Fenerbahçe'den fazla gol attı

Yeni Şafak, Ersin Çelik
13:39, 25/12/2018, SalıG: Güncelleme: 13:46, 25/12/2018, Salı
CategoryZpor
Anadolu Ajansı
Fenerbahçe'den fazla gol attı
Diagne, Beşiktaş'a attığı golün ardından klasikleşen maskeli gol sevincini yapıyor.

Ligde 2018-2019 sezonunun ilk devresinde 391 gol atılırken, maç başına gol ortalaması 2,55 olarak gerçekleşti. Geçen sezonun ilk yarısında futbolseverler 461 gole tanıklık ederken, maç başına 3,01 gol ortalaması yakalanmıştı. Ligin en çok gol atan takımı konumunda bulunan Kasımpaşa, aynı zamanda 17 haftalık ilk periyotta en fazla gol yiyen iki ekipten biri oldu. Üst üste üç sezondur devre arasına lider giren Medipol Başakşehir, savunmasıyla fark yaratarak kalesinde sadece 8 gol gördü.

Medipol Başakşehir'in liderliğiyle tamamlanan Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısında, maç başına 2,55 gol ortalamasına ulaşıldı. Ligde 2018-2019 sezonunun ilk devresinde yapılan 153 maçta 391 gol atılırken, maç başına gol ortalaması 2,55 olarak gerçekleşti.

Geçen sezonun ilk yarısında futbolseverler 461 gole tanıklık etmiş, maç başına 3,01 gol ortalaması yakalanmıştı. Son 16 sezonun en gollü ilk yarısı yaşanmıştı.


Bu sezon göze hoş gelen hücum futboluyla futbolseverlerin takdirini kazanan Kasımpaşa, ilk devrenin en fazla gol atan takımı oldu. Kasımpaşa, 17 maçta rakip fileleri 37 kez havalandırarak maç başına 2,17 gol ortalamasına ulaştı.

Ligin en golcü ikinci takımı Trabzonspor

Süper Lig'in 17 haftalık ilk periyodunda Kasımpaşa'nın ardından en fazla golü Trabzonspor kaydetti. Ünal Karaman yönetiminde öncelikle hücumu düşünen Trabzonspor, 32 kez topu rakip ağlarla buluşturdu.


Sezonun ilk yarısını 29 puan ve averajla 2. sırada tamamlayan bordo-mavili ekip, maç başına 1,88 gol ortalaması yakaladı.

Fenerbahçe gol yollarında etkili olamadı

En fazla gol atan takım sıralamasında Kasımpaşa ve Trabzonspor'u, Galatasaray (30) ile Beşiktaş (28) takip etti.


Aytemiz Alanyaspor (13), Kayserispor (15), Büyükşehir Belediye Erzurumspor (16) ve Fenerbahçe (16) ise ilk yarının en az golle buluşan takımları oldu.

Kasımpaşa savunmada sınıfta kaldı

Süper Lig'in en golcü ekibi Kasımpaşa, savunmada ise aynı başarıyı gösteremedi.

Zirve mücadelesi veren İstanbul temsilcisi, kalesinde 28 gol gördü ve son sıradaki Çaykur Rizespor'la birlikte ligin en fazla gol yiyen iki takımından biri olarak kötü bir istatistiğe de imza attı.

İlk devreyi 4. sırada bitiren Kasımpaşa, 17 maçın sadece üçünü gol yemeden tamamlayabildi.

Lider savunmasıyla fark yarattı

Üst üste üç sezondur devre arasına lider giren Medipol Başakşehir, 17 haftalık ilk periyotta takım savunmasını açık ara en iyi yapan takım oldu.

Şampiyonluğun en güçlü adayı Medipol Başakşehir, 8 golle ligin en az gol yiyen takımı konumunda bulunuyor.


  • Mert Günok'un kalesini koruduğu Medipol Başakşehir, 10 maçta kalesini gole kapattı.

Medipol Başakşehir'in ardından savunmasıyla Evkur Yeni Malatyaspor öne çıktı. Üçüncü sırada yer alarak en parlak dönemini geçiren Evkur Yeni Malatyaspor, kalesinde 16 gol gördü.

Diagne 10 takımı geride bıraktı

Kasımpaşa'nın Senegalli golcüsü Mbaye Diagne, ilk yarıdaki performansıyla göz doldurdu. Tüm lig maçlarında forma giyen 27 yaşındaki futbolcu, ağları 20 kez sarsarak gol krallığı yarışında rakiplerine fark attı.

Diagne, aynı zamanda Mario Jardel'i (18) geçerek Spor Toto Süper Lig tarihinde ilk yarılarda en fazla fileleri havalandıran yabancı futbolcu unvanını elde etti.


Kasımpaşa'nın kaydettiği 37 golün 20'sinde imzası bulunan Diagne, gol sayısında aralarında Fenerbahçe'nin de yer aldığı 10 takımı geride bıraktı.

Takımının zirve yarışını sürdürmesinde başrolü oynayan Senegalli milli futbolcunun gol krallığı yarışındaki en yakın takipçisi olan Trabzonspor'un Kolombiyalı oyuncusu Hugo Rodallega ise ilk devreyi 9 golle tamamladı.

En gollü haftalar

Spor Toto Süper Lig'in ilk devresinde en fazla gol 1 ve 13. haftalarda kaydedildi. Futbolseverlerin en çok gole tanıklık ettiği söz konusu haftalarda, fileler 29 kez havalandırıldı. Ligin en "kısır" periyodu ise 14 golün atıldığı 9. hafta oldu.

Tabela en fazla 1-0'ı gösterdi

Sezonun ilk yarısındaki maçlarda en fazla 1-0'lık skor görüldü. Yapılan 153 karşılaşmanın 30'u 1-0, 22'si 1-1, 20'si 2-0, 18'i de 2-1'lik sonuçlarla bitti.

Ligde en fazla gol, 8. haftadaki Evkur Yeni Malatyaspor-Demir Grup Sivasspor maçında atıldı. Futbolseverlerin 8 gol izlediği karşılaşma 4-4 sona erdi.


En farklı galibiyeti ise Galatasaray, 3. haftada 6-0'lık skorla Aytemiz Alanyaspor karşısında elde etti.

Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısında öne çıkan diğer istatistikler ise şöyle:

  • Sahasında en fazla gol atan takımlar: Trabzonspor, Galatasaray (22).
  • Deplasmanda en fazla gol atan takım: Kasımpaşa (16).
  • Deplasmanda en başarılı takım: Medipol Başakşehir (18 puan).
  • Deplasmanda maç kazanamayan takımlar: Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Çaykur Rizespor.
  • En fazla maç kazanan takım: Medipol Başakşehir (10).
  • En az galip gelen takım: Çaykur Rizespor (1).
  • En fazla berabere kalan takımlar: Bursaspor, Çaykur Rizespor (9).
  • Sahasında en başarılı takım: Trabzonspor (9 maç, 20 puan).
  • Sahasında en başarısız takım: Çaykur Rizespor (8 maç, 8 puan).
  • Ev sahibi takımların en çok maç kazandığı hafta: 7. hafta (7).
  • Konuk ekiplerin galibiyet sayısında üstünlük kurduğu haftalar: 6, 12, ve 15. hafta.
Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
GZT
GZT Haberin Sosyal Hali.

Gündemi en anlaşılır, en hızlı ve en görsel haliyle takip etmeye hazır mısınız? GZT özel video içerikleri, nitelikli infografikleri ve fark yaratan yayıncılık anlayışıyla size sıradan haber sitelerinin ötesinde bir deneyim sunuyor. Politikadan kültüre, teknolojiden spora kadar hayatın her alanına dokunan içeriklerle, doğru bilgiye keyifli bir arayüzle ulaşın. Dijital yayıncılığın yeni yüzü GZT ile dünyaya farklı bir pencereden bakın.

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

GZT dünyası her an yanınızda! GZT mobil uygulaması ile son dakika gelişmelerine ve özel içeriklere anında erişin. Sadece haber okumayın; izleyin, keşfedin ve paylaşın. iOS, Android ve Huawei cihazlarınıza kolayca indirebileceğiniz uygulamamızla gündemi cebinize sığdırın. Şimdi indirin, haberdar olmanın en keyifli halini kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mahallesi Fetih Caddesi No:6 Dk:1 Topkapı, Zeytinburnu / İstanbul[email protected](0 212) 612 29 30

Albayrak Medya Siteleri
YASAL UYARI

YASAL UYARI BIST isim ve logosu "Koruma Marka Belgesi" altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BIST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026