Fiorentina'nın kaptanı Davide Astori ölü bulundu

​Fiorentina'nın kaptanı Davide Astori ölü bulundu
​Fiorentina'nın kaptanı Davide Astori ölü bulundu

İtalya'nın köklü ekiplerinden Fiorentina'nın kaptanı Davide Astori takımın kamp yaptığı otelde ölü bulundu.

İtalya'da büyük şok yaşanıyor. İtalya Serie A'nın 27. haftasında bugün saat 17.00'de Udinese ile Fiorentina karşı karşıya gelecekti. Zorlu mücadele öncesinde Fiorentina La di Moret Oteli’nde kampa girdi.

Ölüm sebebi ne?

Takım kaptanı ve İtalya Milli Takımı’nın oyuncularından Davide Astori uykusundayken yaşama gözlerini yumdu. İtalyan basını 31 yaşındaki futbolcunun kalp krizi nedeniyle yaşama gözlerini yumduğunu ileri sürdü.

“Derin bir üzüntü içindeyiz”

Fiorentina kulübü resmi bir açıklama yaparak Davide Astori'nin vefatıyla büyük bir şok yaşadıklarını belirtti. Yapılan açıklamada, "Kaptan Davide Astori'nin ani ölümü nedeniyle Fiorentina derin üzüntü duymaktadır. Bu hassas durum nedeniyle Astori'nin ailesine saygı gösterilmesinin rica ediyoruz" denildi.

Öte yandan Udinesse-Fiorentina maçı iptal edildi.

Davide Astori kimdir?

Bir dönem ismi Galatasaray ile anılan Davide Astori, 7 Ocak 1987'de dünyaya geldi. 2005'de Milan altyapısından A Takıma çıkan Astori, defans bölgesinde görev alıyordu.

27 maç 1 gol

İtalya Milli Takımı formasını 14 maçta giyen Astori, 1 Temmuz 2016'da Fiorentina'ya imza attı. İtalyan ekibinin kaptanlığını yapan Astori bu sezon 27 maça çıktı. Söz konusu karşılaşmalarda Astori 1 gol atıp 1 asist yaptı.