Galatasaray transferi açıkladı

Marcao attığı golün sevincini yaşıyor.
Marcao attığı golün sevincini yaşıyor.

Galatasaray, Marcos Do Nascimento Teixeira transferi için görüşmelerin başladığını KAP'a bildirdi. 22 yaşındaki stoper, bu sezon Portekiz Primeira Ligi'nde en fazla ikili mücadele kazanan savunma oyuncusu konumunda.

Galatasaray, Brezilyalı futbolcu Marcos Do Nascimento Teixeira'nın (Marcao) transferi için Portekiz kulübü Chaves'le görüşmelere başlandığını duyurdu.

Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar AŞ'den Borsa İstanbul'a gönderilen ve Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) da yer alan açıklamada, "Profesyonel futbolcu Marcos Do Nascimento Teixeira'nın transferi konusunda Grupo Desportivo De Chaves-Futebol Sad ile resmi görüşmelere başlanmıştır." ifadelerine yer verildi.

Portekiz Süper Ligi'nde Chaves forması giyen 22 yaşındaki Brezilyalı stoper, bu sezon 16 lig maçında forma giyip 2 gol attı.

  • Bu sezon Portekiz Primeira Ligi'nde en fazla ikili mücadele kazanan savunma oyuncusu: Marcao.

Galatasaray'ın yeni transferi Marcao kimdir?

Tam adı Marcos do Nascimento Teixeira olan Marcao, 1996 yılında Brezilya'nın Londrina kentinde dünyaya geldi.

Profesyonel futbol kariyerine Brezilya ekiplerinden Guaratingueta'da başlayan 22 yaşındaki savunmacı, 2015'te Atletico Paranaense'ye transfer oldu ve bu kulüpte kaldığı süre boyunca iki farklı takıma kiralandı.

2017'nin Ocak ayında Atletico Goianiense'ye giden Marcao, aynı sezonun sonunda ise Portekiz ekibi Rio Ave'ye kiralandı ve kariyerinde ilk kez yurt dışında bir kulüpte forma giydi. 2017-18 sezonunu Rio Ave'de geçiren Marcao, 20 lig, 3 Portekiz Kupası maçına çıktı ve sezonu 23 maçla tamamladı. Aynı sezon Rio Ave, ligi 5. sırada tamamlamayı başardı.

2018 yazında Paranaense'den ayrılan Marcao, bir kez daha Portekiz'in yolunu tuttu ve Chaves'e transfer oldu. Genç oyuncu ligin ilk yarısında hiçbir maçı kaçırmadı ve 16 karşılaşmada görev yapıp 2 gol kaydetti. Marcao ayrıca 4 Portekiz Lig Kupası, 2 Portekiz Kupası maçına da çıktı. Chaves, 16 maç sonunda 9 puanla ligde son sırada yer alırken 16 haftada kalesinde 23 gol gördü.

1.85 boyundaki Marcao, daha önce Brezilya Milli Takımı'nda forma giymedi. Oyuncu alt yaş kategorilerinde de milli formayla tanışamadı.

Marcao'nun Chaves'teki mevcut sözleşmesi 2022 yılında tamamlanıyor.