Fırtına, Kayseri'de yedek kulübesiyle kazandı

Trabzonsporlu oyuncular, maçın sonuna doğru gelen golde büyük sevinç yaşadı.
Trabzonsporlu oyuncular, maçın sonuna doğru gelen golde büyük sevinç yaşadı.

Süper Lig’in 14. hafta mücadelesinde Kayserispor ile Trabzonspor karşı karşıya geldi. Büyükşehir Kadir Has Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada sahadan galibiyetle ayrılan taraf, 2-0'lık skorla Ünal Karaman ve öğrencileri oldu. Ev sahibi ekip ise üst üste 4. mağlubiyetini alarak düşme hattında kaldı. 2-0 biten Kayserispor - Trabzonspor mücadelesinin dakika dakika maç özetini ve gollerini, teknik adamların açıklamalarını ve detaylarını haberimizden ulaşabilirsiniz...

Spor Toto Süper Lig Lefter Küçükandonyadis Sezonu 14. hafta mücadelesinde Kayserispor ile Trabzonspor karşı karşıya geldi.

Büyükşehir Kadir Has Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada sahadan galibiyetle ayrılan taraf, 2-0'lık skorla bordo mavili ekip oldu. Karadeniz ekibi, aldığı bu sonucun ardından maç fazlasıyla Beşiktaş'ın önüne yerleşti.

Bordo mavili ekibe galibiyeti getiren golleri 82. dakikada Ekuban ve 90+8. dakikada Amiri kaydetti. Ev sahibi ekipte ise gol sesi çıkmadı.

Vahid Amiri, bordo mavililerin 2. golünü atarak galibiyetin kapısını araladı.
Vahid Amiri, bordo mavililerin 2. golünü atarak galibiyetin kapısını araladı.

Diğer yandan hafta içinde annesi vefat eden Caleb Ekuban, attığı golün ardından gözyaşlarını tutamadı.

Bordo mavili ekip bu sonuçla puanını 22'ye yükseltti ve üst sıralara tırmandı. Kayserispor ise üst üste 4. maçında da mağlup olarak 12 puanla 17. sırada kendisine yer buldu.

Kayserisporlu oyuncular, maç sonunda büyük üzüntü yaşadı.
Kayserisporlu oyuncular, maç sonunda büyük üzüntü yaşadı.

KAYSERİSPOR - TRABZONSPOR DOSTLUĞU

Dostluk örneklerinin sergilendiği karşılaşma öncesi her iki takım kol kola sarı kırmızılı ve bordo mavili taraftarları birlikte selamladı. Kayserili ve Trabzonlu futbolseverler, tribünlerde misafir takım seyircisi ayrımı yapılmadan bir arada oturdu.

Kayserili ve Trabzonlu taraftarlar birlikte karşılaşmayı izliyor...
Kayserili ve Trabzonlu taraftarlar birlikte karşılaşmayı izliyor...

Trabzonlu futbolseverler 38. dakikada 'Kayseri', Kayserili futbolseverler ise 61. dakikada 'Trabzon' şeklinde tezahürat yaptı. Her iki tribünde İstiklal Marşı okunurken Kayserispor ve Trabzonspor atkıları açıldı.

KAYSERİSPOR - TRABZONSPOR DAKİKA DAKİKA MAÇ ÖZETİ

  • 16. dakikada sağ kanattan gelişen Trabzonspor atağında Olcay Şahan, ceza yayı önünde bekleyen Yusuf Yazıcı'ya pasını çıkardı. Topla buluşan Yusuf Yazıcı'nın sert vuruşunda, meşin yuvarlak sol kale direğinin dibine çarparak auta çıktı.
  • 22. dakikada kaleyi cepheden gören bir noktadan kazanılan serbest atışı kullanan Sosa'nın sert vuruşunda, top sol kale direğine çarparak auta gitti.
  • 26. dakikada Mensah'ın yaklaşık 25 metreden sert vuruşunda kaleci Uğurcan Çakır, meşin yuvarlağı kontrol etti.
  • 30. dakikada Kayserispor atağında Lopes'in ceza sahasına ortasında Levent Gülen'in sol çaprazdan gelişine yaptığı vuruşta meşin yuvarlak farklı bir şekilde auta gitti.
  • 31. dakikada Umut Bulut'un savunmanın arkasına gönderdiği topu kontrol eden Chery, kaleci Uğurcan Çakır'la karşı karşıya kaldı. Chery, topa vurmakta gecikince Uğurcan Çakır meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.
  • 39. dakikada rakiplerini geçen Yusuf Yazıcı'nın ceza yayı önünden vuruşunda, top üstten auta çıktı.
  • 41. dakikada Levent Gülen'in ceza sahasına ortasında altıpas içerisinde iyi yükselen Umut Bulut'un kafa vuruşunda, meşin yuvarlak sol kale direğinin dibinden auta gitti.

Karşılaşmanın ilk yarısı, golsüz tamamlandı.

Karşılaşma öncesinde her iki takımın teknik direktörü birlikte foto muhabirlere poz veriyor...
Karşılaşma öncesinde her iki takımın teknik direktörü birlikte foto muhabirlere poz veriyor...
  • 51. dakikada Şamil Çinaz'ın savunmanın arkasına gönderdiği topla buluşan Lopes'in sağ çaprazdan kaleye gönderdiği şutta kaleci Uğurcan Çakır, meşin yuvarlağı uzanarak kontrol etti.
  • 54. dakikada sol çaprazdan kazanılan serbest atışı kullanan Yusuf Yazıcı, direkt kaleyi düşündü. Kaleci Lung, uzanarak meşin yuvarlağı çeldi.
  • 64. dakikada sağ kanattan topu taşıyan Pereira, pasını ceza sahası içerisindeki Olcay Şahan'a aktardı. Olcay'ın pasında altıpasın önündeki Abdülkadir Ömür bekletmeden topa vurdu. Meşin yuvarlak az farkla sol kale direğinin dibinden auta çıktı.
  • 77. dakikada paslarla ceza alanına giren Trabzonspor'da çizgiye inen Novak, topu uygun pozisyondaki Yusuf Yazıcı'ya çıkardı. Altıpas önünde topla buluşan Yusuf Yazıcı'nın sert vuruşunda, kaleci Lung meşin yuvarlağı çeldi.
  • 82. dakikada Trabzonspor öne geçti. Kayserispor yarı alanında atak yönüne göre sağ taraftan kazanılan serbest vuruşta topun başına Sosa geçti. Sosa'nın ceza sahasına gönderdiği topa savunmanın arasından iyi yükselen Ekuban'ın kafa vuruşunda, meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 0-1
  • 90. dakikada Mensah'ın ara pasında savunmanın arkasına koşu yapan Bilal Başacıkoğlu, kaleci Uğurcan Çakır'la karşı karşıya kaldığı pozisyonda Umut Bulut'a pas attı. Sol köşede topu kontrol eden Umut Bulut'un vuruşunda, üst direğe de çarpan meşin yuvarlağı Uğurcan Çakır kornere attı.
  • 90+8. dakikada Trabzonspor, farkı 2'ye çıkardı. Kayserispor savunmasındaki Mert Özyıldırım'ın hatasında ceza sahasında topu kontrol eden Amiri, kaleci Lung'la karşı karşıya kaldı. Amiri, plase bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-2

Karşılaşma, konuk ekibin 2-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

ÜNAL KARAMAN: KAZANDIĞIMIZ İÇİN MUTLUYUZ

Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, “Kazandığımız için mutluyum” dedi.

Ünal Karaman maç sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtlıyor...
Ünal Karaman maç sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtlıyor...

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, “Kazandığımız için mutluyum. İkinci yarı derli toplu bir oyun oynadık. Israrla iyi oyunu devam ettirdik. Maçın sonunda bulduğumuz gollerde maçı kazandık. Bu maç son değil. Bir kupa maçı oynayacağız ve lig maçımız var. Onun için coşku yaşamayacağız, işimizi yapmaya devam edeceğiz. Bu disiplinle götüreceğiz” dedi.

GÖKHAN GEYLANİ: HERKES ÇOK ÜZGÜN

Kayserispor Yardımcı Antrenörü Gökhan Geylani, maç sonunda Ertuğrul Sağlam İhraç edilince basın toplantısına çıktı.
Kayserispor Yardımcı Antrenörü Gökhan Geylani, maç sonunda Ertuğrul Sağlam İhraç edilince basın toplantısına çıktı.

Bu gönderiyi Instagram'da gör

🌪 Fırtına yedek kulübesiyle esti!

gzt Spor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()