FIFA’dan TFF’ye ültimatom: 6 puanını sil!

​FIFA’dan TFF’ye ültimatom: 6 puanını sil!
​FIFA’dan TFF’ye ültimatom: 6 puanını sil!

Grandmedical Manisaspor, eski futbolcusu Makukula'ya olan borcunu ödemediği için ciddi bir cezai yaptırımla karşı karşıya kaldı. FIFA, Manisaspor'un 6 puanını silmek için düğmeye bastı.

TFF 1. Lig 12. hafta mücadelesinde Elazığspor ile karşı karşıya gelecek olan Grandmedical Manisaspor, Cumartesi günü oynanacak bu müsabaka öncesinde eski oyuncusu Makukula’dan ağır bir darbe yedi.

Portekizli oyuncunun 6.5 milyon TL’ye yakın alacağını henüz ödemediği için soruşturmaya tabi tutulan Manisaspor, eksi 6 puan cezasına çarptırıldı. Yerel basında yer alan haberlere göre, Makulula’ya olan 6.5 milyon TL’lik borcunu ödemeyen siyah beyazlı ekibin 6 puanı silinecek.

Fotoğraf: İHA
Fotoğraf: İHA

FIFA’DAN TFF’YE MEKTUP

FIFA, Türkiye Futbol Federasyonu’na yazı göndererek, “Manisaspor’a eksi 6 puan cezasını uygula!” dedi. Kulüp yönetimi ise, Makukula ile anlaşacaklarını belirterek TFF’den ek süre istedi. Önümüzdeki hafta içine kadar anlaşma sağlansa bile FIFA’nın, TFF’ye “cezayı uygulama!” yazısını göndermesi gerekiyor. Söz konusu yazının gelmemesi halinde taraflar arasında anlaşma olsa dahi, Manisaspor’un puanı 1’e düşürülecek.

Fotoğraf: NTV Spor
Fotoğraf: NTV Spor

Önümüzdeki haftanın ilk günlerinde Türkiye Futbol Federasyonu’nun yapacağı toplantıya kadar FIFA’dan ikinci bir yazı (düzeltme) ulaşmazsa, bu karar resmen uygulanacak. Ancak karar uygulansa dahi, tıpkı Elazığspor’da yaşandığı gibi gerekli belgeler gösterildiğinde puan silme cezasının geri alınması ihtimali bulunuyor.