Galatasaray, ayağına gelen fırsatı tepti!

Galatasaray, ayağına gelen fırsatı tepti!​
Galatasaray, ayağına gelen fırsatı tepti!​

Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Galatasaray ile Demir Grup Sivasspor karşı karşıya geldi. Liderlik mücadelesindeki en önemli rakibi Medipol Başakşehir'in, Konya deplasmanında puan kaybetmesinin ardından Galatasaray liderliği eline geçirme fırsatını tepti. Ev sahibi ekip ise Galatasaray karşısında aldığı bu galibiyet ile üst sıralara bir adım daha yaklaştı.

Karşılaşmada Galatasaray tek sayısını 79. dakikada Eren Derdiyok ile bulurken, Sivasspor'da 16. dakikada N'dinga ve 57. dakikada Arouna Kone skora katkı yapan isimler oldu.

Zirve yarışındaki rakipleri Medipol Başakşehir, Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin 1'er puanla yetindiği haftada, alacağı bir galibiyetle liderliğe yükselecek olan sarı-kırmızılı ekip, yenilgiyi önleyemedi.

Haftayı 41 puanla ikinci sırada tamamlayan sarı-kırmızılı ekibin lider Medipol Başakşehir ile arasındaki puan farkı 2'ye çıktı.

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Galatasaray, düşme hattında bulunan Antalyaspor'u evinde ağırlayacak. Sivasspor ise ligin flaş ekiplerinden Kayserispor'a konuk olacak.

TERİM'LE İLK YENİLGİ

Galatasaray, teknik direktörlük görevine Fatih Terim'in getirilmesi sonrası 7. resmi maçında ilk yenilgisini yaşadı.

Terim idaresinde kupada çıkılan maçlarda 2 galibiyet, 1 beraberlik elde eden sarı-kırmızılı takım, ligde çıkılan 3 maçı da kazanırken, dördüncü karşılaşmasında ilk yenilgisini Demir Grup Sivasspor önünde aldı.

DEPLASMAN KABUSU

Deplasman maçlarındaki yenilgi serisini Kayserispor galibiyetiyle sonlandıran Galatasaray, bu kez Demir Grup Sivasspor deplasmanından puan çıkaramadı.

Son dönemde özellikle rakip sahada yapılan maçlarda beklentilerin altında kalan sarı-kırmızılı takım, ligdeki son 6 deplasman maçının 5'ini kaybetti.

Üst üste yaptığı 4 deplasman maçında Trabzonspor, Medipol Başakşehir, Beşiktaş ve Evkur Yeni Malatyaspor'a kaybetmesinin ardından, Kayserispor'u yenerek bu kötü seriyi sonlandıran Galatasaray, Sivas'tan da puansız dönmüş oldu.

MUSLERA VE ZİYA ERDAL GELECEK HAFTA CEZALI

Galatasaray'da kaleci Muslera, Demir Grup Sivasspor'da ise Ziya Erdal sarı kart cezalısı durumuna düştü.

Demir Grup Sivasspor maçı öncesi 3 sarı kartı bulunan Uruguaylı file bekçisi, bu müsabakanın 76. dakikasında gördüğü sarı kartla cezalı oldu. Muslera, ligin 21. haftasındaki Antalyaspor maçında forma giyme şansını kaçırdı.

Karşılaşmanın 61. dakikasında sarı kart gören Demir Grup Sivassporlu Ziya Erdal ise cezalı duruma düşen bir diğer oyuncu oldu. Ziya Erdal, takımının 21. haftada Kayserispor'a konuk olacağı maçta oynayamayacak.

KULÜBEDE GERGİNLİK

Müsabakanın 14. dakikasındaki bir pozisyonun ardından Demir Grup Sivasspor ile Galatasaray yedek kulübeleri arasında gerginlik çıktı.

Ev sahibi ekibin faul kazandığı pozisyon sonrası Galatasaray Yardımcı Antrenörü Hasan Şaş ile Demir Grup Sivasspor İdari Menajeri Oray Baykal arasında sözlü tartışma yaşandı.

İkilinin tartışması yatıştırılırken, müsabaka hakemi Fırat Aydınus, 4. hakem Özgün Yankaya'yı yanına çağırarak, Hasan Şaş ve Oray Baykay'ı uyarmasını, aksi halde ikisini de tribüne göndereceğini söyledi.

BELHANDA YİNE YEDEK

Sarı-kırmızılı oyuncu Younes Belhanda, üst üste 3 maçta da yedek soyundu.

Fatih Terim'in teknik direktörlük görevine başlamasının ardından ligdeki Göztepe karşılaşmasında ilk 11'de sahaya çıkan Belhanda, ardından başlangıç kadrolarında yer alamadı.

Ligin 18. haftasındaki Kayserispor maçına yedekler arasında başlayıp, süre alamayan, Osmanlıspor müsabakasına ise yedeklerde bulunup, ikinci yarıda oyuna dahil olan Belhanda, Demir Grup Sivasspor önünde de başlangıç kadrosunda tercih edilmedi.

NAGATOMO'DAN SİFTAH

Galatasaray'ın ara transfer döneminin son gününde İtalyan ekibi Inter'den kiralık olarak kadrosuna dahil ettiği Japon oyuncu Yuto Nagatomo, ilk maçına 11'de başladı.

Sarı-kırmızılı ekibin sol bekte yaşadığı sıkıntıyı gidermesi beklenen Japon oyuncu, Demir Grup Sivasspor müsabakasında teknik direktör Fatih Terim'in tercihi oldu. Müsabaka öncesi taraftarların tribüne çağırdığı oyuncu, "üçlü" çektirdi.

Öte yandan, Nagatomo'nun Galatasaray'a transferi sonrası Japon basınının sarı-kırmızılı ekibin oynadığı ilk maça ilgisi oldukça yüksek olduğu görüldü. Bu maç için 20'nin üzerinde Japon gazeteci Sivas'a gelerek Yeni 4 Eylül Stadı'nda yerini aldı.

Japon gazetecilerin oturdukları masaların üzerine Türkiye ve Japonya bayrağı koymaları da dikkati çekti.

DONK, 659 GÜN SONRA 11'DE

Galatasaray'ın Hollandalı futbolcusu Ryan Donk, Süper Lig'de 659 gün aradan sonra ilk 11'de oynama fırsatı buldu.

Süper Lig'de son olarak 2015-2016 sezonunun 29. haftasındaki Antalyaspor-Galatasaray maçının başlangıç kadrosunda bulunan Donk, 16 Nisan 2016 tarihinde yapılan bu müsabakanın ardından yeniden ilk 11'de yer alabilmek için 1 yıl 9 ay 19 gün bekledi.

Antalyaspor maçının ardından 2015-2016 sezonunda ilk 11 göremeyen, 2016-2017 sezonunu ise İspanya ekibi Real Betis'te kiralık geçiren Donk, yeniden Galatasaray'a döndüğü bu sezonun ancak 20. haftasında başlangıç kadrosunda yer alabildi.

DENAYER MAÇI BİTİREMEDİ

Karşılaşmanın son dakikalarında sakatlanan Galatasaraylı oyuncu Jason Denayer, maça devam edemedi.

Maçın 87. dakikasında sakatlık yaşayan ve sol baldırını tutan Denayer, yapılan müdahaleye karşın oyuna dönemedi.

Sarı-kırmızılı ekip, 3 oyuncu değişikliğini de kullanması nedeniyle Denayer'in yokluğunda maçın son dakikalarını 10 kişi oynamak durumunda kaldı.

SİVASSPOR'DAN ASKER SELAMI

Demir Grup Sivasspor'un 3 yabancı oyuncusunun, atılan 2. gol sonrası asker selamı vermesi dikkati çekti.

Kırmızı-beyazlı ekibin 57. dakikada penaltıdan bulduğu gol sonrası Serhiy Rybalka, Arouna Kone ve Thievy Bifouma, asker selamıyla poz verdi.

İLK YARININ DAKİKA DAKİKA ÖZETİ

  • 16. dakikada Rybalka’nın sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda ceza sahasında ön direkte topa iyi yükselen N’Dinga’nın kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 1-0
  • 18. dakikada sol kanattan Bifouma’nın ceza sahasına yaptığı ortada arka direkte Kone’nin kafa vuruşu üst direğe çarparak dışarı çıktı.
  • 25. dakikada Fegholuli’nin sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda penaltı noktası üzerinde kafa vuruşunu yapan Denayer topu yandan dışarı gönderdi.
  • 32. dakikada sol kanattan Nagatomo’nun yerden ortasında topu kontrol eden Gomis’in şutu defansa çarparak kornere gitti. Feghouli’nin sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda Maicon’un kafa vuruşu direğin yanından dışarı çıktı.
  • 45 .dakikada topla buluşan Feghouli’nin ceza yayı üzerinde yaptığı plase vuruşu direğin yanından dışarı gitti.

İKİNCİ YARININ DAKİKA DAKİKA ÖZETİ

  • 51.dakikada sağ kanattan Rodrigues’in ceza sahasına yerden ortasında Yasin müsait durumda yaptığı vuruşta top yandan dışarı gitti.
  • 58. dakikada Denayer’in Auremir’i ceza sahasında düşürmesiyle hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltıda topun başına geçen Kone topu ağlarla buluşturdu. 2-0
  • 62. dakikada ani gelişen Demir Grup Sivasspor atağında Emre’nin ceza sahası dışında şutu kaleci Muslera’da kaldı.
  • 79. dakikada Rodrigues’in sol kanattan ceza sahasına ortasında kaleci Tolgahan’dan seken topu önünde bulan Eren topu ağlara gönderdi. 2-1
  • 89. dakikada kaleci Tolgahan’ın hatasında Sinan’ın aşırtma vuruşunu kale çizgisinde Medjani uzaklaştırarak mutlak bir golü önledi.
  • 90+4. dakikada Donk’un uzaktan şutunu kaleci Tolgahan iki hamlede kontrol etti.

⚠️ Galatasaray, Sivas deplasmanında ayağına gelen fırsatı tepti!

gztspor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()