Futbolda yeni dönem başladı
13:16, 18/06/2025, ÇarşambaG: Güncelleme: 16:56, 18/06/2025, Çarşamba

ZPOR
FIFA, oyunun akıcılığını artırmak ve zaman geçirme taktiklerini engellemek için önemli bir adımı resmen devreye soktu. FIFA Kulüpler Dünya Kupası’nda oynanan Ulsan Hyundai – Mamelodi Sundowns karşılaşmasında, kalecilere yönelik “8 saniye kuralı” ilk kez uygulandı.
Yeni kurala göre, kaleciler topu kontrol ettikten sonra
yalnızca 8 saniye
içerisinde oyunu yeniden başlatmak zorunda. Bu sürenin aşılması durumunda, rakip takıma endirekt serbest vuruş
hakkı tanınıyor. Karar, maçta aktif olarak uygulandı ve oyunun temposuna doğrudan etki etti.FIFA'nın bu hamlesi, futbolseverler ve yorumcular tarafından "devrim niteliğinde" olarak değerlendirilirken, önümüzdeki süreçte bu uygulamanın tüm turnuvalarda yaygınlaşması bekleniyor.
Kaleciler için yeni dönem resmen başladı:
Artık her saniye çok daha değerli!
Başlıklar :KALECİ
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.