fenerbahçe'de Pavon sesleri: Kim bu Arjantinli?

Cristian Pavon
Cristian Pavon

Yeni sezonda sağ kanat için transfer çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe, gözünü Arjantin Milli Takımı oyuncusu Cristian Pavon'a çevirdi.

Fenerbahçe Arjantin Milli takımı yıldızlarından olan Boca Juniors takımının her iki kanatta da iyi oynayan 23 yaşındaki genç yeteneği Cristian Pavon'u kiralamak için oyuncuyu radarına aldı.

Cristian Pavon
Cristian Pavon

Los Angales Galaxy takımı Pavon için oyuncunun kulübü Boca Juniors'a 20 milyon $'lık bir teklifte bulundu. Boca Juniors ilse bu teklifi reddetti ve 30 milyon $ istedi. Bu gelişmeler sonrası oyuncu Boca Juniors'dan ayrılmak istedi ve Fenerbahçe devreye girdi. Eğer ki aradaki küçük pürüzler aşılırsa Cristian Pavon kiralık olarak Fenerbahçe forması giyecek.

Cristian Pavon kimdir?

● 21 Ocak 1996 doğumlu genç futbolcu Cristian Pavon, Arjantin asıllıdır. Arjantin, Cordoba’da dünyaya gelmiş, futbol kariyerine ülkesinin takımlarından olan Talleres ile adım atmıştır.

● 2014 yılında Arjantin’in en büyük kulüplerinden olan Boca Juniors takımına 1.3 Milyon Euro bonservis bedeli karşılığında transfer olmuştur. Bir sezon Colon takımına kiralanmış tekrar Boca Juniors’a dönüş yapmıştır.

Cristian Pavon
Cristian Pavon

● Güncel piyasa değerinin 20 Milyon Euro olarak açıklandığı 167cm boyunda ve 65kg olan sağ ayaklı futbolcunun ana mevkisi sağ kanattır. Bunun yanında her iki kanat ve forvet pozisyonlarında görev alabilmektedir.

● Arjantin U17 ve U20 Milli formalarını 14 kez giymiş 9 gol atmıştır. 11 Kasım 2017 tarihinde ise Arjantin A Milli takım kadrosuna katılan Cristian Pavon burada toplam 5 gol atmıştır.

Cristian Pavon Arjantin Milli Takımı'nın formasıyla.
Cristian Pavon Arjantin Milli Takımı'nın formasıyla.

● 2018 yılında Fenerbahçe takımının transfer listesine dahil olan Pavon’un dünya kupasından sonra transfer olabileceği belirtilmiştir.