Fernando, Atiba'yı tahtından indirdi!

​Fernando, Atibayı tahtından indirdi!
​Fernando, Atibayı tahtından indirdi!

Hafta sonu oynanacak derbinin en belirleyici unsurlarından biri orta sahadaki mücadele olacak. Orta sahada her iki takımın emniyet sibobu olan Fernando ile Atiba arasındaki düello ise, maçın kaderini belirleyecek. İşte, bu ikilinin bugüne kadarki istatistikleri...

Bu Cumartesi oynanacak olan Beşiktaş-Galatasaray derbisinde sonucu belirleyecek olan unsurlardan birisi şüphesiz orta sahada geçecek olan mücadele olacak. Özellikle Beşiktaş'ın orta sahadaki dinamosu, 'Ahtapot' lakaplı Atiba ile Galatasaray'a geldiği günden itibaren orta sahanın anahtarlarını alan Fernando arasında geçecek olan düellonun sonucu merakla bekleniyor.

Bu ikilinin bugüne kadar olan istatistikleri incelendiğinde ise Fernando bir adım daha öne çıkıyor.

Geldiği günden itibaren Galatasaray’ın orta sahadaki bel kemiği olan Fernando, ligde geride kalan 13 haftada maç başına 2.8 top çalma, 2.1 top kesme ve 2.5 uzaklaştırma istatistikleri yakalarken, Atiba 1.7 top çalma, 1.5 top kesme ve 1.4 uzaklaştırmada kaldı. Kısaca Fernando, defansif anlamda ligin en iyilerinden olan Atiba'yı geride bırakmayı başardı.

Beşiktaş'ın son 2 sezondaki şampiyonluğunda önemli katkısı bulunan Kanadalı Atiba ise pas, şut ve kilit pas rakamlarında Fernando'dan daha iyi bir performans sergiledi. İki mevkidaşın, cumartesi günkü düellosundan kimin galip çıkacağı ise şimdiden merak konusu.