Fenerbahçe'den savunmaya 'Kilit' transfer

​Fenerbahçe'den savunmaya 'Kilit' transfer
​Fenerbahçe'den savunmaya 'Kilit' transfer

Son dönemde yaptığı genç oyuncu transferleriyle genç oyunculara şans veren Fenerbahçe, geleceğe yatırım yapmaya devam ediyor. Sarı-lacivertlilerin 18 yaşındaki İsveçli stoperi Andreas Kilit'i transfer etti.

Ocak ayı transfer döneminde hiçbir futbolcuya imza attıramayan Fenerbahçe, 19 yaş altı takımı için Andreas Kilit'i transfer etti.

Sarı Lacivertli ekip, Jönköpings Södra'nın U-19 takımında forma giyen İsveçli stoperle 1,5 yıllık sözleşme imzaladı.

Kilit, İsveç basınına verdiği röportajda transferinin menajerler vasıtasıyla gerçekleştiğini belirtti.

TRANSFERİN PERDE ARKASI

Genç futbolcu, babası tarafından bir menajere öneriliyor. Menajer de Kilit'i Fenerbahçe'nin kurmaylarına iletti. Şenol Çorlu ve Aykut Kocaman, oyuncuyu 1 hafta deneme antrenmanlarına aldıktan sonra transferine onay verdi.

Bir hafta boyunca antrenmanlardaki başarısından ve etkili oyununun ardından oyuncuyla sözleşme imzalandı. Altyapı bünyesine dahil edildi.

ANDREAS KILIT KİMDİR?

1 Mayıs 1999'da İsveç'te doğan Andreas Kilit,stoper bölgesinde forma giyiyor. Fenerbahçe'den önce İsveç'in Jönköping takımının 19 yaş altı kısmında oynayan Kilit, bu sezon İsveç U21 Alssvenskan'da 9 maça çıktı, 810 dakika forma şansı buldu. Genç savunmacı daha önce IF Hallby forması da giydi.

Transferi sonrasında İsveç basınına konuşan Kilit, transferinin menajerler vasıtasıyla gerçekleştiğini dile getirdi. Genç savunmacı, transferin gerçekleşme sürecini şu sözlerle anlattı:

  • "Benimle ilgilendiler ve maç görüntülerimi izlemek istediler. Görüntüleri izledikten sonra beni geri aramaları 5 dakika bile sürmedi."