Galatasaraylıların gözü kulağı bu maçtaydı: Victor Osimhen müsabakayı sakatlanmadan tamamladı
22:38, 10/10/2025, CumaG: Güncelleme: 22:51, 10/10/2025, Cuma

Sarı kırmızılı taraftarların yakından takip ettiği Nijerya - Lesotho maçı tamamlandı. Victor Osimhen'in asistinde Akor Adams sahne aldı, Nijerya Lesotho'yu 2-1 yenerek C Grubu'nda puanını 14'e çıkardı. Galatasaray'ın yıldız oyuncusu Osimhen maçı sakatlanmadan tamamladı.
2026 Dünya Kupası Afrika Elemeleri C Grubu’nda Nijerya, Güney Afrika’da oynanan maçta Lesotho’yu 2-1 mağlup ederek puanını 14’e yükseltti. Galibiyette Galatasaraylı yıldız Victor Osimhen bir asistle öne çıktı.

Güney Afrika’da oynanan mücadeleye iki takım da temkinli başladı. İlk yarıda pozisyonlar sınırlı kaldı, devre 0-0’lık eşitlikle tamamlandı.

İkinci yarının başlarında Nijerya vites yükseltti. 55. dakikada kazanılan penaltıyı William Troost-Ekong ağlara gönderdi ve "Süper Kartallar" öne geçti.

Reklam
Dakikalar 80’i gösterdiğinde Galatasaraylı yıldız Victor Osimhen, farkı ikiye çıkaran pası verdi. Akor Adams bu fırsatı kaçırmadı ve fileleri havalandırarak skoru 2-0 yaptı.

Lesotho ise pes etmedi. Ev sahibi ekip 83. dakikada Hlompho Kalake’nin golüyle umutlandı. Ancak kalan sürede başka gol sesi çıkmadı, mücadele Nijerya’nın 2-1’lik üstünlüğüyle sona erdi.

Galatasaray'ın golcüsü Osimhen, maça ilk 11’de başladı ve 89. dakikada yerini Semi Ajayi’ye bıraktı.

Reklam
Bu galibiyetle Nijerya puanını 14’e çıkararak C Grubu’nda üçüncü sıradaki yerini sağlamlaştırdı. Lesotho ise 9 puanda kaldı.

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.