Galatasaray'da fiyasko transferler bitti

Galatasaray
Galatasaray

Galatasaray'ın geçen sezonlarda transferde başı çok ağrıdı. Transferinde belge eksiği olandan, sakatlığı bir türlü bitmeyene kadar her türlü sorunla karşılaşıldı. Transferde bir türlü bekleneni veremeyen sarı kırmızılılar, bu sezon şeytanın bacağını kırdı ve taraftarlarının yüzünü güldürmeyi başardı.

Galatasaray 2 sezon üst üste şampiyon olduğu dönemden bu yana transferde başarılı olamadı. Devre arası getirilen 9 transfer sonrasında Kevin Großkreutz
ve nihayetinde Kolbeinn Sigthorsson, adı geçen oyuncuların hiçbiri tam manasıyla maça çıkmazken aralarında bir maça bile çıkamayanlar vardı.

Bir türlü iyileşemiyor

2016-2017 sezonu başında sakat olarak transfer edildiği iddia edilen Kolbeinn Sigthorsson sarı kırmızılı forma altında doğru dürüst idman bile yapamamıştı. Sakatlığı düzelmeyen futbolcunun sözleşmesi devre arası transfer döneminde feshedilmişti. Bonservisini elinde bulunduran Nantes'a geri dönen futbolcu burada da bir türlü iyileşemedi.

İspanya'da bir çok fizyoterapistle görüştüğü belirtilen futbolcunun yeni sezonda da topla çalışma yapamaması kendisi hakkında 'futbolu unuttu' yorumlarının yapılmasına neden oldu.

Kolbeinn Sigthorsson, İzlanda'nın son dönemde yetiştirdiği en iyi futbolculardan biri olarak gösteriliyordu. 27 yaşındaki futbolcu milli takımıyla çıktığı 44 maçta 22 gol atma başarısı göstermişti.

1 maça bile çıkmadı

Galatasaray'ın bir diğer transfer skandalı ise Kevin Großkreutz'du. Alman futbolcu, 2015-2016 sezonunun öncesi transfer döneminin son dakikalarında alınmıştı. 1 Eylül 2015'in son dakikalarında 1.5 Milyon Euro karşılığında Galatasaray ile sözleşme imzalayan oyuncunun transferi, eksik imzalı belgeler gönderildiğinden dolayı FIFA tarafından onaylanmadı. Alman orta saha oyuncusu sarı kırmızılılarda bir maç bile oynayamadan devre arasında takımdan ayrıldı.

Bu sene taraftarın yüzü gülüyor

Her sene transfer dönemleri en kötü bir fiyasko ile tamamlanan Galatasaray'ın, bu sene transfer çalışmaları bir hayli iyi gidiyor. Bu transfer döneminde tam 7 oyuncu transfer eden sarı kırmızılar, taraftarlarının yüzünü güldürmeyi bu sefer başardı. Yapılan transferler ile takımın kimyası tutarken, takım ligin 3. haftasına lider girdi.