Fransa'da gündem Yusuf Yazıcı!

Yusuf Yazıcı mücadelede 90 dakika forma giydi.
Yusuf Yazıcı mücadelede 90 dakika forma giydi.

Fransa Ligi'nde Lille, Bordeaux'u 3-1 mağlup ederken Milli futbolcu Yusuf Yazıcı, 1 gol ve 2 asist ile yıldızlaşmıştı. Milli futbolcumuz, bu performansıyla Fransa'da haftanın 11'inde de yer aldı. Fransa'nın L'Equipe gazetesi, haftanın 11'ini hazırlarken Yusuf Yazıcı'yı da kadroya aldı.

Lille-Bordeaux maçına damga vuran Yusuf Yazıcı, Fransa Ligue 1'de takımına 3 puanı getiren isim oldu. 1 gol 2 asistlik bir performansla görev yapan milli oyuncumuz Yusuf Yazıcı, hem teknik direktörü Galtier hem de takım arkadaşı Maignan tarafından övgü aldı.

Yusuf Yazıcı bu sezon 10 karşılaşmada 515 dakika süre aldı.
Yusuf Yazıcı bu sezon 10 karşılaşmada 515 dakika süre aldı.

Maç sonu açıklamalarda bulunan Lille Teknik Direktörü Galtier, Yusuf Yazıcı için ayrı bir parantez açtı ve şunları dile getirdi: Ben hala Yusuf'un gerçek seviyesini görmediğimizi düşünüyorum. Önceki sistemde takım arkadaşlarıyla bağlantı kuramadığı için kapasitesini tam anlamıyla yansıtamamıştı. Antrenmanlarda çok çalışıyor. Bu yeni sistemde ondan daha iyi bir verim alabilir miyiz? Bence Yusuf hangi sistem olursa olsun çok daha yüksek seviyede oynayabilecek bir futbolcu, oynamalı da.

Yusuf Yazıcı bu sezon 3 asist yaptı.
Yusuf Yazıcı bu sezon 3 asist yaptı.

Mücadelenin ardından açıklama yapan bir başka isim Lille'in kalecisi Mike Maignan oldu. 24 yaşındaki Fransız futbolcu takım arkadaşı Yusuf'tan şu sözlerle bahsetti: Muhteşem bir sol ayağı var. Bunu kendisi de biliyor, biz de biliyoruz ve ondan faydalanıyoruz.

Haftanın en iyilerinden

Milli futbolcumuz, bu performansıyla Fransa'da haftanın 11'inde de yer aldı. Fransa'nın L'Equipe gazetesi, haftanın 11'ini hazırlarken Yusuf Yazıcı'yı da kadroya aldı.

Yusuf Yazıcı'ya 10 üzerinden 8 puan veren Fransız gazetesi, genç yıldızı haftanın en iyilerinden biri olarak gösterdi.