Galatasaray gollü kazandı

Galatasaray'da Onyekuru, ikinci golünün ardından tribünlere koştu.
Galatasaray'da Onyekuru, ikinci golünün ardından tribünlere koştu.

Spor Toto Süper Lig 17. hafta mücadelesinde Galatasaray sahasında ağırladığı Demir Grup Sivasspor'u 4-2 mağlup etti. Ligde dört maç sonra galip gelen sarı kırmızılı ekip böylece devreye 3 puanla girmiş oldu.

Spor Toto Süper Lig 17. hafta mücadelesinde Galatasaray ile Demir Grup Sivasspor karşı karşıya geldi. Türk Telekom Stadı’nda oynanan karşılaşmada sahadan galibiyetle ayrılan taraf 4-2'lik skorla Galatasaray oldu.

Ev sahibi takıma galibiyeti getiren golleri 20. dakikada penaltıdan Eren Derdiyok, 30. dakikada Sofianne Feghouli ve 51. ile 69. dakikalarda Henry Onyekuru kaydetti. Konuk takımın sayıları ise 9. ve 41. dakikalarda Robinho'dan geldi.

Galatasaray'da Onyekuru ve Ndiaye'nin gol sevinci.
Galatasaray'da Onyekuru ve Ndiaye'nin gol sevinci.

Alınan bu sonucun ardından Galatasaray puanını 29'a yükseltti ve lider Başakşehir ile arasındaki puan farkını 6'ya indirdi. Sivasspor ise devreye 24 puanla 9. basamakta girdi.

  • Spor Toto Süper Lig’in 17. haftasında Galatasaray, Türk Telekom Stadyumu’nda mücadele ettiği Sivasspor’u 4-2 mağlup etti. Bu sonuçla birlikte sarı-kırmızılılar ligde sahasındaki yenilmezliğini 29 müsabakaya çıkardı.

LİGDE DÖRT MAÇ SONRA GALİBİYET

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’de ilk yarının son haftasında sahasında mücadele ettiği Demir Grup Sivasspor’u 4-2 mağlup etti. Sarı-kırmızılılar böylece ligde 4 maç aranın ardından 3 puan almayı başardı.

Ligde en son deplasmanda Kayserispor’u 3-0 yenen Aslan, daha sonra oynadığı 4 müsabakada 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Sivasspor’a karşı alınan galibiyetin ardından Cimbom devre arasına da moralli girmiş oldu.

EREN DERDİYOK’UN 10. GOLÜ

Spor Toto Süper Lig’in 17. haftasında Galatasaray’ın evinde oynadığı DG Sivasspor maçında sarı-kırmızılıların golcüsü Eren Derdiyok sahneye çıktı. Müsabakanın 20. dakikasında kazanılan penaltının başına geçen Eren’in kaleci Tolgahan Acar’ın ters köşesinden yuvarlağı ağlara gönderdi.

30 yaşındaki futbolcu böylece Süper Lig’de üst üste 3. toplamda 7. golünü kaydetti. Bu sezon 18 resmi müsabakaya çıkan Eren Derdiyok, ligde 7, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2 ve TFF Süper Kupası’nda da 1 olmak üzere toplam 10 gol atmayı başardı.

VAR’A İKİ KEZ BAŞVURULDU

Spor Toto Süper Lig’in 17. haftasında Türk Telekom Stadyumu’nda oynanan Galatasaray-Sivasspor maçında hakem Halil Umut Meler iki kez VAR sistemini kullandı. 18. dakikasındaki pozisyonda Uğur Çiftçi’nin Belhanda’ya yaptığı hareket sonrasında Meler pozisyonu izledi ve penaltı kararı verdi. 20. dakikada topun başına geçen Eren Derdiyok meşin yuvarlağı ağlara gönderdi.

BELHANDA ASİSTLE DÖNDÜ

Galatasaray’ın Faslı futbolcusu Younes Belhanda, sakatlığını atlattı ve ligde 4 hafta sonra sahalara Sivasspor maçı ile döndü. Belhanda, Onyekuru’nun golünde asist de yaptı. Afrika Uluslar Kupası Elemeleri’nde 17 Kasım’da Fas’ın evinde Kamerun’la oynadığı karşılaşmanın 45. dakikasında sakatlanarak oyundan çıkan Younes Belhanda, sakatlığını atlattı.

Hafta içi takımla çalışmalara başlayan Belhanda, ligin 17. haftasında oynanan Sivasspor maçına 11 başladı. Faslı futbolcu ligde en son 12. haftada deplasmandaki Kayserispor maçında oynamıştı. 28 yaşındaki futbolcu böylece ligde 4 hafta sonra formasına kavuşmuş oldu. Yıldız futbolcu, 69. dakikada Henry Onyekuru’nun golünde de asist yaptı. Belhanda 87. dakikada yerini Donk’a bıraktı.

FEGHOULI SİFTAH YAPTI

Galatasaray’ın Cezeyirli futbolcu Sofiane Feghouli, bu sezon ligdeki ilk golünü Sivasspor’a karşı kaydetti. Bu sezon ilk golünü UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Porto karşısında kaydeden Galatasaray’ın Cezayirli futbolcusu Sofiane Feghouli, bu sezonki ikinci golünü ligde Sivasspor’a attı.

Spor Toto Süper Lig’in 17. haftasında sahasında Sivas ile mücadele eden sarı-kırmızılılarda 30. dakikada Ndiaye ara pasıyla altıpasın hemen sağından topu alan Feghouli, meşin yuvarlak ağlara gönderdi ve takımının ikinci golünü attı. Mücadeleye 11’de başlayan yıldız futbolcu 90 dakika forma giydi. Bu sezon 13 Süper Lig, 1 Süper Kupa ve 3 Şampiyonlar Ligi olmak üzere 17 maçta görev alan 28 yaşındaki futbolcu, iki gol atmayı başardı.

GALATASARAY 4-2 SİVASSPOR MAÇININ DAKİKA DAKİKA ÖZETİ

  • 9. dakikada Demir Grup Sivasspor mücadelede öne geçti. Hızlı gelişen konuk takım atağında Douglas'ın pasıyla ceza sahası ön çizgisi üzerinde topla buluşarak içeri giren Robinho, penaltı noktası gerisinden yerden yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı kaleci Muslera'nın sağından ağlara gönderdi: 0-1
  • 19. dakikada Galatasaray penaltı kazandı. Onyekuru'nun soldan pasıyla penaltı noktası üzerinde topla buluşan Belhanda, Uğur Çiftçi'nin müdahalesiyle yerde kaldı. Maçın hakemi Halil Umut Meler, önce korner kararı verirken, Video Yardımcı Hakem (VAR) sisteminden pozisyonu yeniden inceledi ve penaltıya hükmetti. 20. dakikada penaltıyı kullanan Eren Derdiyok, kaleci Tolgahan Acar ile meşin yuvarlağı ayrı köşelere yolladı: 1-1
  • 27. dakikada Robinho'nun pasıyla sol çaprazdan ceza sahasına giren Muhammet Demir, dar açıdan şutunu çekti. Top, yakın direğe çarparak auta çıktı.
  • 30. dakikada sarı-kırmızılı ekip mücadelede öne geçti. Soldan kullanılan kornerde Demir Grup Sivasspor savunmasının uzaklaştıramadığı top ceza sahası dışındaki Ndiaye'nin önünde kaldı. Şık bir çalımla rakibinden kurtulan Ndiaye, pasını sağdan hareketlenen Feghouli'ye aktardı. Ceza sahasına girerek sağ çaprazda kaleci Tolgahan Acar ile karşı karşıya kalan Feghouli, düzgün bir vuruşla uzak köşeden meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 2-1
  • 41. dakikada konuk takım beraberliği sağladı. Douglas'ın pasıyla ceza sahası yayı içinde buluşan Robinho, şık bir plase vuruş gerçekleştirdi. Meşin yuvarlak kaleci Muslera'nın solundan ağlara gitti: 2-2
  • 45 4. dakikada Fernando'nun pasıyla ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Onyekuru, Bjarsmyr'den sıyrıldıktan sonra şutunu çekti ancak son anda araya giren Braz'dan seken top kornere çıktı.
  • 51. dakikada da Fernando ara pasına hareketlenen Henry Onyekuru ceza sahası içinde topla buluşup, sol ayağıyla yaptığı vuruşta meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. Pozisyona ilk önce ofsayt veren Halil Umut Meler, VAR hakemlerinden pozisyonu dinledi ve daha sonra golü verdi.
  • 49. dakikada Torje'nin uzak mesafeden doğrudan kaleye kullandığı serbest vuruşta meşin yuvarlak üstten auta çıktı.
  • 51. dakikada Galatasaray yeniden öne geçti. Fernando'nun ara pasında soldan savunma arkasına sarkarak ceza sahası içinde topla buluşan Onyekuru, karşı karşıya kaldığı kaleci Tolgahan Acar'ın solundan topu ağlara gönderdi. Yardımcı hakem Cevdet Kömürcüoğlu, pozisyonda ofsayt bayrağı kaldırdı. Video Yardımcı Hakem incelemesinin ardından Nijeryalı futbolcunun ofsaytta olmadığı anlaşıldı ve gol geçerli sayıldı: 3-2
  • 65. dakikada konuk takımda seri ve kısa paslaşmaların ardından savunma arkasına sarkan Hakan Arslan'ın karşı karşıya yaptığı vuruşta, zamanında kalesini terk eden Muslera meşin yuvarlağın ağlara gitmesine engel oldu.
  • 69. dakikada sarı-kırmızılı ekip farkı 2'ye çıkardı. Mariano'nun sağdan ortasında ceza sahasına hareketlenen Belhanda sağ çaprazda topu son anda uzanarak içeri çevirdi. Penaltı noktası üzerindeki Eren Derdiyok'un ıskaladığı meşin yuvarlak arka direkteki Onyekuru'ya geldi. Bu futbolcu, bekletmeden geldiği köşeye doğru yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi: 4-2
  • 72. dakikada ceza sahasının sol köşesinde topla buluşan Robinho'nun şutunda top yan ağlarda kaldı.
  • 74. dakikada Feghouli'nin soldan kullandığı kornerde Eren Derdiyok'un aşırdığı topa arka direkte yükselen Fernando kafayla vurdu. Üst direğe çarpan meşin yuvarlak çizgiden sekerek boşta kaldı. Eren Derdiyok'tan önce hamle yapan kaleci Tolgahan Acar, eliyle meşin yuvarlağın ağlara gitmesine engel olurken pozisyonun devamında Demir Grup Sivasspor savunması tehlikeyi uzaklaştırdı.
Bu gönderiyi Instagram'da gör

🦁 Galatasaray, ligin ilk yarısını galibiyetle kapattı.

gzt Spor (@gztspor)'in paylaştığı bir gönderi ()