Galatasaray VAR konuşmalarını talep etti

VAR sisteminin sahadaki ekipmanından bir görüntü.
VAR sisteminin sahadaki ekipmanından bir görüntü.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Galatasaray, Fenerbahçe derbisinin ardından VAR konuşmalarının yayınlanmasını talep etti. Sarı-kırmızılı kulüp, Twitter hesabından "VAR kayıtları açıklansın!" başlıklı "hashtag"le bu talebini dile getirdi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz ile bazı yöneticiler, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Sabri Çelik ile görüştü.

TFF'nin Beylerbeyi'ndeki tesislerinde gerçekleşen görüşmede, Mustafa Cengiz ile Sabri Çelik'in yanı sıra, sarı-kırmızılı kulübün ikinci başkanı Abdurrahim Albayrak ve başkan yardımcısı Yusuf Günay da yer aldı.

Görüşmede, Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Ülker Stadı'nda dün oynanan ve 1-1 sona eren Fenerbahçe-Galatasaray derbisindeki hakem kararlarının ele alındığı bildirildi.

GALATASARAY VAR KAYITLARINI İSTEDİ

MUSTAFA CENGİZ: MAÇ DEĞİL KORKU FİLMİ GİBİYDİ

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, kurmayları Abdurrahim Albayrak ve Yusuf Günay’la birlikte MHK Başkanı Sabri Çelik’le görüştü. Derbiyi ‘Kara Pazar’ olarak tanımlayan Cengiz, VAR kayıtlarını istediklerini ifade etti.

Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin ardından sarı-kırmızılı camia maçın hakeminin yönetimiyle ilgili olarak sert açıklamalar yaparken, Başkan Mustafa Cengiz, kurmayları Abdurrahim Albayrak ve Yusuf Günay’la birlikte MHK Başkanı Sabri Çelik’le görüştü.

  • Görüşmede MHK Yönetim Kurulu Üyeleri Muhittin Boşat ve Mustafa Çulcu da yer aldı. Toplantı çıkışında kısa bir açıklama yapan Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, “Açıklama yapacağız. Görüşme, ‘Kara Pazar’la ilgiliydi diyebilirim. Genel bir görüşme yaptık ve hem de görevlerinde hayırlı olsun dedik. Açıklama yapacağız bu konularla ilgili olarak. Emeğinize olan saygıdan dolayı burada durup konuşma yaptım. İnan edin gidip görüşmemizi değerlendirmemiz gerekiyor. Biz konuştuk. Sabri Bey, Mustafa Bey ve Muhittin Bey’le görüştük. VAR kayıtlarının görüşmelerini talep ettik. VAR'a rağmen yaşanan dehşeti herkes izledi. Maç değil, korku filmi gibiydi. Biz adil bir yarış istiyoruz. Galatasaray'ın şampiyonluk yürüyüşü devam edecektir. Bizim Ali Palabıyık'la sorunumuz yok. Genç hakemlere her zaman şans diliyoruz. Fakat gördüklerini çalmalarını istiyoruz. VAR'a gitmekten çekinmesinler. Semih Özsoy için ayrıca özel bir açıklama yapacağız. O özel bir açıklamayı hak ediyor.” ifadelerini kullandı.